MC_
Professional
- Učlanjen(a)
- 14.11.2017.
- Pohvaljen
- 12.081
Zene su pukle, i ovde i u inostranstvu.
Razlog je jednostavan. Kapital trazi sve vise, nekad se od zena nisu zahtevali poslovni uspesi, dozivljavanja, promiskuitet.
Zivimo u fasistikom poretku. Umesto visih rasa, svako moze da bude nadcovek ili nadzena.
Za to se placa visoka cena.
A zene imaju jos i bioloska ogranicenja u vezi radjanja. A u prirodi zena je bas to, ako ne, osecaju se neostvarene kao majke.
Moja zena, svaki put kad je bila trudna, bila je "high", kao na drogama, u neprekidnom blazenstvu.
S druge strane, jedna moja rodjaka je veoma uspesna poslovna zena i lokalna politicarka u jednoj EU zemlji, sto je retkost za strance.
Ali nikada nije imala vremena da postane majka.
Kapital zahteva potpunu potcinjenost, radno vreme je mogo duze nego pre 30 godina, o cemu je pisao @Bender jednom.
Mi smo tehnoloski robovi, nasa muskost i zenskost vise nije bitna.
Stvoren je nepersonalni autoritet, autoritet kapitala, novca, zaradjivanja.
On "j.be" i zene i muskarce podjednako.
Hajde da se borimo protov toga!
Kapital nam sprema uzasne stvari.
Ako mi ne volimo spstvene zivote i sopstveno vreme, ko ce umesto nas?
Ono sto mozete da radite je da budete agresivni na radnom mestu i izborite skracenje radnog vremena.
Treba se odreci novca za neke luksuzne stvari.
Razlog je jednostavan. Kapital trazi sve vise, nekad se od zena nisu zahtevali poslovni uspesi, dozivljavanja, promiskuitet.
Zivimo u fasistikom poretku. Umesto visih rasa, svako moze da bude nadcovek ili nadzena.
Za to se placa visoka cena.
A zene imaju jos i bioloska ogranicenja u vezi radjanja. A u prirodi zena je bas to, ako ne, osecaju se neostvarene kao majke.
Moja zena, svaki put kad je bila trudna, bila je "high", kao na drogama, u neprekidnom blazenstvu.
S druge strane, jedna moja rodjaka je veoma uspesna poslovna zena i lokalna politicarka u jednoj EU zemlji, sto je retkost za strance.
Ali nikada nije imala vremena da postane majka.
Kapital zahteva potpunu potcinjenost, radno vreme je mogo duze nego pre 30 godina, o cemu je pisao @Bender jednom.
Mi smo tehnoloski robovi, nasa muskost i zenskost vise nije bitna.
Stvoren je nepersonalni autoritet, autoritet kapitala, novca, zaradjivanja.
On "j.be" i zene i muskarce podjednako.
Hajde da se borimo protov toga!
Kapital nam sprema uzasne stvari.
Ako mi ne volimo spstvene zivote i sopstveno vreme, ko ce umesto nas?
Ono sto mozete da radite je da budete agresivni na radnom mestu i izborite skracenje radnog vremena.
Treba se odreci novca za neke luksuzne stvari.