Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Нарцизам је чудо.

А ко није пратио на часу, највеће оптерећење деце и младих успехом у школи, пријемним испитима... до мере да има самоубистава, и то не мало - није амерички већ азијски феномен (Јапан, Кореја, Кина). Али манифест је светиња.
U Srbiji ocito nisu samoubistva nego ubistva.
Manifest je svetinja. Inace gubim motiv. Smisao mog zivota je razotkrivanje sustine velike masine u kojoj na zalost zivimo.

Preporucujem: Lewis Mumford "Myth of the machine"

Vecina nas indoktrinirana je pozitivizmom. Godine dresure cine da nismo u stanju da spoznajemo stvarnost diretno nego putem ssmbola.

Americka unija psihijatara skinula je nercisoidnost sa liste poremecaja.
Jednostavno, ovaj poremecaj je toliko postao rasiren da se moze smatrati normalom.
Ovo jeste tačno.
I mnoga koplja su se lomila zbog toga kada se desilo.
I postoji razlog zašto su baš u Americi bili prvi koji su inicirali tu bolesnu sramotnu ideju.

„Дадов” са „Избирачицом” за ђаке ОШ „Владислав Рибникар”

Омладинско позориште „Дадов” најављује за данас извођење представе „Избирачица”. Извођење има хуманитарни карактер и приход је намењен ђацима Основне школе „Владислав Рибникар”.

Представа почиње у 16 часова, наведено је у саопштењу „Дадова”.​

Dobro. Inicijativu za uklanjanje nercistickog poremecaja licnosti sam pogresno protumacio. Zapravo, ja sam prvo u jednom tekstu koga je pisao neki americki desnicar shvatio da je to vec uradjeno. Pogresio sam.
Uhvatili ste me. Ukidanje narc. poremecaja je leglo u moj koncept sadasnjeg trenutka covecanstva, da sam najavu ukidanja protumacio kao da se vec desila. To se desava kad covek ne proverava cinjenice nego se drzi nekog koncepta ili ideje. Ja verujem u raspad civilizacije, neko drugi u metafiziku Skole ili neoliberalizam. U svakom slucaju ja sma dobar primer kako je stetno kad te verovanja ponesu.

Dijagnoza narcisoidni poremećaj ličnosti postoji u okviru dijagnostičkog priručnika dsm-5. Tačno je da ista dijagnoza ne postoji u okviru evropskog dijagnostičkog priručnika icd 10. To ne znači da će osoba sa narcisoidnim poremećajem ličnosti prema ovom drugom priručniku biti bez dijagnoze (,,normalna"). Znači samo da će biti svrstana u kategoriju nespecifičnog poremećaja ličnosti.

Dijagnoza narcisoidni poremećaj ličnosti postoji u okviru dijagnostičkog priručnika dsm-5. Tačno je da ista dijagnoza ne postoji u okviru evropskog dijagnostičkog priručnika icd 10.
Ne, upravo je obrnuto.
Kod Amera više ne postoji, u DSM, od 5. edicije. Dok kod Evropskog ICD i dalje postoji.

Ameri su ti koji su prvi normalizovali bolesno visok narcizam.

Ne, upravo je obrnuto.
Kod Amera više ne postoji, u DSM, od 5. edicije. Dok kod Evropskog ICD i dalje postoji.

Ameri su ti koji su prvi normalizovali bolesno visok narcizam.
The ICD-10 (International Classification of Mental and Behavioural Disorders, published by the World Health Organisation in Geneva in 1992, regards narcissistic personality disorder (NPD) as "a personality disorder that fits none of the specific rubrics," relegating it to the category known as "Other specific personality disorders."

Најлуђа је слика уз овај текст

51770B63-7DF1-4A29-8E8C-CD78B3F63050.jpeg

The ICD-10 (International Classification of Mental and Behavioural Disorders, published by the World Health Organisation in Geneva in 1992, regards narcissistic personality disorder (NPD) as "a personality disorder that fits none of the specific rubrics," relegating it to the category known as "Other specific personality disorders."
Onda je kod Evropljana ostao nekategorisan, ali postoji i dalje. Dok su ga Ameri potpuno izbacili.

