Da se ja pitam, postaviti nase najobrazovanije i najuspesnije diplomate i strucnjake koji bi se time bavili.И шта сад ту да се ради? Да се призна УЧК држава чији је идентитет заснован на Адему Јашарију? Да ли је то демократска грађанска држава или је деспотина по узору на Турску где су срби уместо курда?
To samo mali Perica može da zamisli da se Siriji desilo što se desilo zbog gasovoda.
Sad kad su došli prijatelji i Turske i Katara na vlast, uz potčinjeni Irak, od gasovoda i dalje neće biti ništa.
Siriji se ne bi desilo što se desilo da je vlast bila spremna na ono što je većina iz regiona bila spremna, puštanje palestinaca niz vodu, mir sa Izraelom.
Jel se neko nekad zapitao ko je finansirao i naoružavao "umerene pobunjenike" skoro 14 godina? I sa kojim razlogom?
Ako vec vise puta nismo naucili na sopstvenom primeru da ce nas Rusija pustiiti niz vodu, onda pogledati nedavne primere Jermena i sad Sirije. Oni i da nemaju nameru, jednostavno ce to uraditi jer su nemocni i nesposobni.
Drugim rečima napraviti državu. Lakše reći nego uraditi.Da se ja pitam, postaviti nase najobrazovanije i najuspesnije diplomate i strucnjake koji bi se time bavili.
Lobiranja, pregovori... ali boriti se koliko je moguce da funkcionisu nezavisno i neopterecuju drzavu vec da im drzava samo uskoci u pomoc kad je potrebno.
Nikakvi Djurici, Radoicici, sindikati i navijaci i slicni da nas spasavaju, odstaniti ih i oterati u onu stvar. Naravno, mogu da donose humanitarnu pomoc, dobrodosli su, ali takvi ne smeju nista da se pitaju i preuzimaju u svoje ruke.
Jacanjem drzave, jacace i njen uticaj pa ce prostor da se nesto uradi biti veci.
Situacija je svakako teska i nece biti lako.
Ono sto svakako ne treba uraditi jeste da cekamo da se zalede reke u Ukrajini da Putin predje tenkovima i pregazi Ukrajinu (jel se to desilo, najavljivano je negde za 2022.godinu?), a onda ce dalje nastaviti, pregaziti Evropu, uci u Srbiju i osloboditi Kosovo.
Ako vec vise puta nismo naucili na sopstvenom primeru da ce nas Rusija pustiiti niz vodu, onda pogledati nedavne primere Jermena i sad Sirije. Oni i da nemaju nameru, jednostavno ce to uraditi jer su nemocni i nesposobni.
Mora biti tačno, pogotovo što to tvrdi Robert Kenedi Jr. Da vidimo da li i dalje uzimaju njegove reči i mišljenje za ozbiljno.Iza sukoba u Siriji i rat za gasovode
Gas i nafta su od vajkada u žarištu problema na Bliskom istoku, piše italijanski list Il sole 24 ore, i ukazuje na to da su "uzroci rata u Siriji u mnogome u tome što je sirijski predsednik Bašar al-Asad odbio da prihvati da preko sirijske teritorije prođe moćan gasovod iz Katara u Evropu". To...www.slobodnaevropa.org
Pa verovatno je sirijska vojska odustala od borbe, jer je izgubila pokroviteljstvo svog glavnog saveznika-Putina, koji ih je pustio niz vodu obzirom da se zaglibio u Ukrajini i tamo pokušava da izboksuje što bolje rešenje za sebe.Ovde ni Rusija ni Iran nisu imali ni neki osnov da pomognu, jer čemu da pomognu kada je sirijska vojska odustala, nije povela nijednu borbu. Desio se puč, a ne borbom osvojena vlast i teritorije.
Ne znam, čekamo Zaharovu da nam saopšti pravu istinu, šta je bilo i šta će da bude..Mora biti tačno, pogotovo što to tvrdi Robert Kenedi Jr. Da vidimo da li i dalje uzimaju njegove reči i mišljenje za ozbiljno.
