Hitachi
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 28.11.2020.
- Pohvaljen
- 5.216
Ја никад нисам био велики љубитељ народњака јер ми је увек та музика била простачка. Слушам све и свашта од онога што су наши музичари у време СФРЈ свирали до страног, али наордњаке никад нисам могао да смислим.Млађе генерације су највећим делом изашле из тог црно-белог погледа на ствари и везивања музике коју слушају за одређену идеологију или поделу урбано/рурално.
Некоме је вероватно необично и несхватљиво то што доста клинаца данас на плејлисти има и Ники Минаж и Колдплеј и Синана али ако се ствари сагледају кроз музику као музику, мимо музике као припадништва одређеној субкултури или музике као идеолошког става то није тако необично.
Управо то, и већина песама звуче исто, поготово оно што је продуцирао Гранд за Митровићеву трелевизију, али по мени, највећи врхунац простаклука је достигао кад се Карлеуша појавила. То је било дно дна и горе од Гранда и Лепе Брене. Одличан видео си препоручио. Погледаћу га.Kod narodnjaka nije toliko problem u muzici, koliko u tekstovima i manirima.
Ali ni tu ne valja generalizovati, evo jedan jako lep video na tu temu:
Слажем се у вези шунда да је кулминирао. За ранији период народне музике нисам упознат колико моји родитељи који су боље упућени у то јер су старији од мене. Мораћу њих да питам у вези тога. Логично би било да ДОС-овци о овоме први причају, а не радикали или данашњи СНС, тако да ми је тешко да у то поверујем.Шунд није постојао у изворној народној уметности. Није то скроз до режима и система, има ту и глобалних трендова, али тад је кулминирао.
За украдене бебе ја сам чуо да је пуно случајева у Крушевцу.
Не знам што се о томе ћутало. Плашим се да је спрега наше службе и запaдних.
Непоменик узвраћа ударац. Срећно ти било бедо, али поломићеш зубе на нас због овога.
Poslednja izmena: