Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Da zavrsimo pricu "jeste il nije" -

Pre rekonstrukcije -

1730468569961.png

I posle -
1730468645467.png

Sve i da je nisu takli - da li je to normalno - deo objekta koji ljudima bukvalno visi nad glavom da pukne nekoliko meseci nakon "rekonstrukcije" svega osim tog dela, a stajao je 60 godina
Naravno da nije normalno.

Ovo nije nikakva nesreća nego težak kriminal.

Pitanje da li je nečinjinje (nastrešnica nije...) ili kriminalno učinjenje... (nastresnice jeste...)
Irelevantno za moju struku sa aspekta krivičnopravnih posledica.

2 rekonsktrukcije i lickali ga prethodnih dana još iznutra i obruši se ogroman deo zgrade. Kakva nadstrešnica, kakvi eufemizmi.

Ostavka minimum nadležnih ministara za saobraćaj i infrastrukturu + krivični postupci ko je zakazao i zašto, da sa kopa skroz unazad do političkih odluka... o tome ko će biti izvršilac radova zasto baš ta firma, sve da bude transparetno, za ceo kriminal iza... obustava novih infrastrukturnih projekata, ulica, izbori...

Maksimalne zatvorske kazne.

Terajte se u 3 lepe pm. je*******ene naprednjačke.

Ja sam tu prolazio svakog dana. Iskreno se nadam da nema mrtvih, ali nažalost ne deluje tako.

@Cotra

Niko ih ne brani, a ko šta piše može se videti i po drugim postovima. Treba uvek težiti ka istini koliko god se nama ne svidjala, a ne skakati na svaku vest da bi se ocrnila bilo koja vlast. Što neko reče, tako sadašnja vlast i skuplja poene.

@sutraw
Verovatno misliš na ovu vest

Tu se baš spominje da je nova nadstrešnica sa unutrašnje strane, a spolja samo šminka je uradjena.

ovo su strare fotografije gde se vidi da je sve isto, bez stubova.

ZaKFsBJ.jpeg

ODb3Pvc.jpeg

Pitanje je zašto nije dodatno obezbedjena. Da li je prilikom rekonstrukcije rečeno "starogradnja je to, kvalitet, nadživeće sve nas" ili je nešto drugo u pitanju ne znamo. Uglavnom ovoliki beton bez dodatne potpore nije bezbedan. Kakav god da je kvalitet popustiće vremenom, a to je direktan propust onoga ko je bio zadužen za rekonstrukciju.

Poslednja izmena:
Ima ovoga i u Norveskoj.

Nek pociva u miru poginula osoba uz nadu da necu morati da pisem ovaj post ponovo samo u mnozini.

Ništa on više ne može da preokrene oko ovoga, eventualno da obesi Vesića lično, a ni to ne bi pomoglo.

Vidiš da nemamo još nijedno obraćanje, zavukli su se svi u mišju rupu i preznojavaju se tražeći način da ispinuju ovo.

Ovo je nivo tragedije koja može da im izgubi vlast u NS i Vojvodini. Ljudi će biti ogorčeni i pamtiće ovaj diletantizam jako dugo.

Nisam siguran da ne moze da se ispinuje.

Danas su gradjani mnogo besni.
Sutra vec, nece se secati nicega.
Sutra vec cekace navsvojih 3000 din sto "Vucic daje".
Sutra vec, radovace se sto je neko poginuo a oni nisu.

@Cotra

Niko ih ne brani, a ko šta piše može se videti i po drugim postovima. Treba uvek težiti ka istini, a ne skakati na svaku vest da bi se ocrnila bilo koja vlast. Što neko reče, tako sadašnja vlast i skuplja poene.

@sutraw
Verovatno misliš na ovu vest

Tu se baš spominje da je nova nadstrešnica sa unutrašnje strane, a spolja samo šminka je uradjena.

ovo su strare fotografije gde se vidi da je sve isto, bez stubova.

ZaKFsBJ.jpeg

ODb3Pvc.jpeg

Pitanje je zašto nije dodatno obezbedjena. Da li je prilikom rekonstrukcije rečeno "starogradnja je to, kvalitet, nadživeće sve nas" ili je nešto drugo u pitanju ne znamo. Uglavnom ovoliki beton bez dodatne potpore nije bezbedan. Kakav god da je kvalitet popustiće vremenom, a to je direktan propust onoga ko je bio zadužen za rekonstrukciju.

U najboljem slučaju koji možemo da zamislimo po njih, krivi su jer nisu u proceni stanja uvideli da je nadstrešnica nebezbedna i zrela za rekonstrukciju. Za šta opet treba da lete glave.

Moja intuicija mi govori da su problem sa nadstrešnicom stvorili pri rekonstrukciji, i nisu primetili, ili još gore, primetili su ali su se uzdali u to da će izdržati. Što ne verujem da ćemo saznati u bilo kom slučaju.

zasto mislis da je neradikalska srbija strucnija?
Neradikalska Srbija je gradila ogromne brane po svetu, mostove od 200 metara, provlačila prugu Beograd-Bar tamo gde koza nije mogla da prođe... na kraju, neradikalska Srbija je izgradila Most na Adi, Pupinov most... ništa se nije srušilo, za razliku od brda kod Grdelice ili ovog danas...

Neradikalska Srbija je gradila ogromne brane po svetu, mostove od 200 metara, provlačila prugu Beograd-Bar tamo gde koza nije mogla da prođe... na kraju, neradikalska Srbija je izgradila Most na Adi, Pupinov most... ništa se nije srušilo, za razliku od brda kod Grdelice ili ovog danas...

ima smisla
mada vecina neradikalskih je preslo u radikalsko

Nisam siguran da ne moze da se ispinuje.