Narcissistic personality disorder, NPD, has been excluded as a diagnostic category and independent personality disorder type in the Personality and Personality Disorder Work Group's recent proposal for DSM-5 Personality and Personality Disorders. The aim of this paper is to present supporting evidence in favor of keeping NPD as a personality type with a set of separate diagnostic criteria in DSM-5.

Narcissistic personality disorder, NPD, has been excluded as a diagnostic category and independent personality disorder type in the Personality and Personality Disorder Work Group's recent proposal for DSM-5 Personality and Personality Disorders. The aim of this paper is to present supporting evidence in favor of keeping NPD as a personality type with a set of separate diagnostic criteria in DSM-5.

Pretpostavljam da je to bio predlog da narcisoidni poremećaj ličnosti izbace kao zasebnu dijagnostičku kategoriju iz DG priručnika dsm-5 jednako kao što je urađeno u evropskom priručniku icd 10 (u citiranom tekstu stoji ,,proposal"). Međutim, to se nije desilo i ova dijagnostička kategorija u dsm-5 postoji i dalje.

To je korak ka ukidanju odnosno trivijalizaciji tog poremećaja. Taj poremećaj ličnosti je nekada bio sopstvena kategorija. Sada više nije.

Svaki iole stručan i iole normalan psihijatar (da i sam nije narcisoid ili fijuk) je protiv toga što su uradili. I zato i jeste bilo mnogo kontroverzi.

A sve je to krenulo iz Amerike, gde je nezdrava doza narcizma postala normalna. Odnosno spuštena je granica šta se smatra normalnom dozom.

"Dakle vršnjačkog nasilja nije bilo, ali je dečak iz nerazumljivih razloga imao strah od toga da zaspi u sobi sa svojim školskim drugovima, pa je spavao u dnevnom boravku sklupčan na fotelji. Čudi me da se toliko bojao takve ,,Elite"."

to je uobicajena situacija u krugovima elite
Više članova je na ovoj temi pisalo o toksičnosti hiper uspešne ,,Elite".

Ja sam studirala na elitnoj sudijskoj grupi koju su činili gotovo sami vukovci. Napisaću svoje iskustvo sa tom ,,elitom".

Vladao je takav bolesni karijerizam, da samo čekaš momenat kad će da skoče i da povade oči jedni drugima. Danas kad te iste slušaš na televiziji, ne možeš da sastaviš ni tri minuta. Samo prazna teatralnost, nadobudnost, narcizam, ubeđeni da sve znaju o svemu, nedostatak bar neke elementarne empatije, davanje saveta koji ravnom linijom vode u propast, dobro uklapanje u sendvičarske krugove (i idiotske programe koje sprovode nevladine organizacije sa ciljem dodatnog uništavanja društva).

Sa nama je na grupi bio dečko koji je na nivou genijalnosti. Bio je potpuno neprimetan i nikad se živ nije čuo. Njega danas mogu da slušam satima.

Slobodno mogu da kažem da tokom studija, osim znanja o struci, skoro ništa pametno nisam naučila, a loših stvari koliko hoćete. Prijatelje kakve sam imala u osnovnoj i srednjoj tamo nisam mogla da nađem, a o tome kakve sam prijatelje nalazila tokom studija, radije ne bih. Od narcizma i nabedjenosti tamo ne može da se sastavi normalan muškarac, pa sam i partnera morala da tražim na drugom mestu.

Očekivala sam mnogo više u odnosu na prigradsku gimnaziju iz koje sam došla, a dobila mnogo manje.

