Stvar je jednostavna.
Njegovo je da kao odrasla osoba prihvati potencijalne posledice.
To je i cela poenta, ne smeju se podaci zloupotrebljavati. A posto smo ipak ljudi, a ne roboti i ljubav se desi i na najneocekivanijim mestima, ljubav je jedino opravdanje koje moze imati. Moralno opravdanje, zakonski je i dalje kriv.
I ok, nije frka, on se zaljubio, probao, ona reagovala kako je reagovala, on je morao da bude spreman da situacija moze da prodje i ovako i onako i to je to. Kraj price, on se viteski povlaci i snosi posledice svoje odluke.
Ali ne, on njoj i dalje pise i jos joj nabija krivicu. Njegovo je bilo da kaze, mislio sam da vredi pokusati i po cenu otkaza, nisam uspeo, izvinjavam se na uznemiravanju, brisem tvoj broj i nece se vise nikad ponoviti.
Dakle, on je debil i on je kriv.
Sa druge strane, pa bar si ti pravnik i znas da je ona ovde u ulozi zrtve. Sve sto je uradila je narucila hranu, a on je lik koji krsi poslovnik firme i koji krsi i zakon Republike Srbije.
Zasto se mi uopste bavimo zrtvom koja je samo uradila ono sto je mislila da treba - prijavila prestup. Koji su njeni motivi, ne znamo, ali ona nista pod svetim Bogom nije zgresila i ne treba se baviti njom.
IMA SVAKO PRAVO DA SE OSECA UGROZENOM ILI UPLASENOM. I nije na nama da ulazimo u to. Mozda ima traume iz proslosti, mozda je lik bio neki opasnog izgleda, mozda nije nista od toga, sta god da je, ima svako pravo da prijavi krsenje zakona i poslovnika firme, a obe stvari su se desile, dokazano su se desile, nije ona preterano reagovala, cinjenicno je doslo do krsenja i zakona i poslovnika.
I toeto, vrlo jednostavno.
Šta bi još trebalo da uradi? Koliko daleko da ode u iskaljivanju Nema tog ugovora. Barem u mojoj agenciji je ugovor bio samo u vidu da ćeš im uplaćivati pazare i oko zaduženja opreme. Kod redovnog zaposlenja, a ne kod ove sive zone od zaposlenja se upozoravaš i prihvataš da nema korišćenja tuđih ličnih podataka u bilo koje druge svrhe, sem poslovne..
Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave“, piše u odgovoru kompanije.
Ovako je objasnio da je izgubio posao, zahvalio joj se i stao na tome. Dokazao je da manijak nije samo je nesrećno i nepormišljeno postupio.
A jbg Noki, ako cemo tako, onda ni necemo dalje jer nema smisla da se spinuje i iznose neistine da bi se pobedilo u raspravi.
Cuj, ,,zahvalio joj se", daj, molim te, ne zaje*******avaj.
Napisao joj da je dobio otkaz zbog nje.
Ja ne znam da li je toliko tesko razumeti situaciju gde jedna osoba zivi svoj zivot i narucuje hranu i odjednom upada u neku situaciju koja ocigledno da joj nije trebala u zivotu. Da li je manijak, da li ce je decko pitati sa kim se dopisuje, da li ce joj probuditi neke traume, da li se osetiti strah... nebitno je, ona nije kriva ni najmanje, a dostavljac je kriv sto posto.
I onda ona samo cini ono sto ona misli da treba, a ima svako pravo na to, svidelo se tebi ili ne, ona je ovde zrtva i onda opet posle toga dobija poruke da je kriva za neciji otkaz i sto je neko ostao bez prihoda.
Narucis hranu i dobijes da te muva neki lik koji odjednom zna gde zivis i ima tvoj broj, pa i ime, verovatno se tu konsultujes sa nekim sta raditi, samo sledis pravila i ne uplices se i onda jos dobijes i nabijanje krivice da si nekom smestila otkaz i jos te ljudi godinama posle zovu majmunicom, mislim, je*** mu mater.
Ne zaje*******avaj jbt.