Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mislim smejanje na nečiji iskaz oko ovako osetljive teme je krajnje neprimereno i nezrelo ponašanje i to je za svaku osudu...

Ali bio sam toliko savestan da pročitam svaku reč u članku, a nisam jelte bio prisutan na suđenju pa nemam uvid u celokupni iskaz, ali da li to što čitamo u članku može biti silovanje ili je profesor glume iskoristio, zloupotrebio položaj kako bi seksualno uznemiravao učenicu...

Sve vreme govori da se osećala paralisano ali da je imala ogromno poverenje te da nije mogla da ode, ali koliko razumem niko je nije sprečavao da ode i primorao na obljubu... Mislim ja sam pravnik, nisam psiholog... Jasno je da je Aleksić narcisoidni manipulator i namazanko i da je zloupotrebljavao poziciju da prvo u njoj ubije samopouzdanje, prethodno pridobivši njeno poverenje... Znam kako je to, osetio sam to i sam svojevremeno i imam saosećanje prema njoj, ali silovanje je silovanje, a uzmeniravanje pa i seksualno je nešto drugo... Nejasno je koliko je imala godina tada...

Mislim da je kvalifikacija silovanje za devojku pod inicijalima I.V. teško dokazivo, prenapregnuta kvalifikacija, slično kao i u slučaju Lečić, ovde se gotovo dogodilo isto... ali neka druga odgovornost za uvrede, ugrožavanje sigurnosti i polno uznemiravanje sigurno nešto od toga postoji...

Dakle ne govorim sada o Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, komentarišem samo iskaz I.V.

Ma, možda je nju "samo" seksualno uznemiravao, Radulovićevu je, koliko se sećam silovao.. Svakako, poenta je da se ove dve budale klibere dok devojka svedoči o tome, a najveće je zlo što je sud dozvolio da oni uopšte prisustvuju ovakvom saslušanju..

Slažem se... komentarišem iskaz, jer je optužba za silovanje, uznemiravanje jeste, možda su i nedozvoljene polne radnje, zloupotrebio je poverenje učenice i verovatno godinama gradio neki odnos iz koga će na kraju njegovi nagoni profitirati, proračunato i manipulatorski...

Nigde ne kažem da je to sve što je radio samo, to je mnogo i delovao je kroz neki sistem i prema devojčicama i godinama itd. Puno se toga lošeg tu nagomilalo, a podsmevanje iskazu kad neko skupi hrabrost da javno o tome posvedoči je dno i za svaku osudu...

Posto nije silovanje u pitanju, mozda treba tuziti za zloupotrebu poverenja, manipulaciju, obmanu... samo tesko dokazivo. Mi ne znamo dal u skoli glume ne samo u Srbiji ili i svetu, mora da se plati seksualna akontacija da bi uspeo u svojoj bransi? U smislu da se to u pocetku istrpi, kao one americke atleticarke koje su iskoriscene od strane njihovog trenera, pa je dobio ogromnu kaznu. Ja razumem da one zele olimpijsku medalju, slavu, nacionalnu penziju, miran i lagodan zivot... a taj put nije bio posut laticama ruza.

Mislim @centarfor ti si ga sasuo onako filmski, dramski 😄 Bez želje da pravdam Aleksića, nažalost život, opstanak ili napredovanje i uspeh ima svoju cenu... Pitanje je koliko si spreman da platiš... Tako da se u tom smislu slažem sa tobom...

Moramo se ipak boriti da kad su neke sistemske stvari u pitanju, toga ne bude...

Sto se tice Savica, o njemu ne znam mnogo, ali kada kazem ljudima da bogati i slavni se uglavnom vremenom iskvare i distanciraju od problema i empatije prema obicnim ljudima, mnogi me gledaju ko telad i kazu mi da sam hejter. U realnosti pak, vecina tih licnosti pre ili kasnije pokazu svoja nova, kvarna lica i licnosti, ili bar odsustvo empatije i dodira sa obicnim ljudima.

