Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Не разумем коментар с обзиром да за разлику од тебе нигде нисам ни бранио ни оправдавао убицу, ни једног ни другог. Да, видео сам то и? Као што сам и сам написао, овај други се уклапа у причу коју сте ти и поједини покушали да безуспешно прогурате за првог убицу.

Ja нигде нисам бранио ни режим ни државу само за разлику од тебе не пристајем на олако упрошћавање чињеница и етикетирање. У овом другом случају се виде сви могући пропусти и одговорност система који нису важили у првом случају иако си се ти упињао да реалност прилагодиш сопственој теорији. Зато и не читаш пажљиво него се залећеш.

Допуна:

Сад ми је пало на памет, зато што је за овај други случај систем мање више директно одговоран, можда је зато Вучић много више лупетао данас него јуче кад је ипак био прибранији. Овде сад мора много више да се вади кестење из ватре.

(Bar) Tri decenije se nije desio masovni pokolj u školi u Srbiji, desi se sada, a ti pričaš kako nema veze sa režimom i poretkom koji su na snazi već 10 godina. 😆

Ali dobro, neka te. Ionako ste u većini, a i ovi vaši će vladati još bar 20 godina, tako da može vam se.

Carry on.

Sad sam procitao ovo Vucicevo obracanje od jutros i ovo je sramotno. On covek ne ume da izadje iz svog demagoskog moda ni u ovakvo vreme.

"Posali smo ne znam koliko jedinica s naredbom da ga ubiju odmah, uz poštovanje svih procedura. Naravno prijava je bila lažna. Ja vas molim da se to više ne radi.”

Debilčina.
Odgovor na ovo sve mu je vracanje smrtne kazne, jos policajaca (koje salje sa naredbom da ubiju odmah), hapsenje ljudi po fejsbuku, krivicna odgovornost za decu, oduzimanje oruzja narodu. Pokusava da na ovome izgradi jos represivniji drzavni aparat. Mislim da se preracunao malo.

(Bar) Tri decenije se nije desio masovni pokolj u školi u Srbiji, desi se sada, a ti pričaš kako nema veze sa režimom i poretkom koji su na snazi već 10 godina. 😆

Ali dobro, neka te. Ionako ste u većini, a i ovi vaši će vladati još bar 20 godina, tako da može vam se.

Carry on.
Прва реченица упрошћавање и апсолутно неразумевање реалности и живота уопште.
Друга реченица етикетирање.
Буквално Вучићево лупетање од данас има више смисла од овога што ти пишеш.

Е, сад, колико нема једноставних истина и решења...

Да не звучим баш као хардкор `Ртмувинг, али, колико год за претходни злочин решење јесте у разоружавању (да није имао пиштољ на изволте, клинац не би направио све оно - у Лондону је нпр, пошто готово да нема пиштоља,. епидемија убистава ножем, али не би могао да убије ножем толико деце, савладали би га), у истој мери за проблем гњида попут овог скота од официрског сина из Младеновца - решење није у општем разоружавању... Јер, тај сеоски олош ни сад није смео да има калашњиков, па га је имао. Да га је неко устрелио из ловачке пушке, био би бинго.

A што се тиче Вучићевог лупетања од данас:

1. Ово није дело тероризма и он нема права да се фрља изразима тек тако. У закону се тачно зна шта се подразумева под тероризмом
2. Смртна казна - нема шансе и то зна и он. Ово је популизам на максимуму.
3. Реченица да Коста до краја живота неће изаћи из затвора - искрено, тако би било најбоље али је то немогуће јер држава нема механизама да га доживотно задржи било где. Вучић не може да гарантује тако нешто што зна и он сам. Опет популизам на максимуму.
4. Значење симбола на мајици - тежак блам. Вероватно му је неко ”стручан” то шапнуо да каже, исто као и за оне пераче прозора који падају у Њујорку на сваких неколико секунди.

