Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

ne poznajem dovoljno pravo da bih ti odgovorio, ali sam siguran da u nekim aktima (možda čak i u ustavu) postoji nešto oko nelojalne konkurencije, kartela i sl.
Recimo u EU ovo ne bi prošlo.

Ali i posmatranje samo iz pravne perspektive mi govori svašta, mogu i neki lexspecijalis da donesu, pa će to biti pravno pokriveno.

Treba se voditi našim interesima i zdravim razumom. Pravo treba da je u službi ove dve stvari a ne iznad njih.

"Betoniranje drveca" u Pirotu, po recima nadleznih iz JP Komunalac iz Pirota ovo je sasvim ok, a razlog jos uvek nepoznat. Pored toga sto su ptice i dr. ostali bez krova nad glavom grad Pirot je dobio jedinstvenu turisticku atrakciju:

Da li je ovo realno sa ovim drvećem, trljam oči i ne verujem? Da ga zalivaju betonom? Ovo je ludilo, ova zemlja nije normalna. Inače, gledam šta ima na televiziji pred spavanje, naletim na kviz Ja volim Srbiju-pitanje takmičarima je ko je glumio Karadjordjevog ubicu Vujicu u tv drami Karadjordjeva smrt? Nenad Okanović, poznatiji kao sin Dragan, diplomirao glumu na FDU 2003. prvo ne može da razluči tačno Obrenoviće i Karadjordjeviće, a zatim izjavljuje kako ne zna odgovor, to je kao neka drama emitovana jednom pre 15 godina. Majko moja, a ta drama je remek delo glume izuzetnog reditelja Kadijevića, a Vujicu tumači glumčina Pavle Vujisić. I tako nešto nema pojma jedan diplomirani glumac. Drugo pitanje-prvi srpski prosvetitelj, Sveta gora itd-glumica Katarina Radivojević odgovara vladika Nikolaj!? Na stranu to što je gost u kvizu Zvezdan Terzić..sve je rečeno.

Policajac Goran Stamenković (sef smene policije u vreme rusenja) priznao je krivicu za nesavestan rad u slučaju "Savamala".
On je zaključio sporazum za uslovnu kaznu, saopštilo je Više javno tužilaštvo.
On je jedina osoba koju Više javno tužilaštvo u Beogradu imenovalo u vezi sa ovim slučajem, sumnjajući da je prekršio zakon.

Kazna je da se 15 minuta stidi u cosku... uslovno... :)
http://rs.n1info.com/a386252/Vesti/Sef- ... amala.html

незванично још један окривљени је кажњен позицијом министра финансија. :bash:

Sinoć na Pinku uhvatih reklamiranje proročice, Valerije, ili Veronike-tako nekako..povratak u devedesete :shock:

Mitrovic ce smisliti najpoganiji nacin da siluje zdravu pamet. Tu televiziju treba bojkotovati ignorisanjem.

Na stranu što su plaćenici u službi Gebelsovske propagande i septička jama rijaliti seljanije, Pink je postao i poput buvljaka na kome se emituju sve one reklame i sadržaji koji bi inače bili zabranjeni ili kažnjeni na drugim televizijama.

Na primer, obratite pažnju na to koliko se medicinskih proizvoda reklamira na Pinku a koliko njih ima ono obavezno upozorenje o indikacijama i merama opreza. Ili recimo ovo što Vox reče, da su počele da se reklamiraju proročice iako je to zakonom zabranjeno.

Što samo dokazuje da je ta ''televizija'' postala Vučiću ono što je nekad RTS bio Miloševiću i da mu očigledno niko ništa ne može.

