Nazivi oba fakulteta počinju sa "Filo..." ....e, to su bila lepa (i jednostavna) vremena.... a sad sve Keri i Mirande u pokušaju :lol:vucko":2172lflr je napisao(la):Meni vise leze filoloskinje,al dobro svako ima svoj preferencije...
http://www.b92.rs/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=16&nav_category=206&nav_id=452181Novi Sad: Nestala cela toplana
16. avgust 2010. | 13:24 | Izvor: Pres Novi Sad -- Kompletna novosadska toplana "Mišeluk" demontirana je i odneta još u junu, ali joj još uvek nema traga, piše Pres.
List piše da je toplana demontirana tako da nakon krađe nije ostao "ni kamen na kamenu". Ostali su samo temelji.
Iz Javnog komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" saopštili su da su toplanu odneli nepoznati počinioci i da su iz ovog preduzeća podneli nekoliko krivičnih prijava protiv nepoznatih počinilaca, piše list.
Toplana "Mišeluk" u Novom Sadu, koja može da greje najmanje 5.000 domaćinstava, potpuno je demontirana i odneta tokom ovog leta.
Šteta iznosi nekoliko miliona evra.
Za krađu se saznalo u junu i policija radi na slučaju.
Za takav "posao" bio je potreban obučen tim ljudi, najmanje dva kamiona i dve-tri nedelje rada, navodi Pres.
Ova toplana je nekad grejala Novo naselje, u kome danas živi 35.000-40.000 ljudi, a 1991. godine premeštena je između Sremske Kamenice i Petrovaradina i služila je za zagrevanje objekta Televizije Novi Sad.
Nakon bombardovanja je konzervirana, ali su je "nepoznati počinioci" rasklopili i odneli.
Prema zvaničnom saopštenju "Novosadske toplane", ovaj objekat nije u pogonu zbog oštećenja nastalih tokom bombardovanja 1999, a Pres piše da su tokom bombardovanja samo na jednom objektu popucala stakla, koja su ubrzo zamenjena.
Odneta su dva vrelovodna kotla snage 11 i tri megavata, sa kompletnom automatikom i gorionicima. U to vreme, to su bili najsavremeniji gorionici firme "Sake", koji mogu da rade na gas i mazut, a danas jedan takav uređaj košta 150.000 evra.
Nestali su i postrojenje za pripremu vode, elektronika i pumpno postrojenje, frekventni regulator za pokretanje ventilatora, objekat napravljen od metala koji je pokrivao toplanu. Objekat za zaposlene je devastiran, magacin sa nekoliko kilometara čeličnih cevi je ispražnjen, a lopovi su ukrali i celu trafo-stanicu i iz zemlje počupali kablove, piše list.
Ahahahaaha ovo treba da ide only in Serbia.jovanovm":25wusml2 je napisao(la):Ja se uopšte ne bunim protiv Keri i Miranda u lepim letnjim haljinama... Baš sam sinoć zahvaljivao svojoj srećnoj zvezdi što sam iz Beograda ...
Elem, počeo sam ovde često da svraćam... nije beogradska vest, ali fascinantna...
http://www.b92.rs/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=16&nav_category=206&nav_id=452181Novi Sad: Nestala cela toplana
16. avgust 2010. | 13:24 | Izvor: Pres Novi Sad -- Kompletna novosadska toplana "Mišeluk" demontirana je i odneta još u junu, ali joj još uvek nema traga, piše Pres.
List piše da je toplana demontirana tako da nakon krađe nije ostao "ni kamen na kamenu". Ostali su samo temelji.
Iz Javnog komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" saopštili su da su toplanu odneli nepoznati počinioci i da su iz ovog preduzeća podneli nekoliko krivičnih prijava protiv nepoznatih počinilaca, piše list.
Toplana "Mišeluk" u Novom Sadu, koja može da greje najmanje 5.000 domaćinstava, potpuno je demontirana i odneta tokom ovog leta.
Šteta iznosi nekoliko miliona evra.
Za krađu se saznalo u junu i policija radi na slučaju.
Za takav "posao" bio je potreban obučen tim ljudi, najmanje dva kamiona i dve-tri nedelje rada, navodi Pres.