Nemoj pogrešno da me razumeš, verujem da će dati sve od sebe da ispinuju da su za ovo krivi bog, priroda, komunisti i žuti, zato i plaćaju Suzanu Vasiljević & Co.

Sedis na klupi, mozda sam, mozda sa zenom majkom, decom... i za sekund, nema te/vas vise jer su se zadrigle, bahate, fasisticke, lopovske, izdajnicke, nepismene, nestrucne retardirane radikalcine ugradile u jos jedan posao.

Nemaju dovoljno jadni, daj jos!

Upozorenje, uznemirujuci sadrzaj

"Urušila na starom delu železničke stanice" (posle ovoliko obnova) koja "nije bila obuhvaćena rekonstrukcijom..."

Nisu to spinovi novinara. Nego vlasti i govnara koji su u njihovoj funkciji. Za koje znamo da su produžena ruka ovih kriminalaca.

"Stari deo"... godinama pod radovima cela zgrada. Matar vam j*bem.

U najboljem slučaju koji možemo da zamislimo po njih, krivi su jer nisu u proceni stanja uvideli da je nadstrešnica nebezbedna i zrela za rekonstrukciju. Za šta opet treba da lete glave.

Moja intuicija mi govori da su problem sa nadstrešnicom stvorili pri rekonstrukciji, i nisu primetili, ili još gore, primetili su ali su se uzdali u to da će izdržati. Što ne verujem da ćemo saznati u bilo kom slučaju.
Tako nešto i Ja mislim. Niko nije obratio pažnju na toliki beton, a moguće je da je tokom rekonstrukcije trpela dodatno opterećenje.

Sedis na klupi, mozda sam, mozda sa zenom majkom, decom... i za sekund, nema te/vas vise jer su se zadrigle, bahate, fasisticke, lopovske, izdajnicke, nepismene, nestrucne retardirane radikalcine ugradile u jos jedan posao.

A šta je bilo na kraju sa onim vojnim vozilom što je pregazilo onaj auto i usmrtilo porodicu? Da li su i to zataškali ili je neko preuzeo odgovornost?

Samo jedna stvar je jos gora od ove tragedije. To je da slede nove tragedije.

Narod koji je dozvolio da ga vode sibicari ima sve sanse da nestane. Ali to je prirodno. Bez zakona, bez morala, bez empatije... Priroda odredjuje da mora ovako...

Isti organ, istog ministarstva je dužan da kontroliše izvođenje radova kao i onaj ko treba da naloži vršenje neophodnih radova...

Zato mi nije primarno pitanje jel radnja nečinjenjem ili činjenjem. Pogovoto jer se sa slika koje je Nex postavio, vidi da je radova bilo. Tim pre ako su radovi samo lickanje i estetika a vapili su za temeljnom rekonstrukcijom.

Ako je činjenjem, svakako je onda i odgovornost samih izvođača, al odgovornost države se ovde ne sme se izbeći. Ona postoji kako god da okreneš.

Ова надстрешница је грађена као у видео игрици Minecraft. Нема носећих стубова, или дијагоналних подупирача да држе ову громаду. Само су их приковали за водоводне цеви испод крова зграде, и то је све.
1730470166898.png

Из другог угла:
1730470722937.png

Poslednja izmena:
Jel zna uopšte neko od građevinaca da li kod nas postoje i da li se uopšte sprovode redovne inspekcije stanja javnih objekata u kojima se okuplja veliki broj ljudi?

To je viseca konstrukcija kakve imamo na mostovima na primer. Nije nista specijalno, a nije prikovana na vodovodne cevi vec ovesana na betonsku konstrukciju krova. I nije gromada, iako izgleda kao kontinualna ploca, vec je betonska potkonstrukcija, tj grede.
Ne mora da ima nikakve podupirace niti stubove, ali zato mora da se pazi na opterecenje i zamor materijala.

Ova "nova celicna" nadstresnica koja se pominje je ocigledno ona unutar objekta, samo u novinarskoj prici.

Što je nagore beton se drži na samo nekoliko horizontalnih greda, izmedju kojih je prazan prostor. Projektant je verovatno zamislio da će nadstrešnicu držati dodatno ove cevi ispod krova tako da i krov nosi težinu, a da prazan prostor dopunjuje svetlost. Ali i beton ima svoj vek trajanja, a na slikama se vidi da su se bukvalno isčupale iz krova. Sve dotraje i onaj ko je organizovao rekonstrukciju nije uradio posao kako treba jer s obzirom na starost morali su dodati bar još nosećih stubova. E sad da li je neko mislio o tome...

@tribi

Misli se na unutrašnju nastrešnicu gde su peroni, ima slika baš na tom linku.

Objašnjenje o starom delu stanice je licemerno kao i saopštenje Pravnog fakulteta u Beogradu o propadaju kroz plafon :
- Naime, koleginica je, u želji da iskoristi jednu od plastičnih utičnica koje se nalaze na podu galerije čitaonice Pravnog fakulteta nehatno nagazila na plastičnu utičnicu. Tom prilikom je utičnica polomljena, upala je neznatno u pod, a preko utičnice je i koleginicino stopalo neznatno utonulo u pod galerije čitaonice. Pod pritiskom je sa poda galerije, tj. plafona čitaonice (gledajući iz prizemlja) pao manji komad maltera na drugu koleginicu koja je u tom trenutku učila u delu čitaonice u prizemlju.
Na sreću, obe koleginice su nepovređene nakon ovog događaja i normalno su nastavile sa učenjem, a izuzev polomljene plastične utičnice na podu galerije čitaonice.
Očekujem da Pravni fakultet traži odštetu.

Vrh