Zavisi kako ko gleda to! Činjenica je da ovde u XXI veku još uvek postoji potcenjivački odnos ka ženama i da je totalno drugi odnos kad ta neka žena (partnerka, ćerka, sestra) ima tipa pored sebe koji bi u slučaju prelaženja granica bio u stanju da ti slomi nos ili kad nema takvog. Tužno, ali istinito, bio svedok 2, 3 puta!
Iz perspektive nekoga kome je baba bila dr i kome su (pukom slučajnošću genetske lutrije) 5 najbitnijih osoba u životu žene (može se slobodno reći i 9 od 10), apsolutno sam za to da se ženama omogući (i više nego) jednaka mogućnost za afirmisanje sopstvenih mogućnosti! Logično je da to umanjuje demografski potencijaj, postoji vrlo jasna inverzna korelacija dužine školovanja i prokreacije (uz to vlasnici kapitala izvlače disproporcionalno veći višak vrednosti, nekad je jedna plata bila dovoljna za mnogočlano domaćinstvo) . Da ne ulazim u teorije zavera, dobar je to šlagvort za maltizijanske, depopulacione ideologije, zajedno sa promocijom woke pokreta i sl.
Što reče Pantograf, mi muški tu zaista nismo bitni. Nije bitno da li će Noki da naguzi nekoga, neka radi šta hoće, meni lično ne smeta, bitno je za društvo da se SVE žene, tj velika većina reprodukuje! Naravno da bi lepše i smislenije bilo da to bude u funkcionalnoj porodici i nikako ne podržavam apriori akcije proračunatih žena (ne mogu ih ni nazvati ženama) da iskoriste muški rod što za genetski materijal, što za parazitiranje. Ukoliko to nije moguće, pa nek radi epruveta! One su se uvek većinski vezivale za alfa mužjake i to je tako, priroda prosto. Tako su i mnoga sela puna
momaka od 50+ godina, suprotnih situacija nema.
Meni lično ne smeta da budem
slobodni vektor, satelit u tom porodičnom životu i da završim šta treba, reaujem da sve bude ok, uživam u tome na neki način, prava žena je centar svega (što opet nosi ogromnu odgovornost i obaveze, sad i rade i imaju obaveze koje su naše babe imale)! Možda zato što sam se poprilično u tom smislu iživeo kad je trebalo, sad me to ne zanima, ali Selmici ne bih oprostio.