Ukratko, uhvatila sam sebe kako isti podkast sa Rambom Amadeusom ili Danilom Trbojevićem gledam po 20 puta i svaki put nalazim nešto novo što ranije nisam uočila. Onda odem na komentare ispod podkasta i shvatim da i drugi rade to isto. Slično se desilo i kada sam slušala oca tragično nastradale Sofije Negić, magistra filozofije Slobodana Negića.

Kad slušam nadobudne kolege ili edukatore sa studija, tri minuta mi je previše.

Poslednja izmena:
Ukratko, imam uskoro 35 godine, otac je bio profesor na Beogradskom univerzitetu, maternji jezik mi je strani, do 5 razreda osnovne škole sam išao kod logopeda i i dalje kada kao mator čovek izgovaram Š zvuči mi neprirodno. Najviše cenim pokojnog oca bez koga sam ostao sa 12 godina što nikada nije mi utucavao u glavu da trebam da nastavim njegovim stopama i da trebam biti u njegovoj senci. Naprotiv, bez obzira što je bio politički id**** koji je podržavao Slobu do poslednjeg dana i što je bio Fulbrajtov stipendista i predavao Američku književnost je puštao da razvijam svoje interese mimo njegove struke.

To je nešto što nazivam cenom slobode jer radim glup posao van svoje struke za malo iznad minimalne cene rada, ali sam slobodan i niko mi ne određuje šta, kada i gde ću raditi.

Imam bezbroj prijatelja iz detinjstva sa kojim sam odrastao u kraju, nekih koje sam išao u osnovnu i srednju školu ili na fakultet koji su u senci roditelja pa ako su tata/mama advokat/lekar/ekonomista i oni su to isto. Zašto? Pa niko ne dovodi to u pitanje. Imaju novac, društveno su prihvaćeni, neki su i u partiji i na funkcijama, a ne znam nesrećnije ljude od njih.

Te osobe su duboko nesrećne jer gaze utabanim putem i nisu ništa uradile za šta treba imati kičmu i hrabrost. Nekoliko ih je izvršilo i suicid direktno ili posredno konzumiranjem droge.
Podvlačim da je dobar deo njih uprošašćen roditeljima koji su im napravili medveđu ulogu jer su roditelji imali loša odrastanja, porušene brakove i slično pa su u nameri da zaštite svoju decu da ne prolaze kroz isto kao oni ih izolovali od društva i napravili idiotima.

Dvojici profesora koji su mi predavali su sinovi počinili suicid. Obojica su bila među najgorim profesorima i obožavala su da ponižavaju studente. Verujem da su se isto tako odnosili prema svojoj deci, pa ishod nije iznenađujuć.

Skoro je počinio suicid i sin poznate doktorke psihijatra. Meni lično je ona delovala normalno i OK, mada je ne poznajem. Ne znam kako su to nesretno dete vaspitavali, pre će znati da objasne oni koji su odrasli u krugovima intelektualne Elite i razumeju i osećaju kakav je to presing. Moguće je da su ga kroz odrastanje svi gledali kroz prizmu baba emeritus, deda emeritus, i drugi baba i deda isto čuda neviđena, i da tu nema normalnog i slobodnog odrastanja, bez presinga da i on bude emeritus. Onda nastaju problemi sa samopostovanjem, konflikti u porodici, oseća se manje vrednim i nevoljenim i uskoro se otvara Pandorina kutija.

Međutim, ima iz Srećnih Primera mega uspešnih ljudi koji ne vrše presing na svoju decu. Jedan naš profesor je ćerku upisao na Megatrend i ostavio joj dve gajbe u centru za izdavanje. Jednostavno je želeo da ona bude srećna i zadovoljna svojim životom i to je sve. Igrom slučaja sam poznavala njenu majku i ona je želela svojoj ćerci to isto, a ne titule i karijeru.

Siniša Mihajlović je imao petoro dece i ni na jedno nije vršio presing da postane mega uspešan sportista jer je znao koja su to odricanja i koliko zdravlje propada. On je morao da ide tim putem jer je bio iz siromašne porodice, njegova deca nisu morala, jer su u startu bila obezbeđena.