A sto se tice bradatog perverznjaka Aleksica, necu nista da tvrdim oko seksualnih optuzbi. Ali cak i da hipoteticki nikad nista seksualno nije uradio, drago mi je sto prolazi kroz sve ovo jer je vise puta pokazao da je djubre od coveka. Par puta cak i u toku ovog sudjenja.

Poslednja izmena:
Svi imamo neku drugaricu, sestru, majku, poznanicu koju je sef ili kolega hteo kresati da bi dobila posao za stalno, ili ako zeli napredovati... to je cesto u Srbiji. Bolja pozicija, bolja plata. Ako nece, samo nadje neku drugu s biroa. Nazalost, desava se, u svim porama drustva. Srbija, zemlja velikih mogucnosti.

@Noki Ja obozavam drame, kao i dela dramaturga Tventina Karantina :)

Recimo dok sam radio u banci bio je jedan kolega nekih 15tak godina stariji od mene i voleo je kad nema nikog u kancelariji da drži ruku na mojoj butini... Onako duže, ne samo da me potapše, bio mi je nadređeni ali samo u jednom segmentu posla a to je bio popis... Tad smo išli u posebne kancelarije gde smo se dogovarali kako da to obavimo i radili unose na računaru i nekad bi ostali sami nas dvojica...

On je prema meni bio mnogo dobar za razliku od redovno nadređenog lika koji je bio skot i koga nisam mogao da izdržim ni da mi diše za vratom... Tako da, bio je dobar i drugar al nije mi se sviđao fizički i bilo mi je malo neprijatno držao je duže ruku, tipa po pola minuta, ja sam malo onako bio i zbunjen al pošto je toliko dobar bio prema meni to sam mu dozvolio, iako me nije privlačilo...

Eto, dobro je da se zadržalo na tome, da nije nešto pokušavao drugo, tu bih mu već rekao da mi smeta i ne bih ga naravno prijavio za bilo kakav pokušaj, nego za ponavljanje tih nekih radnji, ako bi bio uporan... Dakle ne govorim o silovanju nego uznemiravanju od strane nadređenih...

Dobio sam odličnu ocenu za odrađen popis, to je ušlo u finalni izveštaj i eto 😊

To su sitne cene koje život nameće...

Ja ti mogu reci iskustva zena koje dobro izgledaju, neke sam imao, neke ne, ali, njima se desavalo da ih po 15-20 kolega muva, spopada, pita da ih se odveze kuci... a kad ih se odje**be, dobijaju znakove agresije, pa i frustracije... onda same odu jer vide da su ljudi debili i ne znaju da se ponasaju. Pa predju u firmu gde su okruzene 90% zenama, koje su rospije, a to je mnogo manje zlo nego muvanje i nasrtljivost. Ogovaranja, podmetanja, opanjkavanja se mnogo lakse svare. Ne prodaje s vag*ina tek tako.

Da, siguran sam da je kod žena to izraženije, neke trpe i pate, neke ćute i beže, a neke i same manipulišu i koriste situaciju, viđao sam svašta...

Glupi dokoni i naivni Tnjitteraši. Ovaj kviz ne znači ništa, to je šou, ceo kviz je skrojen od BBCa tako da se potenciraju (bolesna) kompetitivnost, sebičnost, drama i ponižavanje drugih. Štaviše, ne bi me čudilo da je sve unapred iscenirano ili bar dogovoreno. Pošto su danas Reality programi sve osim Reality-ja, odnosno stvarnosti. I dosta toga se samo odglumi po unapred pripremljenim scenarijima i uputstvima.

Ko je od vas koristan kao pepeljara na biciklu?

Izbacite najslabiju kariku 😆

Ne mogu da gledam link a pretpostavljam da se radi o liku koji je imao niz od preko 20 tačnih odgovora i planirao da otputuje za Egipat, ali su ga dvojica taktički izbacila pred kraj... Pošto se juče vrtelo na Prvoj ceo dan...

