Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

za svu tu preopterecenost se jednom plati cena.
deca koja idu na mnogo aktivnosti nemaju vremena za realno druzenje.

decu treba sto vise na ulicu, da upoznaju pravi zivot, ja sam od 5 godine bio na ulici.
upoznao sam gomilu buducih kriminalaca, upoznao sam Rome,

decaci koji se nikad anisu tukli ne znaju koliko jako smeju da udare, lako ubiju.
ovaj fenomen je vec analiziran na zapadu.
Морам да те разочарам, моје дете је нон-стоп напољу, мислим више него што сам ја био. И то није реткост - мада се пише друкчије (то пишу ти што су стално уз екран и типковницу, ко би други).

Смарају ти стереотипови и општа места много. И много су далеко од суштине кад се нешто рђаво деси.

U mnogim skolama raste svest da gradjansko i veronauku treba ukinuti.
Ta dva predmeta daju "roditeljima" osecaj da ne treba oni da vaspitavaju decu, nego skola. (da ne govorimo o besmislenom sedenju u ucionicama)

U mnogim skolama raste svest da gradjansko i veronauku treba ukinuti.
Ta dva predmeta daju "roditeljima" osecaj da ne treba oni da vaspitavaju decu, nego skola. (da ne govorimo o besmislenom sedenju u ucionicama)
Nekad je škola bila vaspitno obrazovna ustanova, pa si mogao da dobiješ i jednu vaspitnu šljagu. Sada toga nema.

Još samo da ti shvatiš šta znači reč ironija i super👍
Da li je rodjeni ili nerodjeni psihopata niko od nas nema znanja da kaze.
Cinjenica je da urodjena okrutnost i odsustvo emotivne veze sa ljudima postoje.
Ne uticu samo okolnosti u kojima se zivi na ovakve pojave, one samo doprinose razvoju takvih pojava.
To je kao talenat za glumu npr., neko je talentovan i radom na tome ce postici veliki uspeh, dok neko ko nije talentovan, nikakav rad ga nece dovesti do uspeha.
Tako i sa psihopatijom, ako imas tu crtu karaktera, radom na njoj desi se ovo sto se desilo, a ako nemas tu crtu, tesko da ce uticaj okoline biti velik na osobu koja je normalna.
Hiljade dece ima probleme sa vrsnjacima, ako je to okidac, pa opet ne mogu da urade ovako nesto.

Psihopatskih sličnosti ima u opštoj populaciji između 2 i 4%. Mnogi od njih su nažalost socijalno integrisani sa statusom u društvu, bez krivičnog dosijea, jer u ovako bolesnoj držali bez problema plivaju i ostvaruju svoje antisocijalne ciljeve. Najčešće se odlučuju za profesiju političara, menadžera, pravnika, advokata, policajca, sudije, što podrazumeva poziciju društvene moći i mogućnost da zarad svoje koristi uništava život normalnih ljudi. Međutim, nisu im strana ni dušebrižnička zanimanja, kao što su lekar, psiholog, socijalni radnik, pedagog, sveštenik. Iz tih pozicija mogu da dele drugima savete o moralu, empatiji, savesti, čovekoljublju, dok u svom životu rade sve suprotno od toga.

Neverovatan detalj na ovom snimku je sveštenik koji pored gomile hrane kune i psuje dok priča o ljudskosti i čovekoljublju.

Prethodnik jego, Irinej, bio je na slavi D. J. Vučićevića u Železniku. U nekom trenutku teatralno se okrenuo gospođi Vučićević, kazavši joj, kao poluprekorno - pred svima - da ona nije svesna kakvog muža ima. Osim svega što inače jeste, D. J. Vučićević je u to vreme već bio i bigamista.

Glede patrijaraha, lepo napisa neko na drugoj temi: posle Pavla - potop.

A meni se urezalo u sećanje i nikako da se izbriše, kad dođe da sveti vodicu kod mojih pripit otac Vladimir, sin bivšeg dekana Bogoslovskog, i reče mi, pred mojom majkom i suprugom: 'Kad uđemo u Evropu, nećeš smeti ni da tučeš ženu...'

Svega tamo ima. Svega. Sačuvaj Bože.

1463672A-53C8-4D54-8773-F67AA41241F2.jpeg

Celo ubacivanje price sa Porfirijem i zoranom je filigranski ard sluzbe.
Upozorenje popu, nova tema za s.toku.

Zasto u svemu vidis rad sluzbe, covek je to izjavljivao i javno i privatno, sta ima da mu podmecu? Ocigledno ide po krkanlucima i slicnim skupovima i tako besedi pred svima.

Bas takvi su i raspeli Hrista, prilicno sam siguran da bi danasnja crkva uradila isto da Hrist po drugi put sidje na zemlju (i pravoslavna i katolicka). Posle 2000 godina opet smo na istoj tacki.

Ne znam kako se napreduje u okviru SPC, kako se postaje episkop, vladika, patrijarh? Gde su istinski duhovnici, ljudi koji su u dubini spoznali Hristove poruke i zive prema njima? Mislim ima ih definitivno, samo nekako u medijima su najglasniji oni koji forsiraju podele i tiraniju, kao neka seljacka sekta.