Navodiš zanimljive primere ljudi kojima su roditelji utabali karijeru u okviru svoje branše i koji su kasnije bili duboko nezadovoljni svojim životom, i pored novca i lagodnog života. Smatraš da je razlog to što nisu ništa sami svojom snagom postigli i što zapravo nemaju na šta da budu ponosni. Ne znam i nisam sigurna da li je to razlog, ili su zaglibili u bolesti zavisnosti iz pukog hedonizma i obesti. Na primer, moj školski drug je oženio devojku čija je majka uticajna i bliska vlasti. Ćerki i zetu je dala da budu direktori nekih izmišljenih institucija u kojima ne rade ništa. Žive kao grofovi, ne rade ništa, nisu bolesni od bolesti zavisnosti i super im je.

Nemam utisak da su oni kojima su roditelji sredili karijeru i lagodan život po pravilu nesretni. Mislim da su mnogo nesrećniji oni koji sa završenim teškim fakultetima rade na trafici i call centru.

Nina Кobiljski, majka tragično nastradale devojčice E. К. koju je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio vršnjak К. К., objavila je na Fejsbuku potresnu poruku koju je uputila roditeljima dečaka koji je počinio masakr.

Ona je u dužoj objavi na Fejsbuku napisala nekoliko činjenica o učenicima Odeljenja VII2, koliko su đaci zajedno bili srećni i ispunjeni, ali je i upitala dečakove roditelje zašto su ga slali u streljanu umesto na sport ili umetnost, kao što su to radili drugi roditleji sa svojom decom.

Njanu objavu prenosimo u celosti.

„Roditeljima nelečenog dečaka:

….ako nas ikada budete tražili i poželeli da kažete: „Molim vas oprostite, nismo znali bolje i mnogo nam je žao…“. Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne verujemo… ali se trudimo da nastavimo da verujemo u ljudskost i u istinu…

Verujem da vam je dobro poznata činjenica da je naše odeljenje VII2 bilo jedno izuzetno odeljenje, ne zato sto je bilo sastavljeno od odličnih đaka, vec zato sto su to bila dobra deca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmejani i vraćali se zadovoljni.

Sećate se da su nam deca išla zajedno na jezički kamp u Francusku… pa dobijali smo njihove video snimke kako pevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete… znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć.

Кako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednog starešinu i zahvaljivali se što vam je sin tako lepo prihvaćen od strane drugara u novom odeljenju u koje ste izabrali da ga prebacite.

Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih 7 dana spava sklupčano na fotelji, umesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cela dvokrevetna soba?!

Da li znate da je tom detetu bila neophodna pomoć i vas roditelja i stručnih lica?

Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive veštine pucanja i ubijanja, dok smo mi nasu decu vodili na časove umetnosti i sporta?!

Ako niste bili svesni svoje uloge u nezapamćenoj tragediji od 3. maja 2023. godine, onda biste se morali osvestiti i shvatiti da se nažalost ovde suočavamo sa tragedijom nakon tragedije koja poprima svetske razmere. Jasno nam je da javno mnjenje traži neki smisao – razlog sa ciljem da se ovakav zločin na neki način obrazloži i shvati kako je do njega došlo?

Da se razumemo, vršnjačko nasilje je krucijalna tema današnjeg doba kojoj se mora posvetiti najveća pažnja i briga kako bi se ono zaustavilo. Ali se u ovoj tragediji ono nije desilo niti biste smeli ponovo da se obmanjujete i krijete iza neistine.

Izvinjavam se, desilo se na najpogubniji mogući način, ali od strane vašeg deteta prema našoj deci.

Da li ste svesni činjenice da preživeli i ranjeni dobijaju životne pretnje iz celog sveta jer će „neko završiti ono što je započeto“, u bolesnom ubeđenju o zadovoljenju pravde za „maltretiranog“ dečaka.