Kviz je osmišljen da se podstiče, podlost, namazanost, takmičari se međusobno izbacuju, potpisuju da voditlj moze da ih spušta i omalovažava i da ne mogu da ih tuže za to (Sandra Lalatović je bila bolje rešenje od Nikole Koja, kome apsolutno ne priliči uloga voditelja koji treba da besprekorno brzinski parla i prestrojava tamičare, Nikola Kojo je mnogo više za voditelja Milionera) Dakle po licenci voditelj treba da bude dominantna, ledena kraljica koja omalovažava takmičare. Svestan sam ja da oni "fore" čitaju sa idiota ali i to treba uverljivo pročitati...

I sad ide najvažniji deo, dakle sve postave da do takve situacije dođe, prosto postavka kviza je takva i juče u možeš misliti vestima na Prvoj ponavljaju ceo dan da će produkcija da mu uplati Egipat a ovu drugu dvojicu ocrniše najgore, po imenu i prezimenu, kao da su najgori neljudi.

A produkcija je jedini "neljud" u celoj priči...

To je ono što ja pričam, podstiče se najgore a onda takmičari krivi pa čak i u šou programu kao što je ovaj...

Ne kažem da je herojski čin izbaciti najboljeg, ali prosto je igra i šou program a kome nije do igre, ko je davno zaboravio na dete u sebi, izbacite najslabiju kariku 😛 😁

Jbg, mene nikakva pravila kviza ili taktika ne bi mogli da nateraju da glasam za izbacivanje boljeg od sebe... Šta ću, suviše sam pošten.. Ali znam da mnogi nisu takvi.

Ova dva indijanca su mogla da glasaju jedan za drugog, pa da onda neko od njih odmeri snage sa najboljim. Nisu to uradili i za mene su seronje i p... e, bez obzira što je to "samo kviz"... kad mogu tako da se blamiraju pred milionima, mogu misliti šta rade kad nisu pod lupom javnosti.

Poslednja izmena:
😇 Ti si zlato naše...

A od koga je na ovom forumu i Igor digao ruke? Izglasajte najslabiju kariku... ☺️

Sad mi se u glavi samo ređaju fore iz NK, skroz je zarazno 😄

Sad posle edita, mislim da si baš preoštar, naravno da su mogli, verujem da bi većina tako uradila ali verujem da ni oni nisu ni sanjali da će biti deo onakvog priloga sa prve gde ih praktično blate imenom i prezimenom... a pristali su na uslove kviza i na igru... to je podjednako jadno...

😇 Ti si zlato naše...
Šta ću, mama mi je predivna žena i tako me vaspitala-da budem pošten pre svega.

A kamo sreće da se pokvarenjacima malo više natrljava nos zbog onoga što čine-ove dvojice mi nije žao uopšte, koja produkcija može da te natera da glasaš za boljeg od sebe ako si ti pošten i to nećeš? Očigledno je da imaju obraz kao đon, pa neka ih sad pljuju, nisu bolje ni zaslužili.

Kao što rekoh, ceo cirkus je smišljen od strane British Incestioid Broadcasting Corporation tako da izvuče ono najgore iz ljudi radi jeftinog senzacionalizma i da napravi takvo okruženje u kome se ljudi naviknu i hipnotišu da budu vukovi jedni prema drugima. I drugo, kao što rekoh, a mogu ljudi da kuliraju to do mile volje ali to neće promeniti činjenice - takva njesra se neretko i prave ili skroz dogovorena unapred, ili tako da se učesnicima od starta da do znanja da će biti izvesnih ''scenarija'' i ''tokova događaja''. A nekada im se čak i kaže otvoreno ''tad i tad desiće se to i to, a ti reci ili uradi nešto u tom fazonu''.

Svi mi nekada kukamo na ove ili one ljude samo što je prilično kretenski kada neko uzme insert iz jednog lažnog, nameštenog TV komada i pokuša time da izvuče neku tezu da je celo čovečanstvo takvo. Uostalom, okej, sve i da jeste... Ako je ta teza tačna, to onda znači da je i ovaj shitteraš Islanđanin isti takav. Što dalje znači da nam nema spasa kao rasi. Što na kraju dovodi do zaključka da je najbolje da svi dignemo ruke od života i društva i odjavimo se momentalno s ovog sveta...

