Onda promenite zakon. Možete i smrtnu kaznu da uvedete kao i tamo, ako ti se baš mnogo ugleda na Ameriku, možemo i evropsko-kontinentalni sistem da odbacimo u celosti i pređemo na precedentno pravo i eto prostora za više kreativnosti i mašte sudovima da kreiraju pravo kakvo žele
Od gasnih komora i električnih stolica za maloletnike, sve tamo može. Kriminala im sve više, uprkos svoj represiji, prosto si savršeni sistem izabrao.
Mogli su i posle 2/3 kazne da izađu. Ali poenta je da psihijatrija ne može da posluži kao zamena.
Ako misliš da se doživonim zatvorom za decu postiže svrha, bilo kakva, misli i dalje, ja i većina struke ne mislimo tako. Nema potrebe dalje se razjašnjavati oko toga.
Šta bi bilo kad bi bilo, poenta je da se poštuje princip zakonitosti u KP i individualne subjektivne odgovornosti, a to da li će da nastavi ludački naum za 15 godina, ne mislim da je promena nemoguća. To ne zna niko. Pogotovo je promena moguća kad neko u vreme izvršenja dela još nije završio svoj psihofizički i emocionalni razvoj.
Ja ne znam da li je on psihijatrijski bolesnik, ali znam da je dete, da je krivično neodgovoran. Svako teško ubistvo mogu da pravdam rezonom da je najteža kazna opravdana ali ne i da je zamena za neuračunjljivost ostanak iza brave do kraja života, po automatizmu, pa čak i za dete.
Mislim da ćeš teško poremetiti neke principe i tekovine krivičnog prava, nije ta nauka od juče. Razvija se i menja, al nije od juče, još teže će to ići u tebi priželjkivanom smeru kad zbacimo Vučića jer nauka nije na tom stanovištu da represija, represija i što više represije, rešava sve.