OK, sad kad nema Asada, projekat gasovoda se nastavlja? Ako su ga rušili toliko godina zbog toga, ulupali tolike pare iz tog razloga, sad je vreme za naplatu i da se ostvari taj projekat?
Pa verovatno je sirijska vojska odustala od borbe, jer je izgubila pokroviteljstvo svog glavnog saveznika-Putina, koji ih je pustio niz vodu obzirom da se zaglibio u Ukrajini i tamo pokušava da izboksuje što bolje rešenje za sebe.
Svakako, ovo je još jedna blamaža velike Rusije, koja opet neće otrezniti zaljubljenike u istu.
Jel ovo važi i za Kosovo?Očekivati da se sama ruska vojska bori je potpuno nerealno.
Poenta je da radikalsku i Hepi Srbiju savrseno zabole za Siriju i sad ce odjednom svi da se nadju da moralisu i placu za velikim vodjom Asadom i prikazuju slike nekakvih bradatih terorista koje je zli zapad postavio da vladaju.И на крају је ИСИС победио.
Mi smo pod američkim uticajem, ali nismo saveznici.Nema slobode tamo gde Ameri stave šapu, kakva crna sloboda u Siriji. Tamo gde se velike sile namerače, nema slobode. Pa evo mi smo primer. Gazda nam je Hil i mi nismo slobodna država. Tako isto neće biti ni Sirija. Takođe nisu slobodne ni one koje su pod Rusijom i Kinom. Tako svet funkcioniše. Imaš kolonijalne upravnike i kolonije i par velikih sila koje gazduju. EU je isto pod američkom upravom.
Mi smo pod američkim uticajem, ali nismo saveznici.
Kao npr. Slovenija ili Hrvatska.
Mi vrdamo i čekamo ruse na Dunavu.
То да имамо очајне кадрове у дипломатији како и у политици стоји и слажем се да су нам требали стручнији љиди. Ми смо деценисјама промашај у дипломатији.Da se ja pitam, postaviti nase najobrazovanije i najuspesnije diplomate i strucnjake koji bi se time bavili.
Lobiranja, pregovori... ali boriti se koliko je moguce da funkcionisu nezavisno i neopterecuju drzavu vec da im drzava samo uskoci u pomoc kad je potrebno.
Nikakvi Djurici, Radoicici, sindikati i navijaci i slicni da nas spasavaju, odstaniti ih i oterati u onu stvar. Naravno, mogu da donose humanitarnu pomoc, dobrodosli su, ali takvi ne smeju nista da se pitaju i preuzimaju u svoje ruke.
Jacanjem drzave, jacace i njen uticaj pa ce prostor da se nesto uradi biti veci.
Situacija je svakako teska i nece biti lako.
Ono sto svakako ne treba uraditi jeste da cekamo da se zalede reke u Ukrajini da Putin predje tenkovima i pregazi Ukrajinu (jel se to desilo, najavljivano je negde za 2022.godinu?), a onda ce dalje nastaviti, pregaziti Evropu, uci u Srbiju i osloboditi Kosovo.
Ti znaš da to veze sa vezom nema.Zapravo Srbija je fully alligned with NATO and USA/EU. Interno lupetanje za domaće potrebe je tu potpuno irelevantno. Srpska vojska će u slučaju rata biti poslata kao NATO asset negde da gine.
Ti znaš da to veze sa vezom nema.
Ti ne razumeš šta ljudi pišu. Ne samo ja.Zapravo je to potpuno tačno, uticaj Rusije je smešan i samo u onoj meri u kojoj to odgovara zapadnom kolonijalnom upravniku (verovatno kada treba ispod žita švercovati zapadnu robu i tehničke sirovine i delove za vojnu industriju u Rusiju i sl, mada to u jako malom obimu ide preko Srbije). Vlast u Srbiji je instalirana i potpuno kontrolisana od strane USA/EU, zamlaćivanje glupostima o ruskoj guberniji i kineskoj provinciji je potpuno infantilno.