Šta je novo?

Sportski događaji

Da, u senci drugih ,,polularnijih,, sportova u društvu i medijima, a u kojima nemamo toliko uspeha. Recimo, mnogo se više pridaje značaja fudbalerima kada prođu kvalifikacije, nego odbojkašicama kada osvoje zlato.
 
Posebno zbog ove druge stvari mu se pridaje toliki značaj i ulaže se. Mi skoro ne postojimo na svetskoj karti, što se tiče fudbala, a ulazemo tolike pare u isti. A u vaterpolu smo bili do relativno skoro svetski, evropski i olimpijski prvaci, a u koji ne ulazemo ništa u odnosu na fudbal.
 
Е, па, у ватерполу је Црна Гора светска сила. Реално тај спорт мало кога на свету занима.
 
Ja sam vaterpolo naveo kao primer,...Mogao sam da navedem košarku, odbojku, tenis,...A u svaki od tih sportova je pametnije da ulozimo, nego u fudbal.

Mada,...vaterpolo ne zanima one koje zanima fudbal iz razloga novca i svega što sa njim ide. Njih ni fudbal ne bi zanimao da tu svega toga nema. A iskrene ljubitelje, koji to jednostavno vole zbog toga što je, zanima većina sportova. Zato ja više volim da pratim sportove koji su u tom pogledu čistiji od fudbala. Ne kažem da u košarci nema malverzacija kao u fudbalu. Naprotiv, ali mislim da je taj procenat mnogo manji u odnosu na fudbal.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zATWXeGs30c[/youtube]

Posle dobrog starta u Jadranskoj ligi, poraz na startu Evrolige...koji je po meni morao da bude pobeda u gostima koja bi puno znacila. Zvezda, na nekom srednjem nivou igre, uz samo malo sreće je mogla da pobedi Zalgiris. Uz bolje izdanje, a Zvezda svakako može da pruzi bolje od ovoga, mogla bi na strani da triumfuje protiv boljih ekipa.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8cp94Rg7wJc[/youtube]

Na ovom snimku se bolje vidi. Zadnji napad Zvezde, imalo je sasvim dovoljno vremena da se organizuje kvalitetan napad, svi koji ste bar amaterski igrali košarku nekad ili sada igrate, o profesionalcima necu da govorim,...znate šta je 12 sekundi u košarci.I duplo manje bi bilo dovoljno. Opet kazem uz srecu, ovo je mogao da bude pogodak i pobeda Zvezde, ali sam napad je mogao mnogo bolje da se iskreira i rezultira pogotkom za 2 sigurna poena i izbor produzetka. Tačnije, ovde je Zvezda sama sebe pobedila.
 
Eh da je tako lako postići sigurna 2 poena...

Pitanje je koju imje akciju trener rekao da odigraju. Po mom mišljenju Ročesti nije trebalo da ide na šut pošto je za malo izgubio loptu po prijemu. Tada ga je sigurno i spucao adrenalin, pa nije bio ni blizu pogotka, a ko zna da li je tada i bio svestan dogovorene akcije.

Varijanta da bek ide na šut za tri poena je sasvim OK, ali ja sam uvek za to da se šutne 5 sekundi pre kraja da bi se imala i druga šansa posle eventualnog skoka u napadu. To je i mogao da uradi da nije imao problema pri prijemu lopte.
 
Lakše je postići dva poena blizu koša, nego tri u svakom slučaju. Imalo je sasvim dovoljno vremena da se lopta prenese na polovinu Žalgirisa i da se napad organizuje tako da se poeni daju blize košu preko visokog ili iz prodora u nekog brzog igrača. I možda bi se i izborio faul, pa i da promaši, ima dva slobodna bacanja koja su šansa za 2 poena, a ako ubaci plus slobodno bacanje, najbolja varijanta. Ovde nije bilo nuzno da se šutira za tri poena.

Postojala su bolja rešenja za ovu situaciju. I to vremena što je izgubio dok se spetljao sa loptom...Pa opet je ostalo dovoljno da bolje organizuje napad i ne bi rekao da je ovo bila trenerova zamisao.
 
Onda treneru fali autoritet. Trener treba da preuzme odgovornost za poslednji napad za promenu rezultata, uključujući i izborkombinacije i igrača koji će izvesti završni šut, kao i alternative. Kad se malo bolje razmisli rekao bih da je izbor jako iskusnog šutera - Rochestie za završetak tog napada logičan i dobro promišljen.
 