Mi i dalje imamo vojvode koji pohode Ravnu Goru izgleda, ovaj je mislim prvi vojvoda koji je dosego do direktorske fotelje, ovdi ovekovecen u adekvatnoj uniformi za prigodnu svecanost

Screenshot_20230514_074211_Chrome.jpg

Prilozi

• Screenshot_20230514_074244_Chrome.jpg
    Screenshot_20230514_074244_Chrome.jpg
    245,2 KB · Pregleda: 155
Користе прилику, има мање од 14 година не може кривично да одговара ( и сад свако домаћинство да преда секиру полицији, као што написа неко у коментару):

Dečak (13) napao sekirom majku i njenog sina kod Zrenjanina: Sa teškim povredama prevezeni u Urgentni centar
https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3678647-13-godisnji-decak-napao-majku-i-sina-kod-zrenjanina

Пун је шумско-ловачки свет таквих ликова, а и трибине одакле се мобилишу СНС функционери :D
Било би занимљиво истражити где су данас бројне Шешељеве и Вукове четничке војводе.

U NS u četvrtak na stajalištu čeka grupa klinaca,dve devojčice i četiri dečaka,na stajalištu čeka žena sa detetom i sluša prostačenje te mlađe devojčice i klinca,nakon što ih je gospoda opomenula,klinac preti devojčici sa kojom je zajedno psovao, ,,kad ja krenem da udaram'',tragično je da devojčice po kulturi nisu ništa bolje od dečaka,ova mala je prva i započela tuču. Iza stajališta trojica starijih dečaka razvaljuju već klimavu govornicu i prostače na slušalicu,vrv. nisu nikoga nazvali,ali ipak pred desetak ljudi koji čekaju bus na istom mestu takve psovke i gadosti su za povraćanje,pogotovo što ih izgovaraju deca ne starija od 12-13 godina. Nakon što sam im rekao da ne razvaljuju govornicu,najprobitačniji od njih počinje raspravu,čak mislim da je i rekao ,,evo,razvaliću'',ostali su se malo povukli,ali kada su videli na koji način se njihov vođa ponaša,počeli su i oni da dobacuju,budući da sam držao telefon u ruci,spremajući se da zovem nekog sasvim stotog za njih,oni zaključuju da zovem policiju,a meni je i cilj bio da upravo to i pomisle. Još pre par godina bi se i uplašili kada neko kaže da će zvati policiju,ali najmlađi od njih ponosno,po uzoru na stariju dvojicu divljaka kaže: ,,zovi,da te vidim''. Da su razvalili govornicu,onda bih i zvao,ali ovako,samo bi započela razprava sa balavcima. Oni znaju da neće odgovarati,a svake godine taj njihov prkos postaje sve ne podnošljivijim,nažalost,mislim da još nije kulminiralo.

Ne znam kako se napreduje u okviru SPC, kako se postaje episkop, vladika, patrijarh? Gde su istinski duhovnici, ljudi koji su u dubini spoznali Hristove poruke i zive prema njima? Mislim ima ih definitivno, samo nekako u medijima su najglasniji oni koji forsiraju podele i tiraniju, kao neka seljacka sekta.
bas kako si i napisao, najglasniji i najpohlepniji idu dlaje u toj seljackoj sekti.
SPC nema veze s hriscanstvom

Sto se tice klinaca. Tehnologija mobilnih telefona izvukla je iz njih poslednje tregove ljudskosti

SPC nema veze s hriscanstvom
Ово је истина, нема ни већина осталих ПЦ (ако не и све), нема ни католичка. За протестанте немам појма, они имају толико подела да је није могуће похватати.
Једино што сигурно да Исус може да васкрсне отерао би у милион ПМ све мантијаше и задрте вернике.

Zbog pokušaja ubistva priveden dečak (13), uhapšen otac, majci krivična
Dečak se nalazi u policijskoj stanici jer je sekirom napao i teško povredio dvoje ljudi. Odmah je uhapšen i njegov otac, a njegova majka je takođe odmah dobila krivičnu prijavu kao i otac. S druge strane, majka višestrukog ubice Кoste nije dobila krivičnu prijavu, a režimski mediji objavljuju čak i njene izjave kao i planove da se porodično odsele iz Srbije.

Sistem stiti visoko obrazovanu gamad.

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) позвао је Службу за надзор и анализе емитера при РЕМ-у да у хитном поступку спроведу анализу по пријави да је телевизија Пинк прекршила Правнилник о заштити људских права у области пружања медијских услуга.
БИРОДИ је позвао и Савет Регулаторног тела за електронске медије да санкционише телевизију Пинк зато што је у суботњем јутарњем програму, гост астролог изговорио да је починилац убистава у основној школи „Владислав Рибникар“ имао „месец у шкорпиону“ и да је морао да убије некада некога.
„Ово није први пут да се на Пинку крши члан 24 Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга на које је БИРОДИ указао, а РЕМ није реаговао“, саопштио је БИРОДИ.

Vrh