Што се овог другог убице тиче, пошто је сад изашло више детаља:
1. Дечко раније привођен због оружја и напада на службено лице (има ту и других ствари али овде две су кључне)
2. Пронађен му је озбиљан арсенал илегалног оружја.
3. Та и таква особа која је доказано насилна и опасна није смела да прође испод радара ни полиције ни служби безбедности и да дође у прилику да се тако озбиљно наоружа.
4. Да му је први пут кад је био приведен одузето сво оружје и да је добио неку конретну казну, ово је могло бити избегнуто. Сви знаци су били ту. Ово иде сто посто на душу државе и система

Е, сад, колико нема једноставних истина и решења...

Да не звучим баш као хардкор `Ртмувинг, али, колико год за претходни злочин решење јесте у разоружавању (да није имао пиштољ на изволте, клинац не би направио све оно - у Лондону је нпр, пошто готово да нема пиштоља,. епидемија убистава ножем, али не би могао да убије ножем толико деце, савладали би га), у истој мери за проблем гњида попут овог скота од официрског сина из Младеновца - решење није у општем разоружавању... Јер, тај сеоски олош ни сад није смео да има калашњиков, па га је имао. Да га је неко устрелио из ловачке пушке, био би бинго.
У принципу си у праву, али убица из Младеновца је доспео на радар полиције због оружја и насилничког понашања. Био је привођен и тада је неко морао да уради процену његове личности и да провери шта има од оружја. Значи систем је знао за њега. Да је неко ту урадио свој посао, питање је да ли би се и ово десило.

Ма јесте, али не можеш ти тог... да не багателишем речи... да затвориш превентивно до краја живота. Реалне су шансе да би, једном кад изађе, некоме угрозио живот.

Овде, дабоме, не губим из вида да је језив систем сигурно допринео његовој социјализацији у изрода, него полазим од претпоствке да су плодови тог система ипак реалност.

Тачно да не можеш да га затвориш до краја живота, али према њему нису предузете апсолутно никакве мере. Да је први пут поптуно разоружан, да је провео макар пар месеци иза решетака и да је онда био под надзором у смислу да се повремено оперативно провери, можда би све било исто а можда и не би. Не можемо да знамо. Али шта је систем урадио, вратио му оружје, пустио га без икаквих санкција на слободу и затим га пустио да се несметано даље наоружава. Добио је ветар у леђа да настави са насилничким понашањем. Како неко може тек тако да прикупи толику количину наоружања? Како је и то прошло испод радара полиције?

Тата ђенералштабни официр, можда има везе. А и ко зна какви пацовски канали постоје по селима.

За овакве је можда Богом дан онај принцип трећа осуда-доживотна. Мада је то често неправда.

Ko da ga razoruža kad mu je tatica jako mu*o u vojsci... ko sme da pipne taticinog sina.

Zato se i bahatio po okolini i niko mu nije mogao ništa, e za to je direktno kriva država... u Americi, bre, i Paris Hilton sedi u apsu.. ovde ne možeš ništa seoskom đilkošu, i tako je po celoj Srbiji, svuda postoje nedodirljive bahate kabadahije.

- Када је хапшен Слободан Милошевић, његов деда је пуцао из „калашњикова“ и викао „Ко ће да брани Милошевића“. Нико га тада није санкционисао, нити ,му је оружје одузето, а управо је то пушка којом је његов унук убио људе – рекли су мештани у разговору са репортером Политике.
Е, мамицу им... Остао калаш од деде-официра.

Срушити начети Ђенералштаб, до темеља, да не контаминира Београд. Само раскид с прошлошћу, заебите више.

A što se tiče malog iz škole, ne sumnjam uopšte da nikada više neće biti na slobodi.. nije to Vučićev populizam, naći će se neko rešenje da provede život iza rešetaka.

Nema teorije da se on pusti među ljude, koje promene škole, koji bakrači.. tata će moći da bira da pristane na to, ili će mali završiti karijeru prvog minuta po puštanju napolje... ne budite smešni.

Па "никад" за неког ко има 13 пуних година може да значи ни за 70 година... а то је нереално. Реално је да он надживи све нас који пишемо на форуму, тако да његово пуштање неће никоме ништа значити.

А за децу војних лица - вазда се истицали по синовима пропалицама и код мене на Новом Београду (част изузецима, наравно - замерали ми пре што не пишем дисклејмере уз постове, па сам подлегао) - погледати шта је пре неку годину урадио тзв. "Пека Картел", син бригадног генерала Илије Тодорова...

