Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Gledajuci potez ovog novinara mislim: Vitestvo i junastvo jos nije izumrlo medju nama.

Bilo je u istoriji u raznim zemljama tirana, bilo je ludaka, ali bivalo je da to gleda neko iznutra i kaze "ovo ne ide, ovaj je lud". Kod nas nema toga.

Poslednja izmena:
Ma prvo će blokirati dolazak u BG. Nema prevoza za BG, ni bus ni voz. Oni koji dođu, biće u grotlu lojalista. Izvešće Žandarmeriju, SAJ, obične pandure, ove za razvijanje demonstracija, borbena vozila. Huligani će rušiti ceo grad, paliti izloge, krasti... Ovo vam je 100% scenario. Mora biti nešto žestoko, treba mu alibi za zavođenje diktature i unošenje straha. Drugo, takvom akcijom će zapaliti svoje pristalice. Gazi žuti ološ, gazi studente!!! Probudiće duh krvoloka crno-crvene koalicije. Tooo bre, propao je novi 5. oktobar... Tako će urlati prosečan glasač mafije.
Sve si pogodio 🤣

Danas sam u razgovoru sa mojom profesorkom iz gize saznao da je još 2018. iz nastavnog programa izbačen predmet Ustav i prava građana, koji smo mi pre 15 god. imali..

Kaže pitaju učenike ko donosi ustav, oni odgovaraju - predsednik.. :oops:

Ovo nam je poslednja šansa..

A znači tad su ga izbacili, baš sam se pitao...

Ma bitno da naši klinci tupe Veronauku i Građansko 12 godina...

Ja sam imao taj predmet tako što smo dobili neke skripte da ih učimo napamet. Skoro ni jednu rečenicu nisam razumeo šta znači, neke sekvence reči (gimnazijlac, skoro pa vukovac, i uvek sam vole da čitam, nije do mene bilo... valjda)

Probili studente i usli u rts , cuvaju tamo ko zna sta, ali kaze srbin info da nisu studenti povredjeni. Sta li ima unutra? Zlatne poluge?

Ja sam imao taj predmet tako što smo dobili neke skripte da ih učimo napamet. Skoro ni jednu rečenicu nisam razumeo šta znači, neke sekvence reči (gimnazijlac, skoro pa vukovac, i uvek sam vole da čitam, nije do mene bilo... valjda)
Mi smo bogami na građanskom u Gimnaziji dosta učili o ustavu, raspodeli vlasti, ulozi činilaca u vlasti, izbornom sistemu itd. Imali smo simulaciju parlamenta i skupštinskih odbora, sednice vlade. Tu sam naučio sve što treba. Zaista OK za jedan izborni predmet. Ne znam kako je sada doduše, maturirao sam pre 15 godina

Mi smo bogami na građanskom u Gimnaziji dosta učili o ustavu, raspodeli vlasti, ulozi činilaca u vlasti, izbornom sistemu itd. Imali smo simulaciju parlamenta i skupštinskih odbora, sednice vlade. Tu sam naučio sve što treba. Zaista OK za jedan izborni predmet. Ne znam kako je sada doduše, maturirao sam pre 15 godina
Lepo. Ja pričam o predmetu koji se zvao Ustav i prava gradjana, obavezan predmet je bio u nekoj 3 ili 4 godini (iz nekog razloga ga pamtima kao da je i kraće trajao, samo to ne bi trebalo da je moguće).

Što se konkretno moje Gimnazije tiče, Ustav i nije ništa pružio u odnosu na građansko, već taj predmet je pokrio sve što Ustav pokriva.

Jedino ne kapiram šta sad rade ovi što su izabrali veronauku, a nemaju Ustav :D

MIslim da bio bilo bolje organizovati vise malih grupa do 50 ljudi. Ici u blokade svega, od opstina do katastra, kasarni zandarmerije, policije, puteva, pruga itd.
Ovako nije efikasno.
Hulja moze da vlada beskonacno dok su svi oko Skupstine i RTS-a ali ne moze nikada da ostvari disperziju policije kao sto narod moze da se podeli u grupe.

Ovaj je krenuo u nasilje. Gotovo je, AV je bivši. Treba im j... mater za sva vremena, da se više ova kuga nikada ne vrati! Dolazim u subotu.

MIslim da bio bilo bolje organizovati vise malih grupa do 50 ljudi. Ici u blokade svega, od opstina do katastra, kasarni zandarmerije, policije, puteva, pruga itd.
Ovako nije efikasno.
Hulja moze da vlada beskonacno dok su svi oko Skupstine i RTS-a ali ne moze nikada da ostvari disperziju policije kao sto narod moze da se podeli u grupe.
Druze, dok policija razvlaci <> sa lisicama dok mu se vuku noge po podu, ti ces i dalje pricati da je sistem jak i neostecen a <> nimalo uzdrman. :D

Ajmo malo optimizma. :D

Ovaj je krenuo u nasilje. Gotovo je, AV je bivši. Treba im j... mater za sva vremena, da se više ova kuga nikada ne vrati! Dolazim u subotu.
Treba vrsiti pritisak na njega. Praviti buku tamo gde spava, povezati se sa ljudima iz policije.
Ovako moze da vlada uz pomoc policije.
Ko je sljam sa RTS-a.

Ovako nije efikasno.
Mora se udariti iz svih raspoloživih oružja. Moraju svi da se uključe, nema druge. On vlast predati neće mirno jer je bolesnik. Slobina je to škola. Ohrabrujuće je što je Slobo iste ovakve poteze vukao pred njegov sam kraj.

Gledam ove snimke i kroz glavu mi prolazi 1991, 1996, 1997, 2000... Mislim da nam je ovo jedna od poslednjih prilika da rešimo ovo, nadam se da ćemo je iskoristiti na najbolji moguć način.

Mora se udariti iz svih raspoloživih oružja. Moraju svi da se uključe, nema druge. On vlast predati neće mirno jer je bolesnik. Slobina je to škola. Ohrabrujuće je što je Slobo iste ovakve poteze vukao pred njegov sam kraj.
evo sada ga slusam na RTS-u. potpuno je lud.
Zar ne moze da se oglasi neki psihijatar?

Sta mislis, da li ce plakati?
plakace, samo da to dozivimo. Tek kad vidim to verovacu, cuo sam milion puta "Gotov je".

PItam se zar ne bi trebalo sada da se ostvari kontakt sa nekim od kriminlaca, kao sto je Djindjic ostvario kontakt sa Legijom pre 05.10..
Mislim na nekog od njegovih kumova ili bilo kim.
Mozda neko ima uticaj na ludaka, jer ovaj covek se dekompenzovao.

U svakom slucaju, vise akcija manjeg broja ljudi je manje opasno i vise efikasno od ogromne mase.

Oni su ratni huskaci iz devedesetih, samo to znaju da rade.

Poslednja izmena:
Ja mislim da ce plakati.
Lik je p****.
Pricao Sarovic u podkastu da ga je Seselj non stop maltretirao. I kad je doslo vreme da se <> zeni, uzme Seselja za kuma ne bi li mu se uvukao u debelo dupe. Mozda i nema blizeg druga, sta znam. I ovaj mu, iako su svi ucesnici iz Beograda, napravi svadbu u Novom Sadu jer je imao nekog clana stranke da im da salu za dz. I to pricao javno da je zato svadba tamo.
Hahaha jbt da li je realno da neko nekog tako maltretira i da ovaj cuti.

Realno ce plakati.

Vrh