Šta je novo?

Sportski događaji

па ето, барем у кошарци нека буде уједињена, када се политички показала као неуспешна
 
U tom smislu jedno malo šire razmišljanje od sporta: mi smo, pojedinačno, ekonomski, premala "tržišta".
Možemo se međusobno mrzeti koliko hoćemo.
 
Tako je. I fizički, a naročito materijalno.

Jedino ne vidim smisao titule "prvak Srbije u košarci" jer naši klubovi već sada ne igraju iste lige, a od sledeće godine će biti u tri lige.
 
Zvezda je na svom parketu pobedila Valensiju 106:90 i tako (bar u teoriji) zadržala šanse za top8. Kao da nije igrao isti tim u ovoj i prošloj evroligaškoj utakmici. Navijamo da još u ovom kolu Himki pobedi Makabi, a Zalgiris Baskoniju, konkurente za 8. mesto. Zvezda je trenutno deseta na tabeli. Borba za Aba ligu počinje u Nedelju protiv Mornara, ulaz je besplatan. To su najvažnije utakmice u sezoni, naravno jer je borba za najvažniji trofej, a to je Aba liga, čije osvajanje Zvezdu ostavlja u evroligaškom društvu naredne sezone i sve ostalo što ide sa tim. A ako Mornar padne u ,,Pioniru", ide paklena nedelja u Evroligi, u goste Panatinaikosu, pa dolazi Fener i tek onda revanš sa Mornarom u Aba ligi. Čak i da u Evroligi budu oba poraza, ništa se ne zamera naravno, jer se zna šta je važnije. A bar jedna evroligaška pobeda u paklenoj nedelji bi bila ogroman uspeh.
 
Posle ,,pregaženog" Mornara u ,,Pioniru", Zvezda je kao gost u paklenoj nedelji Evrolige izgubila od Panatinaikosa sa 20 poena razlike. Logično - igraš protiv tima koji se bori za što bolju poziciju za top8, a na kalkulaciji si da ti se ne povredi neki igrač koji ti je bitan za drugo takmičenje (ABA ligu) i da se niko previše ne potroši. Izgubljene su sve šanse Zvezde za top8, do duše teoretska još postoji, ali je totalno nerealna, tako da ću reći da ne postoji.

Sada u ,,Pionir" dolazi aktuelni prvak Evrope - Fenerbahče, pa Zvezda putuje u Bar na revanš sa Mornarom. Bez obzira što ne postoje Zvzdine realne šanse za top8 Evrolige, valjalo bi da do kraja vidimo još neku pobedu i dobru igru, bar jednu.
 
Velika sramota i blamaža. To je sve što ću reći. Obrukali su se pred svim tim devojkama, a naročito kao nesposobni organizatori. Da li će se Dr Nebojša iz Beograda oglasiti, ili čeka dolazak Vođe?

EHF izbacio srpske juniorke zbog otkazivanja meča s Kosovom
Evropska rukometna federacija (EHF) isključila je žensku juniorsku reprezentaciju sa kvalifikacionog turnira u Beogradu, nakon što je MUP zabranio odigravanje utakmice Srbije i Kosova iz bezbednosnih razloga.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu EHF, posle intervencije vlasti u Srbiji, nije mogla da se odigra kvalifikaciona utakmica između Srbije i Kosova, koja je bila na programu danas od 16 časova u Kovilovu.

"Zbog otkazivanja utakmice i nemogućnosti Srbije da odigra utakmicu, EHF je odlučio da se srpski tim isključi iz daljeg takmičenja na turniru. Na osnovu informacija, ostali mečevi Norveške, Slovačke i Kosova će se igrati po rasporedu", navodi se na sajtu EHF.

Kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u Kragujevcu, ali je odlučeno da se na turniru ne ističu nacionalna obeležja i da se ne intoniraju himne. Zbog bezbednosnih razloga turnir je premešten u Kovilovo kod Beograda, a EHF je odlučio da se mečevi igraju bez prisustva publike i medija.