Vi dobro znate da su ga deca VII2 naivno prihvatila, pružila mu ruku prijateljstva i to je sve što su njihova zlatna srca mogla da urade… sve drugo je bilo na vama koji ste za njega odgovorni i stručnim službama koje su morale da zadrže objektivnost onda kada nastupi roditeljska slabost.

Znate, 21. vek je nažalost vek bez srama… ne bi trebalo da je u ovom veku bila sramota potražiti svu stručnu raspoloživu pomoć današnjice. Кada vas opet budu pitali, razmislite hoćete li ponoviti: „Nisam kriv“ ili ćete makar reći: pogrešili smo nismo znali bolje…
Foto: Nova

Tada mozda niste znali, ali je sada bolna istina iza svih nas i trebalo bi da možete bolje… makar da kažete: „Oprostite, mnogo nam je žao, vaša deca ni za šta nisu kriva!“. Ovde nije u pitanju samo lična tragedija, već kolektivna tragedija jednog društva jer su stradala izuzetna deca koja su bila na pravom putu da postanu sjajni ljudi i koji su sa nesudjenim sopstvenim porodicama trebala da budu zalog ovom društvu.
Desi se užasna tragedija, nezapamćena u svetu. Svi upiru prstom u 13 godišnjeg počinioca i ,, rođenog monstruma i psihopatu" koga treba baciti u tamnicu. Za prethodnih 13 godina svog života nije ispunjavao ni jednu jedinu osobinu psihopatskih ličnosti. Svi ga opisuju kao nekoga ko je bio u igri Ok i korektan, inače pristojan, kulturan i povučen. Psihopate su nešto suprotno.

Odnekud navodno pronalaze da mu je ,,pradeda" bio jezivi zločinac (ispostavilo se da je taj nikakve veze nema sa njim i da nisu u srodstvu).

-Svi upiru prstom u roditelje kao preambiciozne bolesne karijeriste koji nisu adekvatno pratili razvoj deteta, već su na njemu lečili svoje komplekse (ne znamo, možda i jesu).

Onda saznajemo da u školu Ribnikar idu ,,zlatne duše" prepune ljubavi i da tu nikada nije bilo vršnjačkog nasilja. Nasuprot tome, i deca i roditelji ove škole odmah nakon tragedije u video snimcima izveštavaju o tome da je Kosta bio predmet ismevanja i ponižavanja godinama, zbog toga što je mucao kada govori i bio jako uspešan učenik (neki nisu sigurni zbog čega je maltretiran, ali svedoče da se to događalo veoma često). Naravno, postoji mogućnost da su svi oni zapravo poludeli (a da su u pravu oni koji zastupaju teoriju o zlatnom dušama), ali retko se događaju situacije kolektivnog ludila, u smislu da svi falsifikuju realnost na sličan način.

Značajan procenat ljudi, ako ne i većina, u tragediji koja se desila vidi kao krivca ludilo jednog dečaka ili jedne porodice, a ne kompletno ludilo cele škole i celog društva, na više nivoa:

- u elitnoj školi cveta vršnjačko nasilje, direktorka ne preduzima ništa, jer nema vremena, mora da posećuje sina koji je u zatvoru zbog ubistva (!)

- dečak na ekskurziji svih sedam noći spava sklupčan na fotelji, umesto u sobi sa drugovima. Gde su bile te ,,zlatne duše" iz Ribnikara da kažu drugu iz razreda ,,Ljubi te brat, hajde sa nama da spavaš u sobi". Ta bi rečenica bila više lekovita od svega što bi rekli svi psiholozi psihijatri ovoga sveta ! Slika koju o sebi i o svetu ima jedan adolescent 99% zavisi od toga kako se vršnjaci odnose prema njemu.

Gde je bila razredna da pokrene nešto pozitivno i lepo u razredu, da najbolju i najiskreniju decu u razredu angažuje da prihvate novog drugara integrišu ga u zajednicu? Spavanje u fetalnom položaju u fotelji (pored dostupnih kreveta) je sve samo ne normalno.

