Ivo Andrić je u knjizi "Znakovi pored puta" zapisao da je prolazeći BiH sreo čoveka koji je izgovorio kletvu "Dabogda imao svrabljiv tur i kratke nokte!" Za ovoga što se iživljava nad invalidom, kome ne persira i koga ponižava je poseban krug pakla, nadam se, namenjen...ali ovu masu tapšača koji veselo aplaudiraju kad on "poentira" sa što se "stis'o" za 300 din. e njima od srca želim da imaju te svrabljive turove ali dabogda imali obe ruke kao ovaj onu koju je izgubio na poslu (ako sam dobro razumela) ili imali obe sa kvadriplegijom i mnoštvo muva. Njima šta god u životu da se dogodi, malo je.
Kakvo je to sociopatsko ponašanje bez trunke obzira prema ovom čoveku koji čak i da je njihov član, ne zaslužuje ovakav tretman?!
Note to myself: Ovog treba da se setim kad god dobijem i trunku empatije prema tapšačima (u smislu ko zna kakva ih je muka naterala)!
Nije valjda da prvi put vidiš taj soj ljudi kojih u srbiji nije malo?
Rango me preduhitrio ali valja opet pomenuti scenu gde na suđenju govnjivom direktoru krušika se skupi masa da kliče tom smradu i pljuje oca koji je na tragičan način izgubio sina a za šta se tom direktoru tada sudilo,
ima takvih primera još ohoho,
ali isto tako je problem sto se neki pacijenti prave da to ne vide pa još napadaju nas koji se gadimo tih "tapšača"
Što se tiče žvalavog i ove scene (i mnogo mnogo drugih),
ja tu psotavljam pitanje i kakav je to narod koji takvog trpi 12godina?
Stokholmski sindrom? Pomračenje uma i duha?
Mi zapravo nismo do kraja svesni koliki je blagoslov ovo sa studentima,
oni su, kad su starije generacije dovele na vlast ovo zlo (kako bi time "kaznile" neke druge), bili osnovna škola, biračko pravo su stekli tek pre nekoliko godina i evo rešili da promene sve,
i do sada uradili toliko koliko niko pre njih nije za 12 dugih godina ovog posrnuća da je to pre samo 6meseci bilo nezamislivo...