EHF je naveo da će ostati u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu i čelnicima Rukometnog saveza Srbije, koji se još nije oglasio.
http://rs.n1info.com/a374106/Sport-Klub ... iorke.html
 
Ne znam ni kako smo došli u situaciju da nas primoraju da organizujemo taj turnir. Trebalo ga je otkazati, svakako, ali mnogo ranije. Smisliti neki izgovor, npr. nemamo para, nemamo uslova, ma jednostavno - ne želimo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527343#p527343:inud7931 je napisao(la):
astrodule » 23 Мар 2018 09:22 pm[/url]":inud7931]“Navijači” su odradili svoj posao.

Veliki poraz naše države.


Poraz države u smislu kako su navijači bili jači od države i da je trebalo održati meč/turnir, ili poraz u smislu kako i zašto je uopšte došlo do toga da rulja/masa mora da se oformi u poslednji čas da bi neko odozgo rekao:"Ljudi, što je mnogo- mnogo je"?
 
Zašto smo pristali da Kosovo učestvuje na turniru u Srbiji.
Onda "pobeda" jer učestvujemo bez himni i zastava, pa premeštanje turnira xbog bezbednosti i na kraju se ne može garantovati bezbednost jer su "navijači" jači od Policije koja "neće da bije svoj narod".

Nisam znao da je posao srpske policije da bije samo državljane drugih zemalja.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
 
Ti "navijači" nisu nikakvi navijači već honorarci u DB-u i nisu se sami organizovali već ih je pozvao gazda... kao što su po nalogu tog istog gazde prespavali potpisivanje Briselskog sporazuma, koaliciju sa Ramušem, dodeljivanje pozivnog broja Kosovu, ubistvo Olivera, minutu ćutanja borcima učk od strane poslanika (sn)srpske liste, tako su sada odglumili borbu za Kosovo preko leđa mladih rukometašica... a zašto smo uopšte pristalili da se ovaj turnir igra pitanje je za vrh države... na twitteru je neko napisao kako je to otprilike izgledalo:

ehf: Srbija -Kosovo ?
vlast: Može
ehf: OK stižu devojke
vlast: OK
db horde: ubi, ubi šiptara...
ehf: da se igra pred praznim tribinama ?
vlast: OK... i bez himni
ehf: OK
db horde: ubi, ubi šiptara...
vlast: zabranjujemo utakmicu!
(ehf suspenduje rss i izbacuje reprezentaciju)
vlast: zapad nas mrzi!
 
Na stranu ko je, na koji način i zašto tek sada prekinuo ovo omalovažavanje i brisanje d****a Srbijom, ovo je jedini normalan potez.
I batalite tu priču kako su rukometašice jadne žrtve. Svi smo taoci i žrtve nakaradnosti kojim prisustvujemo svaki dan. Kako god bilo i iz bilo kojih pobuda, ovo podržavam.
 
Debakl i od Fenera...Sledi utakmica sa Mornarom za finale Aba lige, gde će protivnik, kako sada stvari stoje biti Budućnost. To je najvažniji trofej prema kome moraju da usmere sve snage, jer se zna da on ostavlja Zvezdu sledeće godine u evroligaškom društvu i sa svime ostalim što nosi to takmičenje.

Što se tiče Evrolige, koja ove sezone Zvezdu više ne zanima već neki period, moramo da budemo zadovoljni. Za sada 11 pobeda i ako nekim čudom pobede Real na domaćem terenu, to će biti 12 pobeda...Za skoro ceo nov tim, sa novim stručnim štabom,...To je (ruku na srce) uspeh. Zvezda je bolja ekipa nego što tabela Evrolige pokazuje i ako opet ne rasproda tim, sledeće godine verujem u mnogo bolji rezultat. Jednostavno, kada sastaviš novi tim, pa da imaš ne znam kakve igrače, teško je računati na neki zapažen rezultat u elitnom takmičenju. Evropski velikani imaju timove gde je ,,kostur" isti godinama, promeni se po nešto, ali ekipe su uigrane, jednostavno, ne kreće se iz početka, nego tamo gde se stalo prethodne sezone, ako me razumete.