Najlepša sećanja su vezana za letovanja, zimovanja, ekskurzije... Da li je ovoj razrednoj bilo normalno da nečija sećanja sa ekskurzije budu ,,Spavao sam u fotelji jer nisam smeo da spavam sa drugovima u sobi".

- nakon tragedije Ministarstvo je poslalo neku muljatorku lovatorku psihoterapeuta da leči preživelu decu. Pošto ju je mrzelo da se išta ozbiljno angažuje i htela je da što pre pokupi lovu, pokupila je decu i nastavnike sa hodnika, strpala ih u učionicu i puštala im hitove folk muzike, putem kojih su deca trebala da se povežu sa duhovima preminulih drugova. Deca su otišla kući plačući.

- uskoro se po televizijama pojavljuju sendvičarke psiholozi koje savetuju da se deca što pre vrate u školu (nema veze što neka od njih nisu u stanju ni da govore, niti izlaze iz kuće), renoviranje ruinirana škole nakon masakra nije potrebno (!), a spomen sobu u znak sećanja i preminulima ne treba praviti (!)
Druga sendvičarka psiholog daje savete o tome kako da u slučaju novog masakra konfrontiramo ubicu i objašnjavamo mu da ne treba to da radi (!) (Neki su možda to i pokušali. ali nisu više među živima). Cilj je da se sve što pre zataška, ne dao Bog da te neko malo zamisli kako je moguće da se tolika količina ludila desi u svega nekoliko dana.

- i naravno kabinet premijerke i predsednika se nalazi na 150 m od mesta masakra. Nisu našli vremena ni da dođu da da zapale sveću, ali su zato imali vremena da pred kamerama prikazuju raskomadana tela žrtava neke bande ubica. Ti ljudi jesu spadali u kriminalni milje, ali su imali svoje porodice i roditelje koji nisu zaslužili da to gledaju.

Retko ko vidi svo ovo kompletno ludilo na više nivoa, većina vidi samo dečaka ,,psihopatu" i bolesnu ambiciozne roditelje.

Poslednja izmena:
Ako ovo sa tv informer ne razbesni demonstrante, tj. ne poveca njihov broj na ulicama, kao i insistiranje za ostvarivanjem zahteva, onda uopste nema smisla demonstrirati.

Desi se užasna tragedija, nezapamćena u svetu. Svi upiru prstom u 13 godišnjeg počinioca i ,, rođenog monstruma i psihopatu" koga treba baciti u tamnicu. Za prethodnih 13 godina svog života nije ispunjavao ni jednu jedinu osobinu psihopatskih ličnosti. Svi ga opisuju kao nekoga ko je bio u igri Ok i korektan, inače pristojan, kulturan i povučen. Psihopate su nešto suprotno.

Odnekud navodno pronalaze da mu je ,,pradeda" bio jezivi zločinac (ispostavilo se da je taj nikakve veze nema sa njim i da nisu u srodstvu).

-Svi upiru prstom u roditelje kao preambiciozne bolesne karijeriste koji nisu adekvatno pratili razvoj deteta, već su na njemu lečili svoje komplekse (ne znamo, možda i jesu).

Onda saznajemo da u školu Ribnikar idu ,,zlatne duše" prepune ljubavi i da tu nikada nije bilo vršnjačkog nasilja. Nasuprot tome, i deca i roditelji ove škole odmah nakon tragedije u video snimcima izveštavaju o tome da je Kosta bio predmet ismevanja i ponižavanja godinama, zbog toga što je mucao kada govori i bio jako uspešan učenik (neki nisu sigurni zbog čega je maltretiran, ali svedoče da se to događalo veoma često). Naravno, postoji mogućnost da su svi oni zapravo poludeli (a da su u pravu oni koji zastupaju teoriju o zlatnom dušama), ali retko se događaju situacije kolektivnog ludila, u smislu da svi falsifikuju realnost na sličan način.

