U poslednjih mesec dana se nije moglo živeti sendvičara (kojekakvih članova školskog odbora i slično) koji su 24 / 7 držali predavanja o savršenoj školi bez vršnjačkog nasilja, savršenoj direktorki i slično (pošto se Vučiću tresu gaće, naložio je Ministarstvu da proveri malo to savršenstvo, pa nađoh tekst u novinama da će navodno direktorka biti razrešena dužnosti, psiholog i pedagog suspendovani).
Kad pogledaš te senvičarske face, stomak ti se prevrne. Jedan odvratni lik sa podočnjacima i jedna nadobudna klepetuša sa pričama o elitizmu, odabranosti, vrhunskim rezultatima... Malo provejava iza tih narcisoidnih faca neki Real Self sa značenjem ,,znate, mi bi malo da glumimo elitu i da se tipujemo da nam deca idu u skupe privatne škole, ali ne možemo da ih priuštimo, pa guramo nos svugde i glumimo da je ,,Ribnikar" elitna škola za odabrane, a mi mnogo bitni i uticajni"
Posle se ispostavilo da nije baš toliko ,,elitna", vršnjačkog nasilja ima koliko hoćeš, ne preduzima se ništa, uličara ima na tone, a rezultati na takmičenjima nisu bolji nego u drugim školama. U rangu s tim kad neka pevaljka kupi od sanera fake Dolce Gabbana torbu, ali se ona tripuje da nije fejk i Super joj je u tom njenom univerzumu
.
Da ne govorim o tome koliko je super kad tata član školskog odbora ima privatnu firmu, pa direktorka baš od njegove firme kupuje nešto šta realno vredi 2 miliona, ali će u papirima pisati 5 miliona i razliku podeliti, tek onda elitizam dolazi do izražaja
Kada đavo dođe po svoje, obično se potrudi da napravi što veće zlo. Deca sendvičara živa i zdrava, a nastradalo dete izuzetnog čoveka, magistra filozofije Slobodana Negića. Nema ko nije plakao dok je gledao emisiju u kojoj se on pojavio. Zašto se takvim ljudima ne daje pozicija moći i odlučivanja? U tom slučaju ne bismo ni imali ovu temu na forumu.
Iz dana u dan pojavljuju se karikaturalni likovi koji izvrću realnost, psiholozi i pedagozi, psihijatri, detektivi, advokati, a vrhunac je jedan koji je izjavio da je to dete (izgubljeno u svemiru, koje nije znalo drugačije da obradi haos unutar sebe) ,,trebalo ubiti na licu mesta i pisati u izveštaju da je ubijen u pokušaju bekstva" (!?)( iako je mali uradio sve po propisima, onako kako je tražila policija - legao na pod, udaljio oružje, stavio ruke na glavu i ostalo).
Vrhunac neprofesionalizma. Ne znam ko je to rekao, tata mi je pričao, pitaću ga, ako može da se seti.
Nažalost, nisam čula ni jedno jedino kvalitetno stručno mišljenje psihologa ili psihijatra na novu temu. Uglavnom sendvičarka sranja (monstrum, psihopata i sl.). Ko da su pitali neku tetku sa pijace.