Mišljenja sam da tim sledeće godine mora da zadrži pre svega Enisa i Omića od stranaca, koji su sve bolji i (veliko) možda Lesora. Umesto Antića, koji ove sezone verovatno završava karijeru, potreban je još jedan centar. Od domaćih igrača, važno je zadržati Dobrića, Jankovića, Davidovca, Jovanovića, Lazića, Dangubića i Kešelja(za koga mi nije jasno zašto ne igra više, nisam našao jasan podatak). Sa Feldinom i Ročestijem bi se pozdravio, jer smatram da Zvezda na tim pozicijama već ima bolje igrače. Bjelica naravno da ostane zbog iskustva, takav je potreban Zvezdi za dalje. Trenera naravno ostaviti. Od 3-4 nova igrača, koja bi došla, neka 2 pobudu pogodak, a druga dva neka budu solidna, Zvezda može da napravi mnogo bolji rezultat u Evroligi, a u Aba ligi, kupu i prvenstvu Srbije da opet bude neprikoslovena kao prošle sezone.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527483#p527483:3kzgzub6 je napisao(la):
tribi » 24 Mar 2018, 15:01[/url]":3kzgzub6]Ti "navijači" nisu nikakvi navijači već honorarci u DB-u i nisu se sami organizovali već ih je pozvao gazda... kao što su po nalogu tog istog gazde prespavali potpisivanje Briselskog sporazuma, koaliciju sa Ramušem, dodeljivanje pozivnog broja Kosovu, ubistvo Olivera, minutu ćutanja borcima učk od strane poslanika (sn)srpske liste, tako su sada odglumili borbu za Kosovo preko leđa mladih rukometašica... a zašto smo uopšte pristalili da se ovaj turnir igra pitanje je za vrh države... na twitteru je neko napisao kako je to otprilike izgledalo:

ehf: Srbija -Kosovo ?
vlast: Može
ehf: OK stižu devojke
vlast: OK
db horde: ubi, ubi šiptara...
ehf: da se igra pred praznim tribinama ?
vlast: OK... i bez himni
ehf: OK
db horde: ubi, ubi šiptara...
vlast: zabranjujemo utakmicu!
(ehf suspenduje rss i izbacuje reprezentaciju)
vlast: zapad nas mrzi!
bow-in-respect-baseball.gif
 
https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2018&mm=03&dd=27&nav_id=1374161
Australija: Bojkot Mundijala bi mogao da bude naredni korak

Fudbalska reprezentacija Australije mogla bi da propusti Svetsko prvenstvo u Rusiji, zbog skanadala u Londonu u kojem je otrovan dvostruki ruski špijun.

каква глупост, ко у време хладног рата.
Шта би онда ми требали да урадимо, трајно бојкотујемо сва такмичења у Британији, због инсинуација да је Енглеска умешана у убиство Карађорђа, мајски преврат, бомбардовање 1999 и слично.
 
Poraz i od Mornara u Baru, a razlog je, naravno igra ispod nivoa. Uz malo sreće, mogli su i do pobede sa tako nikakvom igrom. No dobro, bilo šta je bilo...

Sada u Pioniru protiv Reala, pa na istom mestu protiv Mornara za finale Aba lige. Mišljenja sam da ovaj tim ima snage da odigra dobro obe utakmice, da se protiv Madriđana časno oprosti od Evrolige za ovu sezonu pred domaćom publikom, a i da pobedi Barane za finale najvažnijeg takmičenja ove sezone.

Podrška treneru, a nadam se da će veću minutažu dobiti Enis, Omić, Davidovac i Dobrić. Uz Antića na četvorci, mislim da je to odlična postava.
 
Bez Pere Antića u naredna 2 meča. Mornaru se vraća Luković.