Poslednja izmena:
Igor Milošević slobodno šeta gradom, a "stručnjaci" su ga procenili kao uračunljivog

Doneta je oslobađajuća presuda zbog nedostatka dokaza. Tokom postupka su odrađena su dva psihijatrijska vestačenja, a komisije veštaka su utvrdile da je uračunljiv i da nije neophodna mera lečenja.

Pantograf wroote :
,, ... Не губим из вида да је језив систем сигурно допринео његовој социјализацији у изрода... ,,

- Siistem povecavajuci reepresiju samo pogoršava.stanje.

- Hrana za dušu je informacija a žiivimo u vremenu gde jedna drugu preklapa koliko ih mnogo ima ..

Kao što ima jestive i otrovne hrane za telo, tako ima dobrih i loših infrmaciija za dušu....
- Čuvar narodnih duša je crkva . Na žalost i ako se uglledavaju na I. Hrista koj je hodio po narodu i učio da svi razllikuju zllo od dobra, oni to ne čine vec Božiju reč samo u kamenim ,,kucama,,, zbore... Napolju da okupe narod NE. Iimam utiisak da je razlog što im je kutijja za prillloge baš niijje laka za nošenje.
Gle čuda po narodu vršljaju razne sekte zboreci svašta... Sve može na ullici i u parku i drugde da se čujje al Božija reč NE.
I pitamo se posle otkud zlo u narodu i ko je kriv ... ☹️

Ехеј, Боцо, од патријарха Павла његови наследници не потенцирају благост, праштање и човечност, већ говоре као осветници. Оно прво им је само узгред. А кад је то гарнирунг, зна се шта је у тањиру. То сад кусамо.

Kapiram ja sve, ali mogao bih da garantujem da taj mali nikada više neće biti na slobodi... postoje razni "kreativni" modaliteti da se to sprovede.. Možda će nadživeti nas, ali taj bi i za 50 godina mogao da napravi isto ako bude napolju, ne sumnjam u to.. Ne znam da li shvatate da je taj mali zlo, Majkl Majers u realnom životu, živi užas, tu nikakve pomoći i rehabilitacije nema.. ušao je u istoriju kao najmlađe dete koje je ubilo toliko mnogo ljudi.. kakva crna sloboda, da, moguća je sloboda na kojoj bi ga "slučajno" pokosio auto na prvoj raskrsnici... oprosti mi, bože.

Druga stvar je u ovom crnilu prošla ispod radara-u celoj BiH danas je dan žalosti:
Takođe, njihov ministar Konaković bio je sinoć ispred Ribnikara i položio cveće...u Sarajevu su zastave na pola koplja i otvorena je knjiga žalosti.. u Zagrebu je sinoć takođe pokazana solidarnost..

Žale nas svi, eto dokle smo dogurali..

Drago mi je što se razmemo 👍
Eh ... kad bi ii dr. imali ušii da čuju

Ne znam da li shvatate da je taj mali zlo, Majkl Majers u realnom životu, živi užas, tu nikakve pomoći i rehabilitacije nema..
Pa ni Igor Milošević nije daleko od toga pa slobodno šeta gradom.

On jeste robijao, ali Kecman je maloletan, on neće. Biće priča "ceo život je pred njim".

у Лондону је нпр, пошто готово да нема пиштоља,. епидемија убистава ножем, али не би могао да убије ножем толико деце, савладали би га)
Da ali je mali psiho bolesnik. Šta da je otrovao neke "domaće kolače" i pobije pola škole. Ovako je hteo da puca jer je to znao, učili su ga, i nije imao potrebe da razmatra druge metode jer je ono dovoljno zvučno i katastrofalno. A roditelji i čuvanje oružja na izvolte... nemam reči.

Mislim da je za društvo pogubno nedostatak empatije, i osećaj osobe da "nema šta da izgubi". Ljudi se od malena uče empatiji, a osećaj da nemaju šta da izgube stvara se kad odrastu, životnim okolnostima. Kad oba ova uslova ispune, mogu da budu masovne ubice, i slično. Jedan od njih uglavnom nije dovoljan, eventualno ako se desi stihijski, usled određenog impulsa.

Vrh