Hvala Bogu dragom pa nemam TV prijemnik. Jedva sam se ratosiljala jednog ispravnog. Pitam Rome, neće ni na poklon i jedva ga utrapih nekom od skupljača sekundarnih sirovina. Znači, sada nemam TV ali plaćam dve pretplate. Jednu sa boxom kod Telekoma, drugu kroz edb račun? Šta da radim? Posavetujte me. Nije neki novac ali nije da nije kada pomnožim sa dva pa puta 12, eto meni lepih sandalica. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537905#p537905:q3bjmrfg je napisao(la):
Ksenija » Sun May 13, 2018 5:46 pm[/url]":q3bjmrfg]Hvala Bogu dragom pa nemam TV prijemnik. Jedva sam se ratosiljala jednog ispravnog. Pitam Rome, neće ni na poklon i jedva ga utrapih nekom od skupljača sekundarnih sirovina. Znači, sada nemam TV ali plaćam dve pretplate. Jednu sa boxom kod Telekoma, drugu kroz edb račun? Šta da radim? Posavetujte me. Nije neki novac ali nije da nije kada pomnožim sa dva pa puta 12, eto meni lepih sandalica. :D
To je postalo trend danasnjice.
Hoces struju plati TV i jos gomilu nekih haraca.. Hoces internet plati kablovsku ili telefon. Hoces stan kupi i garazu...
Da ne reklamiram mozda je resenje za Vas mobilni net preko internet stick-a (zavisi od licnih apetita koriscenja neta) ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537944#p537944:23d6m1t1 je napisao(la):
tzoran1 » Ned Maj 13, 2018 10:04 pm[/url]":23d6m1t1] To je postalo trend danasnjice.
Hoces struju plati TV i jos gomilu nekih haraca.. Hoces internet plati kablovsku ili telefon. Hoces stan kupi i garazu...
Da ne reklamiram mozda je resenje za Vas mobilni net preko internet stick-a (zavisi od licnih apetita koriscenja neta) ?
"Trend današnjice" - lepo tepate kradljivcima sopstvenog naroda, a inače ste skroz u pravu. :)
Za mene to nije rešenje jer sam skoro obnovila ugovor na dve godine. Ipak ću pokušati, makar da iz računa za edb izbacim tu stavku. A tačno znam da bi mi i to potraživali pa makar za pet godina sa sve kamatom i troškovima za sudskog izvršitelja.

Skoro sam platila dug a da mi nije jasno odakle se pojavio i to prinudno, skinu sa računa bez najave i bez mogućnosti žalbe osim potrošenih sati i sati razgovora sa sudskim izvršiteljem koji ne zna ništa osim da naplati jer to nije u njegovoj nadležnosti; eps se pravi blesav i poziva se na zakon i možeš da se slikaš. Ko zna, možda sam platila deo računa za nekog glavonju koji jede biftek dok ja glockam juneći rep (koga inače obožavam).
Danas se preko veze rešavaju stvari koje inače nisu nepoštovanje zakona i propisa, što je poražavajuće.
Ipak, ostajem u Srbiji do podslednjeg daha.
2767525781.gif

Bese to aktuelno u vreme sankcija... hoces kafu. kupi i dzezvu... hoces ulje evo ti i tiganj ..
Ono sto iritira su recidivi... pa tako jos imamo zonirane cene elektricne energije iz nekih perioda netasica od pre par decenija.. i umesto da dobijes popust na kolicinu dobijes skuplju struju... a najbolje je jeftinija struja od ponoci do jutra.. nekada je vazilo za vikend zbog privrede, a sada posto vise nema privrede, nema ni vikendom jeftinije. U Evropi je niza tarifa od 20 h -o7 h..

Sta AV trazi u Sofiji? Da li su Spanci veci Srbi ili su Srbi (AV) nesto drugo?

N1 uzivo:
"Uživo smo u Sofiji, gde sutra počinje Samit EU - Zapadni Balkan. Hoće li zemlje koje nisu priznale Kosovo zaista izostati sa ovog skupa zbog učešća delegacije iz Prištine ili će format samita bez državnih obeležja biti prihvatljiv i njima. Šta događaj u prestonici Bugarske znači za zemlje u regionu?"
Danas :
"Neće svi prisustvovati: Španski premijer Marijano Rahoj bojkotuje skup u znak protesta zbog toga što su na njega pozvani predstavnici Kosova, koje Španija ne priznaje. Španci su poslednjih meseci jako zaoštrili stav o Kosovu, jer se boje da bi ono moglo da postane model za otcepljenje Katalonije. Izostanak jednog od 28 lidera naizgled ne mora mnogo da znači, ali ako se ima u vidu da je za sve odluke o proširenju EU neophodan konsenzus svih članica, bojkot šalje loš signal."

Vrh