Sad nešto pametovati na samom kraju je bespredmetno. Ekipa igra toplo-hladno u napadu, u odbrani isključivo hladno, a što je i za očekivati od ekipe u kojoj su glavni igrači Ročesti, Feldein, Bjelica. Kad nije dan, ne možemo ni Borac iz Čačka da pobedimo. A Alimpijević očigledno nema autoritet nad starijim igračima.

Bukvalno da se pomolimo da nekako izguramo ovo 1/2 i da se spremimo za Budućnost. Tek će biti drame u finalu, a meni se nikako ne dopada kako igramo u tim trenucima.
 
Utakmica sa Realom je opet nešto pokazala, bez obzira na poraz. Vidi se napredak igrača, posebno Omića, za koga klub mora da se grabi svim silama da zadrži za sledeću sezonu, a to važi i za Enisa. Omić polako potiskuje Lesora, a Enis Ročestija. Davidovac će sledeće sezone biti bolji igrač, nego što je Feldin sada, a ima i još boljih od Feldina za tu poziciju.

,,Kostur" ovog tima za sledeću sezonu MORA da se zadrži!!!

Ročestija i Feldina jednostavno ne vidim kao igrače koji kroz napredovanje ovog tima mogu nešto više da doprinesu. Njihov kapacitet je ovo što vidimo, a to je malo, ako klub želi da radi nešto više od ovoga sledeće sezone, a želi sigurno. Lesor je na velikoj klackalici u tom smislu, jer ako želi da bude u sastavu sledeće sezone, on mora da nauči još po nešto, osim onoga što zna. Zna da zakuca atraktivno i za svoju visinu je dobar skakač i za svoje mesto u timu je prilično brz. A mora da nauči da šutne sa poludistance i da igra čvršću odbranu, jer nije fizički slab, pa da ne može.

Sa Omićem na 5-ici(zamene Lesor i Jovanović) i Jankovićem na 4-orci(zamena Bjelica), centarski mornar nema šanse da ozbiljno zapreti, ali mora da se igra čvrsto i muški. Samo tako je dobitna kombinacija. 3-jka Dobrić (zamene Davidovac i Kešelj), nije slabo. 2-jka Lazić (zamena Feldin), tu je Zvezda slaba. Jedinica Enis(zamena Ročesti, a ima džokera, pa može i još neko), ta pozicija je solidna, ali jači adut od dvojke. U svakom slučaju, mislim da je dovoljno da se pregazi Mornar sa 70% snage.

Potrebno je promeniti 3-4 igrača i tim će biti konkurentan sledeće sezone za Evroligu, što se tiče top8.

Rekao bi još nešto što moraju, ali neka prvo osvoje Aba ligu, pa cu onda reći.
 
Lesor je očigledno vrlo ograničen. Komentarori često spominju da je on francuska škola, koja je nikakva.

Ročesti mi je OK, ali koliko sam primetio ne ide skoro nikada na ulaz.
 
Enis je mnogo brzi od Ročestija, a i precizniji je. I na sve to ima više enegrije i bolje razigrava saigrače. Zato sam mišljenja da on treba da bude prvi plej sledeće sezone, a da mu se za zamenu dovede neki domaci klasičan plej.
 
Pobedjen Mornar za finale Aba lige, ali ta igra nije maksimum Zvezdinog tima. Sa CSKA u zadnjem kolu ligaskog dela Evrolige je prilika da se to i pokaze. Apsurd je ocekivati pobedu, ali poraz sa pristojnom razlikom svakako, a ne kao onaj u Areni.

U finalu Buducnost, od koje ipak mislim da je Zvezda bolja, bez obzira sto je nijednom nije pobedila u ligaskom delu Aba lige. Napredovala je kao tim, pojavili su se aduti u nekim drugim igracima, za koje mislim da ako zaigraju u startu u svom ritmu, Buducnost na njih nece imati odgovoror.
 
Vrh