Za Kinu mi je i najcudnije, jasno je da tu masu nezaposlenih u Svedskoj i slicno mahom cine razni ''Sirijci''.Пуно миграната који дођу да буду социјала по Шведској, а у Кину баш чудно.
Za Kinu mi je i najcudnije, jasno je da tu masu nezaposlenih u Svedskoj i slicno mahom cine razni ''Sirijci''.Пуно миграната који дођу да буду социјала по Шведској, а у Кину баш чудно.
Povrsno citas.Pa znači ima 9 meseci da ne radi ništa, plus na socijali dok ne smisli da se opet zaposli.
U Nemackoj je drugacije. Ako si radio godinu dana, dobijas sest meseci 2/3 od plate koju si imao i ide ti staz, a ako si radio nekoliko godina, dobijas to isto godinu dana. Nakon toga, ako ne zelis da radis, dobijas 520 evra i placen stan i niko ne moze da te natera da radis, niti da ti oduzme pomoc. Ukoliko je porodica u pitanju, cifra je sasvim dovoljna za normalan zivot.Ne kazete sledece:
- naknada kad se izgubi posao traje 9 meseci i dobija se 75% od plate (radnik placa 1/3 ovogosiguranja dok radi, 1/3 p oslodavac, 1/3 drzava)
- kada ovaj period prodje, covek dobija socijalnu pomoc, ali samo ako dokaze da nema imovinu i prihode. Ako ima kucu ili stan ili kola, mora to da proda
- posle nekoliko uzastopnih odbijanja ponudjenih poslova, ova pomoc moze da se izgubi
- pomoc omogucava da neko iznajmi sobu i ne umre od gladi, samo to
- pomoc je uslovljena javljanju birou svakog meseca gde primalac mora da dokaze da trazi posao
niko tamo ne zeli da zivi tako, osim parazita (njih je malo) i migranata. Cak i Istocnoevropljani uglavnom ne zele tako da zive, samo Arapi i Crnci.
Zašto misliš da Šveđanin žudi za socijalnom pomoći? Izgubi posao, ode malo na Tajland, malo po Evropi, zeza se nekoliko meseci i kad dođe vreme da mu obustave naknadu on se ponovo zaposli.Ne kazete sledece:
- naknada kad se izgubi posao traje 9 meseci i dobija se 75% od plate (radnik placa 1/3 ovogosiguranja dok radi, 1/3 p oslodavac, 1/3 drzava)
- kada ovaj period prodje, covek dobija socijalnu pomoc, ali samo ako dokaze da nema imovinu i prihode. Ako ima kucu ili stan ili kola, mora to da proda
- posle nekoliko uzastopnih odbijanja ponudjenih poslova, ova pomoc moze da se izgubi
- pomoc omogucava da neko iznajmi sobu i ne umre od gladi, samo to
- pomoc je uslovljena javljanju birou svakog meseca gde primalac mora da dokaze da trazi posao
niko tamo ne zeli da zivi tako, osim parazita (njih je malo) i migranata. Cak i Istocnoevropljani uglavnom ne zele tako da zive, samo Arapi i Crnci.
Већина на овом форуму и ван њега је управо за такав систем, а систем у којем свако мора да се бори за себе критикује као неправедан и суров.
Pa znači ima 9 meseci da ne radi ništa, plus na socijali dok ne smisli da se opet zaposli.
Klasika, kada istrose subvencije, odlaze u jos bedniju zemlju (Albanija, Moldavija, Makedonija), a kada i tamo istrose subvencije onda u Afriku ili neku azijsku zabit.
Bio si na socijali sa tvojim nekretninama i željom za neradom? Nije ni čudo što propadamoAko daš otkaz ne dobijaš ništa. Samo ako dobiješ otkaz, kao sigurnost, za prvo vreme, da se snađeš.. To su bedne pare... Ja sam primao nekih 30000 mesečno, a ne kao u Nemačkoj što je objašnjeno 2 posta iznad da nakon toga dobijaš 520, čovek kaže neograničeno... A ja ne znam do tančina kako je kod njih, ali je svakako je veća socijalna sigurnost nego ovde... dok su im cene osnovnih živontih namirnica i hemije, dezodorans, shower gel itsl, slične ili niže...
Пљачка државе се наставља по устаљеном рецепту. 419 милиона евра субвенција некој сумњивој фирми од 96 запослених менаџера и мање од 5 милиона долара годишњег прихода, а главни власници су Рио Тинто, Кинези и Индијци. Примера ради, Џенерал моторс је добио исти износ субвенција за 24 године у САД.
InoBat će giga fabriku baterija za električna vozila graditi u Ćupriji - Sa Vladom Srbije dogovorene subvencije od 419 mil EUR
InoBat će giga fabriku baterija za električna vozila graditi u Ćupriji - Sa Vladom Srbije dogovorene subvencije od 419 mil EURwww.ekapija.com