Mislim idu mi na živac takva lažna mudrovanja, i uočavanje trnova u tuđim očima a kuliranje brvna u svom. Pogotovu kada se neko hvata za nešto što je realno koliko i Holivud.
Štaviše, ne bih se iznenadio da imena, opisi, pozadine i zanimanja učesnika deklarisana u kvizu zapravo i ne odgovaraju realnosti. Ne bi bio ni prvi ni poslednji put da televizije i rijaliti balegari oko njih dovedu glumce, ili prosto promene imena i identitete učesnicima, kako bi skrojili što bolje priče i omogućili što bolje scenarije.

To se i u reklamama radi non stop. ''Ćao, ja sam Maja i radim u Meku''. A pitaj boga da li je zaista Maja i da li je zaista zaposlena u Meku, ili je samo neka glumica koju su angažovali. Isto kao i sa reklamama za pomade, paste, kolce palce... dr Petar Popović specijalista toga i toga... a ono u realnosti Jovan Ognjanović, glumac frilenser, sa malo većom bradom i boljom šminkom.

Sve je to predstava i foliranje. Napravljeni baš sa ciljem da se ljudi omađijaju i obmanu da su svi takvi i da je stoga sve u životu uzaludno osim želje da se prave pare i titule.
Ne treba im davati moć i kredibilitet uopšte uključivanjem takvih kanala. Evo ja Farmu, Zadrugu i ostale septičke jame nisam video na svom televizoru već 5 godina. Uopšte daljinskim ne prelazim preko tih septičkih jama, a kamoli da ih gledam. Ne dam im ni 1 sekundu pažnje, ni 1 sekundu ubeleženog prenosa do mog risivera. Isto važi i za kontejner zvani Prva. Ni pre ih nisam gledao, nisam nikada. Ali zadnjih godina cak ni njihove kanale ne vidim.

Sa "novinama" isto. Naslov: "Fufana prevarila Balegu sa Smrdom pred kamerama - VIDEO". Briga me. Uopste ne ulazim u vest, samo picim dalje. Ne znam ko je bilo ko od njih, niti me zanima. Ne dajem im ni mikron paznje. Bojkot totalni. Najmocnije a najzapostavljenije oruzje naroda.

Poslednja izmena:
Šta ću, mama mi je predivna žena i tako me vaspitala-da budem pošten pre svega.

A kamo sreće da se pokvarenjacima malo više natrljava nos zbog onoga što čine-ove dvojice mi nije žao uopšte, koja produkcija može da te natera da glasaš za boljeg od sebe ako si ti pošten i to nećeš? Očigledno je da imaju obraz kao đon, pa neka ih sad pljuju, nisu bolje ni zaslužili.

Pa i meni je mama bila predivna i vrlo savremena žena koja je obišla svet od USA do USSR 🙂 hvala dragom bogu da nije bila neka zatucana domaćica... I mislim da me je dobro vaspitala, ono što je do nje, radila je dobro 🙂 a što se šou programa tiče rekao bih još samo da je moj omiljeni šou program bio The Amazing Race... Gde su parovi takmičara putovali svuda po svetu, i imali ček pointe gde moraju da stignu, na bilo koji način, pre drugih timova i to je podrazumevalo i laži (da se navedu na pogrešan trag) i savezništva da se isključe sposobniji i bolji i svašta nešto 😄 ali bilo je dinamično, uzbudljivo i veoma zanimljivo... To je šou program... I intelekt i harizma i fizicka snaga i podmetanja, sve se koristilo, neko manje, neko više... Survivor je možda nešto slično tome, al to nisam gledao pa ne mogu da tvrdim kako to izgleda....

Mislim da si preoštro to doživeo, za neke druge pokvarenjake nisi imao tako isključive stavove, nego baš inkluzivne, ali nema veze...

Ne, nisam preoštro to doživeo. Ne zanima me kako je u drugim zemljama, ali da-tužno je što u Srbiji tako pametan čovek radi na građevini i san mu je samo da ode u Egipat, a recimo neko poput Marka Đurića, debilka, tapšača i poltrona-sedi na ambasadorskom mestu u Vašingtonu.