Ova toplana je nekad grejala Novo naselje, u kome danas živi 35.000-40.000 ljudi, a 1991. godine premeštena je između Sremske Kamenice i Petrovaradina i služila je za zagrevanje objekta Televizije Novi Sad.
Nakon bombardovanja je konzervirana, ali su je "nepoznati počinioci" rasklopili i odneli.
Prema zvaničnom saopštenju "Novosadske toplane", ovaj objekat nije u pogonu zbog oštećenja nastalih tokom bombardovanja 1999, a Pres piše da su tokom bombardovanja samo na jednom objektu popucala stakla, koja su ubrzo zamenjena.
Odneta su dva vrelovodna kotla snage 11 i tri megavata, sa kompletnom automatikom i gorionicima. U to vreme, to su bili najsavremeniji gorionici firme "Sake", koji mogu da rade na gas i mazut, a danas jedan takav uređaj košta 150.000 evra.
Nestali su i postrojenje za pripremu vode, elektronika i pumpno postrojenje, frekventni regulator za pokretanje ventilatora, objekat napravljen od metala koji je pokrivao toplanu. Objekat za zaposlene je devastiran, magacin sa nekoliko kilometara čeličnih cevi je ispražnjen, a lopovi su ukrali i celu trafo-stanicu i iz zemlje počupali kablove, piše list.
Vidi ti njega....:kk:jovanovm":2gepj6ey je napisao(la):Ja se uopšte ne bunim protiv Keri i Miranda u lepim letnjim haljinama... Baš sam sinoć zahvaljivao svojoj srećnoj zvezdi što sam iz Beograda ...
Ovo je u rangu Hrvatske - kad su ukrali svo žito iz silosa.jovanovm":l1qgabav je napisao(la):Novi Sad: Nestala cela toplana
http://www.b92.rs/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=16&nav_category=206&nav_id=452181
Koliko je meni poznato to je i u mnogim drugim evropskim državama - uzmimo na primer Španiju, gde će ti se isto desiti za sumu do 150 evra.relja":1xcvf2xd je napisao(la):Paaaaa, recmo da su neke stvari dosta jasnije nakon ovog saznanja....
elem-
15 000 dinara je nesto manje od 150 evra.
Prosecna plata u Srbiji je 325 evra.
Poruka je
Ako ojadis nekoga za pola plate - nikom nista. Drzava omogucava svakom gradaninu "da se snadje", po principu "najjaci opstaju". Drzava sve cini da se gradjani osecaju sto nesigurnije.
Drzava sama omogucava anarhiju, i unistava samu sebe. Srbija.
In Serbia, it's citizens are alowed to steal, rob, damage or cheat only if the total damage caused by the crime is less than $ 180
Uporedi sta je 150 eura u eu a sta je ovde,to mu dodje pola prosecne plateAmbassador":ju9zhxu7 je napisao(la):Koliko je meni poznato to je i u mnogim drugim evropskim državama - uzmimo na primer Španiju, gde će ti se isto desiti za sumu do 150 evra.relja":ju9zhxu7 je napisao(la):Paaaaa, recmo da su neke stvari dosta jasnije nakon ovog saznanja....
elem-
Poruka je
Ako ojadis nekoga za pola plate - nikom nista. Drzava omogucava svakom gradaninu "da se snadje", po principu "najjaci opstaju". Drzava sve cini da se gradjani osecaju sto nesigurnije.
In Serbia, it's citizens are alowed to steal, rob, damage or cheat only if the total damage caused by the crime is less than $ 180
U Spaniji ukoliko vas opljackaju a suma je manja od 400 evra ne pokrece se postupak. Eto, nije Srbija jedina. Pritom to ovde uopste nije u redu jer maltene na oci policije pljackaju u ulici Ferran svakodnevno sirote turiste, koji ne mogu nista da urade po tom pitanju! I najcesce su to manje pare od 400 evra!Ambassador":2zcferv9 je napisao(la):Koliko je meni poznato to je i u mnogim drugim evropskim državama - uzmimo na primer Španiju, gde će ti se isto desiti za sumu do 150 evra.relja":2zcferv9 je napisao(la):Paaaaa, recmo da su neke stvari dosta jasnije nakon ovog saznanja....
elem-
Poruka je