Značajan procenat ljudi, ako ne i većina, u tragediji koja se desila vidi kao krivca ludilo jednog dečaka ili jedne porodice, a ne kompletno ludilo cele škole i celog društva, na više nivoa:

- u elitnoj školi cveta vršnjačko nasilje, direktorka ne preduzima ništa, jer nema vremena, mora da posećuje sina koji je u zatvoru zbog ubistva (!)

- dečak na ekskurziji svih sedam noći spava sklupčan na fotelji, umesto u sobi sa drugovima. Gde su bile te ,,zlatne duše" iz Ribnikara da kažu drugu iz razreda ,,Ljubi te brat, hajde sa nama da spavaš u sobi". Ta bi rečenica bila više lekovita od svega što bi rekli svi psiholozi psihijatri ovoga sveta ! Slika koju o sebi i o svetu ima jedan adolescent 99% zavisi od toga kako se vršnjaci odnose prema njemu.

Gde je bila razredna da pokrene nešto pozitivno i lepo u razredu, da najbolju i najiskreniju decu u razredu angažuje da prihvate novog drugara integrišu ga u zajednicu? Spavanje u fetalnom položaju u fotelji (pored dostupnih kreveta) je sve samo ne normalno.

Najlepša sećanja su vezana za letovanja, zimovanja, ekskurzije... Da li je ovoj razrednoj bilo normalno da nečija sećanja sa ekskurzije budu ,,Spavao sam u fotelji jer nisam smeo da spavam sa drugovima u sobi".

- nakon tragedije Ministarstvo je poslalo neku muljatorku lovatorku psihoterapeuta da leči preživelu decu. Pošto ju je mrzelo da se išta ozbiljno angažuje i htela je da što pre pokupi lovu, pokupila je decu i nastavnike sa hodnika, strpala ih u učionicu i puštala im hitove folk muzike, putem kojih su deca trebala da se povežu sa duhovima preminulih drugova. Deca su otišla kući plačući.

- uskoro se po televizijama pojavljuju sendvičarke psiholozi koje savetuju da se deca što pre vrate u školu (nema veze što neka od njih nisu u stanju ni da govore, niti izlaze iz kuće), renoviranje ruinirana škole nakon masakra nije potrebno (!), a spomen sobu u znak sećanja i preminulima ne treba praviti (!)
Druga sendvičarka psiholog daje savete o tome kako da u slučaju novog masakra konfrontiramo ubicu i objašnjavamo mu da ne treba to da radi (!) (Neki su možda to i pokušali. ali nisu više među živima). Cilj je da se sve što pre zataška, ne dao Bog da te neko malo zamisli kako je moguće da se tolika količina ludila desi u svega nekoliko dana.

- i naravno kabinet premijerke i predsednika se nalazi na 150 m od mesta masakra. Nisu našli vremena ni da dođu da da zapale sveću, ali su zato imali vremena da pred kamerama prikazuju raskomadana tela žrtava neke bande ubica. Ti ljudi jesu spadali u kriminalni milje, ali su imali svoje porodice i roditelje koji nisu zaslužili da to gledaju.

Retko ko vidi svo ovo kompletno ludilo na više nivoa, većina vidi samo dečaka ,,psihopatu" i bolesnu ambiciozne roditelje.
Većina vidi i malo sa strane, a ne svoje projekcija jer ga je neko maltretirao u školi. Maltretiran ili ne dečak je PSIHOPATA, ali ako ti misliš da je normalno da ubiješ 10oro ljudi jer ti je neko dobacio ružnu reč onda ok. Nisu krivi ni roditelji, ni ubica.

Ne postoje izjave ucenika da je KK bio maltretiran.
KK su mama i tata premestili u drugo odeljenje d abi bio u "bilingualnom" odeljenju. Cisto da mu malo otezaju.

Пинк добија озбиљну конкуренцију. Да неће Сарапа да их напусти?

Vrh