To je negativna selekcija, dokaz zbog čega je ovo društvo loše i zašto pobedu i u realnom životu ovde odnose likovi poput ove dvojice indijanaca u kvizu-nedostatak obraza, nesposoban sam da radim na sebi, da se usavršavam i pošteno dođem do uspeha, nego ću da hvatam krivine i koristim sva sredstva da spotičem bolje od sebe, da im podmećem nogu i koristim razne smicalice ne bih li došao do cilja.

Miran san nema cenu, čini dobro i nadaj se dobrom. Bilo to naivno, ili ne, neko odozgo sve to gleda. To je neka moja deviza.

A da li sam bio blagonaklon prema nekim drugim pokvarenjacima, kako kažeš.. pa, moj utisak nije takav, verovatno ne smatram da su ti na koje aludiraš bili pokvareni..

Ja mislim da je taj čovek dobar i pametan i otputovaće u Egipat, a ta Prva koja mu poklanja putovanje sve radi da privilegovana elita pokupi kajmak za sebe a boljima od sebe daju mrvice, to je sistem na koji oni pristaju da Marko Đurić bude glavni mudonja...

Tako da si osuo paljbu na ovu dvojicu a zapravo je sistem taj i produkcija ta na koju bi trebalo...

Gleda taj odozgo al ko nije grešio nek prvi baci kamen 😉 ja težim dobru i pravim greške na tom putu, ljudski je grešiti ali i izvlačiti pouke iz tih grešaka i ne ponavljati ih...

Nemoj tako oštro, imaš ti puno vrednosti i neka dobra stremljenja i siguran sam da će pre ili kasnije to biti prepoznato i nagrađeno...

Malo sam se udubio u psihologiju onoga sto pise Noki. Ako smo svesni toga da svaki covek ima svoju cenu (to mi je jedan vidjeniji novosadski inspektor rekao u oci kad smo popadali s jednog gostovanja, a imao sam tad 21 godinu sto bese jako davno) onda i ne zasluzujemo nista bolje. Noki je sam bio spreman da proguta i predje preko svega, ne bi li se bolje pokazao na poslu, ili bio odlicno brendiran u ocima nadredjenih... mozda i nijr imao za stalno ugovor u banci, ali se trudio da ga dobije. Jasno je da gusteri razmisljaju: "Nek me je*bu pomalo dok ne dobijem za stalno, a kad dobijem onda cu i ja malo da je*buckam i da pustim muda". Licno mislim da bas zbog tog mentaliteta i trpljenja ljudska rasa nema perspektivu, cast izuzecima... zamislite ogovaranja tek: "Prodao bi dupe za to malo interesa" i "Prodao bi se za male pare". To je najgora reputacija.

Najbolje odmah postaviti granicu, a kome se ne svidja odmah ga poslati u tri lepe. Kao onaj sto je drzao ruku na Nokijevom kolenu, a nije mu privlacan... ako je privlacan sve moze, ovo je trpljenje zarad interesa i egzistencije, borbe za opstanak. Tako je mnogim zenama na poslu.

Ona zena koja drzi do sebe, ubrzo daje otkaz i trazi dalje.

Noki je sam bio spreman da proguta i predje preko svega, ne bi li se bolje pokazao na poslu, ili bio odlicno brendiran u ocima nadredjenih...

A nije preko svega 🙂 preterujete namerno... neću više ništa ni da pričam, kad se ovde sve tako olako izvrće...

Ja sam izgubio posao baš jer nisam dao na sebe, a ovom kolegi nisam hteo da zamerim jer se ponašao kao čovek prema meni... Šta sad uhvatio me za nogu, možda je i ortački skroz, ko zna... Zabole me koji mu je razlog kad je čovek bio sve vreme super prema meni baš, baš...

Dao bi mi on dobru ocenu u izveštaju i da sam izmakao nogu tada 😉

Nije sve tako crno belo u životu...

Vrh