Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Питање је и тамо какав квалитет добије просечан пацијент. Који је канал да дођеш до квалитетног лекара? Кажу, зна се поприлично прецизно ко је за шта добар, а не могу сви код њега, кад је, као, бесплатно. Код нас је, парадоксално, много лакше доћи до врхунског стручњака, али изван система и (полу)коруптивно.

Бојим се да ћемо ми ускоро морати ниже да подвучемо црту (типа - децу у амбуланти прегледа лекар оппште праксе, парамедикуси уместо лекара у хитној помоћи, плаћање прегледа за запослене од по неколико хиљада динара и сл.), да нам се не стровали читав систем у мутно Дунаво. Стотине милиона евра је наша дивна држава уштедела на медицинским специјализацијама кад је требало да обезбеде замену за људе који одлазе у пензију, и сад је касно да се систем одржи на ногама, овакав какав је.

За увођење приватног здравства у систем које помиње Трагач, у смислу примарне заштите, тек немамо пара. Евентуално, да држава покрива део цене прегледа (али она то вреднује јако ниско, ако у државном здравству има лекара који обаве и по 60 прегледа у смени).

Могућа је и приватизација службе опште медицине у домовима здравља, јер би онда неки, посебно млађи доктори, као предузетници могли да раде дуже од прописаних смена да би више зарадили, али опет, то је за државу скупље.

Нек је Бог упомоћ ономе ко задобије тај ресор и одлучи да уради нешто. Ту смо најтањи, тј. најгори.

Poslednja izmena:
U SAD sve zavisi koje osiguranje plaćaš. Ima hiljadu paketa, teško se čovek snađe u toj kakofoniji. Ako si bogat sve OK, plaćaš dosta i imaš vrhunsko zdravstvo. Ako si sirotinja, onda si ostavljen na ulici, niko te ne gleda

Ovaj čovek samo kad bi ofarbao bradu (to se danas radi brzopotezno i jednostavno, tako da izgleda savršeno prirodno) i skinuo tu sedu kosu sa strane i nazad na nulu, možda stavio neki kačket bi izgledao 10 godina mlađi.

Možda malo radiotalasno te bore oko očiju i podvaljak da ispegla.. Ne mora botoks, ni hijaluron... Ništa radikalno... Ali kada bi još u nazolabijalne ubacio 2-3 kubika hijalurona izgledao bi kao da ima 33 ponovo. Još da smrša nekih 5 kg ihaj...

Neverovatno koliko potencijala za jedan dobar make over... Uz budžet od 3000 dolara, za 6 meseci, napravio bih frajera od njega 😎

Prosto mi fale te emsije sad od jeseni... Pre i posle... 😄 Kod Srba potencijala za pre i posle od zuba do ugradnje nove kose koliko hoćeš 😆

Prvo poispadalo od nehigijene ili loše genetike, a drugo od nerviranja i loše genetike 😆

A neverovatno smo lep narod što mladi momci pokazuju svakim korakom, al fali održavanje. U auto bi 10 nekih stvari ugradili i nabudžili i platili sve ono redovno što treba (osiguranje, tehnički, ova obavezna oprema, ona obavezna oprema...) a u telo najširi domet je teretana, mada i tu stariji kaskaju... A trebalo bi i faca koliko toliko da prati telo...

Mislim ja nemam para za mejk overe... Gledam da se ne stresiram i da duže odspavam 🙂 ali da imam bogami, svašta bih radio 😄 al ne bih preterao... Mada sa 60+ bih i preterao... Bolje da izgledaš kao Džon Travolta ako si već deda, nego da si samo deda 😆

Al Madona se uništila... A sve do neke 2013/14. je radila sve kako treba i zašto je sad napravila ovo... Baš je lepo starila, uz negu, disciplinu, vežbanje i malo "plastike" naravno. Sa albumom MDNA, to je pre nekih 10tak godina je bila i dalje sexy... A oko 2000 godine, sa 41, 42 god je bila više sexy nego 80tih.

А ђе нађе баш Ранка да хијалуронишеш? Одличан је Ранко, мислим да има толико поучног материјала да се послуша, сигурно за добрих месец дана размишљања и усвајања.

@Noki Ja ne bih voleo da izgledam kao Dzontra... pripadnik je lgbt bande.
Pirs Brosnan, moze. :)
Inace, slazm se s tobom za odrzavanje, faca mora da prati telo.
Puno nasih zena sredi samo kosu i lice, a telo... i dalje je zapostavljena, ne trenira, ne ide kod masazera da skida strije i celulit i sl.
Onda dobiju epitet, jeste lepa ali nije zgodna. (Debela, zapustena...)
Bolje izabrati zgodnu ali faca onako zensku, zar ne? :)

Elem,

pre neki dan u Subotici ubijen brat koji je štitio drugog brata, ubie poznate ali za njima se INTENZIVNO TRAGA
Juče u centru Beograda psihopata kolima pregazio namerno majkupa ponovo naleteo na dete u kolicima, za njime se isto "intenzivno traga"

Ulicom špartaju najgore zveri u ljudskom obliku koje uživaju zaštitu i svesni su svoje moći. Čovek počini masakr i dobije 20 godina jer je "majnor" a jedan koji je pre pet šest godina ubio sedmoro pijan i drogiran u županjcu mislim da dogodine već izlazi na slobodu jer je saobraćajno delo.

Krivosuđe, kriminalno političke protekcije i preblaga kaznena politika su snizile cene naših života na kikiriki. Grad je prepun ljudi koji igraju GTA sa nama u stvarnom živoru unoseći kodove IDOASIPLEASE i HESOYAM...

