Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

ПОКС: У Новом Саду за шест месеци уписано нових 2000 фантомских бирача. Власт се спрема за нову изборну крађу
уторак, 17. децембар 2024.

Izgleda da je Hill opet naredio da se ide na izbore, da se ugusi protest.

Piše aktiviran amber alert, ja nikakvu poruku nisam dobio?
Nisu svi dobili, odnosno i inače ne dobijaju svi istog trenutka. Ako sam dobro razumeo komentare na Bljuc-u, poruke su krenule da se šalju valjda oko ponoći ili 1 noću i baš tada u toku tog procesa ga je policija našla na terenu. Pa je obustavljeno dalje slanje.

Nema vecih zveri od srpskih statusnih roditelja.
Tvrdim da 50% mladih majki i oceva ima decu samo da "ispostuju".
Deca su instrument za sticanje statusa. Roditelji se nenormalno izivljavaju na njima zbpog ocena. Ne postoji zemlja u kojoj se roditelji toliko dive skolovanju, a da se toliko malo ceni znanje.
Slusam komsije (radikali) kako se svi redom izivljavaju na sinu/unuku, propitujuci ga.

Skolosko gradivo nikada nije bilo gluplje. Sve je u americkom fazonu prilagodjeno testovima.
deca uce da rade testove, ne postoji neka prica, smao zaokruzivanje.
Americka zaglupljujuca skola.
Treba objasniti suštinu, onda se deca zainteresuju. Ako ne znaju čemu to služi, šta će im? Međutim, kako nekome objasniti npr. istoriju, čemu to služi? Ako ne znate geopolitiku, istorija je besmislena. Kako detetu, pogotovu ženskom, objasniti situaciju u svetu? Deca čitaju knjige koje ni matorci ne razumeju, pogotovu u srednjoj školi. Niko da se potrudi da ti nešto objasniti, već samo puko učenje za ocene, makar dobio nezasluženo visoku ocenu. Onda dobijaš osobe sa nedovršenim znanjem, koji tek kroz život shvate neke stvari. Ti si učio samo neke besmilene teorije, pamtio datume, reševao zadatke za koje nisi imao pojma čemu služe.

Treba objasniti suštinu, onda se deca zainteresuju. Ako ne znaju čemu to služi, šta će im? Međutim, kako nekome objasniti npr. istoriju, čemu to služi? Ako ne znate geopolitiku, istorija je besmislena. Kako detetu, pogotovu ženskom, objasniti situaciju u svetu? Deca čitaju knjige koje ni matorci ne razumeju, pogotovu u srednjoj školi. Niko da se potrudi da ti nešto objasniti, već samo puko učenje za ocene, makar dobio nezasluženo visoku ocenu. Onda dobijaš osobe sa nedovršenim znanjem, koji tek kroz život shvate neke stvari. Ti si učio samo neke besmilene teorije, pamtio datume, reševao zadatke za koje nisi imao pojma čemu služe.
Najveci primer je mozda to sto su u komunisticko vreme deca moraal da uce marksizam, drustveno politicko uredjenje i ostale komunisticke gluposti.
Umesto toga dobili su idiotizam gradjanskog vaspitanja i veronauke.
Roditeljima to ne smeta. Neki id*** veruju da ce im deca od toga postati lepo vaspitani, moderno ili tradicionalno orijentisani ljudi. Drugi sebicni roditelji zele da im deca budu sto duze u skoli, jer roditelji mastaju o onome sto su videli na reklamama. Zele u trzne centra da "izlaze", da nadju ljubavnika ili ljubavnicu. Vecno su mladi (iako nisu). KOliko ima pedesetogodisnjaka koji jure devojcice. I devojcica koje se za pare druze sa matorcima. Zene su neprekidno na instagramu gde glume starlete.

Au brate al' ga zacrniste. Imate li decu? Da li rade onako kako Vi pišete? Pa zar Vam ovaj protest mladosti Srbije ne govori nešto. Nemojte satanizovati decu koja su očigledno pametnija od nas matoraca.
Pa moja je cerka na tim blokadama. Svaki dan.
Ali jedan veliki broj studenata uposte nije na blokadima i ne zanima ih.
Naravno, samo manjina vuce promene, aliejdan veliki deo drustva sve ovo ne zanima.
Zato je vazno da se pojavljuju ovi sportisti koji daju podrsku, ma koliko to glupo bilo.

Мени је највеће достигнуће ових протеста то што су млади открили да постоје као некакав фактор, и да могу да се активно укључе у садашњост, и будућност. Да су свесни где живе, шта желе, и како да се за то боре. До пре неки месец ми је то изгледало потпуно невероватно, и био сам баш депримиран због тога.

