je da iz škola izađu potpuni id*** koji nisu ni za šta, jednostavni za manipulaciju i iskorišćavanje, spremni da motaju kablove po ceo dan za 300 EUR i kupuju raznorazno đubre koje kapitalizam proizvodi.
Dualno obrazovanje.
Ovo sve namerno sprovode centri moći putem nevladinih organizacija, koje forsiraju dečija prava, a urušavaju prava prosvetnih radnika, da bi društvo bilo što bolesnije, sa što više nasilja i bolesti zavisnosti, na čemu se oni zapravo bogate.
Sprovodi Aleksandar Vučić i elita oko njega. Dobro nisu sve gimnazije po Beogradu ukinuli i ostavili samo jednu, elitnu, za njihovu decu.
Od tih nasilnika po školama, regrutuju se botine, sendvičari, poltroni, kriminalci, korumpirani ološ kakav je potreban centrima moći. Iz tog razloga je izuzetno važno negovati nasilje
Sa ovim delom se slažem, slažem se sa svim sem da su prava dece glavni krivac. Mislim da autoritet ne možemo na silu nametati deci, nekim fizičkim kažnjavanjem. Deca gledaju šta mi radimo i kako mi rešavamo probleme i preuzimaju taj model. Društvo je na ivici incidenta, a mlađarija prepuštena kvazi autoritetima. Tu vide ono što njih tada još neformirane kao ličnosti impresionira. Moć iako sam niko. Neki zgoljavi, metiljavi, tetovirani batica u gaćama baca neke besmislene autotune rime pored neke vile i bazena sa 3 nafurane plastične cupi pored njega. Ili bezlični nabildovani majmun radi to isto. I onda ide identifikacija, ako on kao niko može sve to, nema ni jedan talenat, ne ume da peva, glumi, samo je prirpost i krenulo ga je, možda mogu i ja tako! ...i naravno laka zarada koja uz tu popularnost ide. Autoritete sam prihvataš jer veruješ u moć njihovih argumenata. Ali ovde klinci ne stignu do tog nivoa jer ako ih tretiras kao ograđene kerove i baciš im kosku da je glođu, ne mogu da pređu u viši stupanj razvoja svesti... Nemaju kad time da se bave... Gledaju i upijaju svu tu agresiju, nasilje, rijalitije i to je problem a ne prava, imaju oni obaveze al im treba i stvoriti uslove da mogu da razumeju zašto nešto rade ili bi trebalo da rade... To je dug proces i lakše je odvaliti im šamarčinu kad negde preteraju...
Moraš prvo da uložiš u prosvetu, da preusmeriš sredstva sa policije, vojske, specijalnih snaga i nacionalnog stadiona na to. Ali pošto se spremamo za sveopšti rat, jasno je kakvi su nam mozgovi za to potrebni... I to je slično svuda u svetu danas. Nažalost nisam optimista. Mislim da nas očekuje dalja degradacija dostojanstva i vrednosti čim ovo oko 2 masovna ubistva malo splasne...
Loše je što nema politička kohezija na drugoj strani, jer je koncentracija moći na vlasti prevelika iako se pojavljuju pukotine, šta dolazi posle, koliko smo spremni da menjamo društvo, imamo li spremne jasne mehanizme kako odmah u promene, problemi su nagomilani... Svakako je dobro da se opšti pravac promeni, ali biće izazov kako dalje, puno toga je urušeno...