Биће, али каквих?A ako ne bude specijalista u kliničkim centirma i bolnicama, uskoro nakon toga ih neće biti ni u privatnim praksama.
Sistem već ne funkcioniše, jer se na neophodne operacije čeka godinama, a ministarka zdravlja smatra to normalnim. Operiše se onaj, koji ima vezu, novac ili ko uz svakodnevne bolove dočeka svoj termin za 5 godina.Ja čak sumljam i to "lečićemo se privatno".
Privatna praksa ne postoji bez državne. Ni jedan dobar i iskusan specijalista nije to postao obavljajući privatnu praksu. Ime, iskustvo i znanje su napravili u bolnicama i kliničkim centrima, DZ.
A ako ne bude specijalista u kliničkim centirma i bolnicama, uskoro nakon toga ih neće biti ni u privatnim praksama.
Pitanje je koliko njih će ostati u državnoj praksi, a koliko će preći privatno. Ne može jedan specijalista da opslužuje 10k ljudi, zakazana operacija ili skener 05.07.2042. godine. Pa se postavlja pitanje zašto plaćamo zdravstvo. Koleginom ocu rekli "ne možete na listu čekanja, imate 65 godina"! Pa zašta je plaćao zdravstveno ceo život?Ja čak sumljam i to "lečićemo se privatno".
Privatna praksa ne postoji bez državne. Ni jedan dobar i iskusan specijalista nije to postao obavljajući privatnu praksu. Ime, iskustvo i znanje su napravili u bolnicama i kliničkim centrima, DZ.
A ako ne bude specijalista u kliničkim centirma i bolnicama, uskoro nakon toga ih neće biti ni u privatnim praksama.
Нема 900, него око 1.200, па навише.Неуролог код нас има плату око 900 евра, што је на годишњем нивоу 10,800 евра....
Čik pogodiGlede toga da zdravstvo moramo da plaćamo pitanjce: pa za koga mi svaki mesec odbijaju 10.3% od plate?
До 2026 због продужења закона о забрани запошљавања ми их нећемо ни имати. Већ 2015 године хирурзи КЦС-а су кукали како им недостаје 250 анестезиолога. Због тога су многобројне операције одложене, а листе чекања предугачке. Да ствар буде још гора, СНС мафија је запалила кућу Наташе Пришић која је раскринкала Мићу роштиљџију који нам је довео ЕПС до просјачког штапа.Нема 900, него око 1.200, па навише.
Биће за неку годину и 2.000, али то пацијентима ништа неће значити.
ako kaniš biti izvornim hrvatom, moraš ovo "da" izbaciti iz pisanja, to je Vuk uveo iz nemačkog, a i pravi hrvati se teško navikavaju na nekorišćenje istog.Kaj se tice zdravstvenih djelatnika, mozebitno cemo uvezati ih iz Sri Lanke i Bangladesa, dok AI ne preuzme primat.
Nadam se da se nitko ne ljuti niti mi zamjera pisanje na hrvatskom dijalektu, kad je vec rijec "glede" uporabljena na forumu, cast iznimkama.![]()
Da, dakanje je izvorno srbijasnki specijalitet - prelaz i spona između "ja ću raditi" i "ja ću radim"ako kaniš biti izvornim hrvatom, moraš ovo "da" izbaciti iz pisanja, to je Vuk uveo iz nemačkog, a i pravi hrvati se teško navikavaju na nekorišćenje istog.