@Cotra , pozdrav za ćerku, mora da sa tobom vodi "teške" razgovore. Malo se šalim ne zameri.
Ne. Ona je bila skroz apoliticna do ovoga.
Njena shvatanje o svemu ovome su rudimentarna ipak ima osecaj da sada radi nesto dobro i vazno.
Ja joj nista ne govorim, osim ako me ne pita.
Zelim da sama otkrije.

Вучић затражио највећу војну параду поводом 80 година од краја Другог светског рата
Председник Вучић је затражио од министара да организују највећу војну параду поводом 80 година од краја Другог светског рата.

Позив грађанима да се укључе у Војску Србије
Председник је позвао грађане да се укључе у Војску Србије. "Имамо нарочито високе плате. Наставите са довођењем војника".

Zasto radikali napadaju ucenike, kada bi za njih najlogicnije bilo da ignorisu proteste?
Da li zele vece sukobe i da uvedu vanredno stanje?
Radikali su u fazi dodvaravanja svojim glasacima, nista ih drugo ne zanima. Ta bag** je u fazonu - udri izdajnike sto uce skolu.

Uzdaju se da koliko god ih malo ima, kada dodju izbori, opozicija ce se raspasti i bice nas jos manje.

Cilj je ocuvanje tog birackog tela, tih milion i nesto klosara i najgoreg u nasem narodu.

I stanovi su posveceni njima, kad se malo dublje analizira.

Srbija je zbog SNSa bliža anarhiji nego EU.

Cela politika stabilokratije, tj. SNS im odgovara jer im sve isporučuje je potpuno promašena i dugoročno nepromišljena.

Nadstrešnica je bila kap koja je prelila čašu i pokazala koliko je režim zapravo nestabilan i nepouzdan.

Kapiram da niko od stranih investitora nije računao na to da narod ima i dalje snage da se pobuni.

Eto juče sam imao situaciju kod komšinice, gde deda (inače rodjeni beogradžanin) komentariše kako je to st*** i da treba da budu u školi da uče, a ne na ulicama da isteruju pravdu, jer im Vučić plaća školovanje. Da idu privatno videli bi oni kako bi protestvovali kada bi plaćali sve... Htedoh da ga pitam što se on ne leči privatno ali tudja kuća...

Mislim da bi im najpmetnije bilo da ignorisu proteste, a oni napadaju...
Jer entuzijazam ne moze da traje beskonacno, potrebna je eskalacija koju mora da odradi opozicija, a opoziciju koja sada postoji ne zanima promena sistema.
Cudno je da se ne pojavljuju neke nove partije. Pogotovo na desnici.

Eto juče sam imao situaciju kod komšinice, gde deda (inače rodjeni beogradžanin) komentariše kako je to st*** i da treba da budu u školi da uče, a ne na ulicama da isteruju pravdu, jer im Vučić plaća školovanje. Da idu privatno videli bi oni kako bi protestvovali kada bi plaćali sve... Htedoh da ga pitam što se on ne leči privatno ali tudja kuća...
Nema rasprave, samo kreneš da troluješ. Tako ja radim.

Mislim da je gotov i da je samo pitanje vremena sada.

Ono što je fenomen je što postoji gomila mlađih naprednjaka na pozicijama koji nisu doživeli 5.oktobar kao odrasli, pa nisu svesni šta znače ovi vetrovi. Ti će loše proći. Oni stariji na višim pozicijama sve znaju, verujem da su već sada u niskom startu.

Zato je 5. oktobar najznačajniji datum. Podsetnik da su ipak svi oborivi.

Mislim da je gotov i da je samo pitanje vremena sada.

Ono što je fenomen je što postoji gomila mlađih naprednjaka na pozicijama koji nisu doživeli 5.oktobar kao odrasli, pa nisu svesni šta znače ovi vetrovi. Ti će loše proći. Oni stariji na višim pozicijama sve znaju, verujem da su već sada u niskom startu.

Zato je 5. oktobar najznačajniji datum. Podsetnik da su ipak svi oborivi.
Ali sada nema nikakvih izbora do 2027. , kao sto je bilo 2000.
Oni mogu da se prave ludi i vladaju do 2027.

Ne oseca se potreban drustveni pritisak da bi se Hulja smenio.
Nema dovoljno nezadovoljstva u narodu.
Vise ga smenjuje snaga sopstvenog ludila nego pritisak studenata.
Pod pritiskom podrazumevam ono kada Hulja ne moze da funkcionisse, kao sto je bila buka tokom poslednjeg obracanja.
Bez sprecavanja funkcionisanja sistema nije moguce opterati bandu.

Vrh