Elem,

pre neki dan u Subotici ubijen brat koji je štitio drugog brata, ubie poznate ali za njima se INTENZIVNO TRAGA
Juče u centru Beograda psihopata kolima pregazio namerno majkupa ponovo naleteo na dete u kolicima, za njime se isto "intenzivno traga"

Ulicom špartaju najgore zveri u ljudskom obliku koje uživaju zaštitu i svesni su svoje moći. Čovek počini masakr i dobije 20 godina jer je "majnor" a jedan koji je pre pet šest godina ubio sedmoro pijan i drogiran u županjcu mislim da dogodine već izlazi na slobodu jer je saobraćajno delo.

Krivosuđe, kriminalno političke protekcije i preblaga kaznena politika su snizile cene naših života na kikiriki. Grad je prepun ljudi koji igraju GTA sa nama u stvarnom živoru unoseći kodove IDOASIPLEASE i HESOYAM...
Mislim da vecinu ljudi vise ne zanimaju njihovi realni zivoti.
Oni zive u svetu lajkova i statusa.

Zato nasa civilizacija mora da bude unistena i da nastane nesto novo.
Zato ne treba biti tuzan sto cemo propasti.
Neki ce preziveti.

Poslednja izmena:
А ђе нађе баш Ранка да хијалуронишеш? Одличан је Ранко, мислим да има толико поучног материјала да се послуша, сигурно за добрих месец дана размишљања и усвајања.

Iskreno čim sam ga video postao sam inspirisan jer je generalno ok, nije ružan čovek, a ima materijala za doradu.

To je uostalom i domet Došljakovih postova, iz mog ugla gledano... Zanima me sve periferno od onoga šta je bio njegov cilj zašto je nešto postavio, izneo, izrekao itd. Nemam više živaca, prostora, vremena, za njegovu političku zadrtost. Iako je vrlo moguće da ovaj čovek govori pravo. 🙂

Bolje izabrati zgodnu ali faca onako zensku, zar ne? :)

Verujem da kao što ovde redom daješ lajkove svima, da si i u pristupu kod žena širokogrudan, svašta prolazi 😄

U principu se slažem da treba ulagati u sebe, a to košta 🙂 s druge strane ne treba se zavaravati da vreme možeš vratiti unazad 🙂

Kod žena, nemam pojma... Recimo kod njih ja lično tolerišem da malo kipi i čak onako ako ima lepe prirodne grudi, nikakve obline mi neće smetati... Jedino za šta nemam volju je za njihov mindset... Gde su one da ušetaju u park juče?

Meni juče bilo top a i prekjuče... Bukvlano izađem iz kuće samo u šetnju, momci se uvek nađu, uvek su tu momci... i to baš solidni momci, strejt izgled, ponašanje, sve... Jako često mlađi od mene, imam sreće... A gde su one? Gde da ih tražim i zašto ja njih da tražim 🙂 Zakomplikovale su celu priču njihovim emocijama i željama i očekivanjima i slabijim nagonom, a i veća je tražnja na strani muškaraca i može im se da izvoljevaju... Ja ne mogu tome da se prilagođavam uz ovako sjajne momke na ovoj geografskoj širini i dužini, govorio sam već da nema tačke na planeti sa lepšim muškarcima, što se za žene sa zapadnog Balkane ne može baš reći. Četvorka su u najboljem slučaju. Momci su nam čista petica. U Ukrajni su recimo momci trojka a žene petica. Itd.

@Noki,

Без све шале, Ранка Рајовића вреди слушати, сваки секунд је драгоцен.

Verujem... Apsolutno sam ostavio prostor da sam pogrešio samo jer Došljak okačio pa nisam imao živaca da se bavim suštinom... Odslušaću ga.

Slazem se za Ukrajinu. Momci izgledaju prosecno, dok Ukrajinke.. bas su dobre ribe. Video svojim ocima vise puta, prosto ne mozes da skines pogled s njih.

Koje mesto? Lviv, Chernihiv, Odessa ili neko drugo mesto? Cestitam na udomljavanju ;)
IMG-fa8ed0b076c4eb48e91ff51f24cdceda-V.jpg

Po nekim zlim jezicima, nije mali procenat razvoda braka po navršavanju dečijeg punoletstva u brakovima sa Ukrajinkama
🦴🦴🦴🤔🦴🦴🦴

Srpkinje su po izgledu u samom svetskom vrhu. Ali je problem što su u vrhu i po kompleksima i nevaspitanju, mentalnoj zapuštenosti.

Naravno, da udarim "disclaimer" da se ovo ne odnosi na SVE, ali važi za veliki broj njih.

Istina, naši momci dinarske fizionomije su na ceni gde god odu. :) Naše žene su isto lepe i izazivaju pažnju, ali su žene generalno privlačne na svim meridijanima, pa naše ne odskaču. :)
Jako je primetno da su naše prilično nakinđurenije od ostalih...

То за кинђурење је можда важило до пре пар година, данас је главна женса мода тренерка стил и патике за трчање.

meni samo bedara, sto sve vidjam kod nasih zena one napumpane usne, koje ne znam kome se ono svidja? da li je to neki trend i ko zna sta li je, kad god ih sretnem uvek mi deluju kao karikatura
Трендови се данас намећу преко инстаграма и вулгаризоване естраде.
А некада се пратили Италијанска мода и Америчке глумице.

Vrh