Planirana akcija da odigra sam van celog tima? Ima 12 sekundi za napad, vodi loptu preko celog terena i onda šutira? Dok je došao do pozicije za šut, izgubio je već puno snage jureći dotle...Ne znam, ne ide mi ni u glavu, ni po logici da je ovo bila trenerova zamisao...
 
Poraz i od Buducnosti - nedovoljna motivisanost po meni glavni uzrok.
 
Да, Трагач, али твој потпис на овом форуму је био и "Радоњићу одлази"...
 
Nadam se da će im ova dva uzastopna poraza doći kao ,,otrežnjenje,, za dalje. Ako su morali da se dese da bi se trgli i shvatili da svaka utakmica mora da se igra ozbiljno, a ne samo evroligaške i sa Partizanom, onda su se desili u pravo vreme.
 
Треба ту времена - да се (изразито талентовани) Лесор навикне на играње чврсте кошарке (у француском првенству се играју смешне одбране за наше стандарде), да проради још нека двојка/тројка, да Радичевић повеже конце, јер је ужасан од почетка сезоне итд.
 
Čekamo da vidimo kako će protiv Barse...To će biti ozbiljan ispit, ne verujem će Barselona generalno da bude ispod svih očekivanja, kao što je to bila prošle sezone.
 
Protiv Barse ćemo doživeti jedno neprijatno ribanje jer sada imaju idealan par 5-ica.

Krakatog Tomića (216) koga ni u najavi nema ko da brani, a sad i nabijeni-masivni Serafan.

Nas su nadskakale i prosečne ekipe do sada, a ovo će biti teror.

Mada ovo školovanje u EL i nije toliko problem suštinski jer nismo ni planirani za neki uspeh tu, ali ono što brine jeste da će biti čupavo i u ABA.
 
Нажалост, вероватно ће тако бити. Изгледа и да су у форми: за викенд су одрали некога у Ендеси са +45, мада, не знам какав је тај тим.
Можда би овај Оџо из ФМП-а могао у неком тренутку да помогне...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485345#p485345:f1kleth3 je napisao(la):
Пантограф » 16 Oct 2017 02:42 pm[/url]":f1kleth3]Да, Трагач, али твој потпис на овом форуму је био и "Радоњићу одлази"...
Inač eosim Alimpijevića i Radonjića ne postoji nijedan drugi trener.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485580#p485580:3g9s3xr0 je napisao(la):
Пантограф » Tue Oct 17, 2017 4:18 pm[/url]":3g9s3xr0]Нажалост, вероватно ће тако бити. Изгледа и да су у форми: за викенд су одрали некога у Ендеси са +45, мада, не знам какав је тај тим.
Можда би овај Оџо из ФМП-а могао у неком тренутку да помогне...

Taj Odzo je karta na koju je možda trebalo igrati, a ne ovaj Jovanović. U stvari problem je kad se pogleda naš sastav visokih igrača.

Bjelica, Pero, Jovanović, Janković, Lesor.

Od ovih 5 igrača 4 su mi previše slična. Ne donose nikakvu prednost pod samim košem, za centre izuzetno loši u zaštiti obruča i blokadama (rampama). Glavna odlika im je šut sa distance, i to u smislu da to najčešće rade, a ne da to rade sa bog zna kakvim uspehom.

Npr. meni je prošle sezone Kuzmić ulivao takvu defanzivnu sigurnost, pre svega na skoku. Tu nije bilo dileme, bez obzira na ime protivnika bili smo defanzivno nadmoćni u skoku. Mnogo više npr od sezone 2015/16 sa Cirbesom. Hoću da kažem iako je Kuzmić neopevano drvo u napadu ipak ta njegova telesina i te njegove nožurde su značile straaašno. :D

Mi sad to nemamo. Ni blizu. Svi su (osim Lesora) prosečni i ispodprosečni skakači. Imaju tu neku visinu (manje više svi su 208-210cm) ali ni blizu rasponom i radom nogu kao Ognjen.

E to ima Odzo. Brdo, ali bukvalno brdo, planina mišića, 216cm i one ručerde. Ne možeš to da nadomestiš. Čak deluje i solidno pokretljivo u odnosu na tu visinu i masu. Ok, treba tu rada i rada, ali moj utisak je da bi on bio veći benefit dugoročno, nego npr. Jovanović.

Lesor je opet sušta suprotnost. I to nam takođe treba. Brzina, eksplozija, loženje, ludilo. Naravno, čovek pravi 1 dobru pa 3 loše stvari, ali to je očekivano. Samo da bude posvećen, on može mnogo da nam donese, u bližoj budućnosti.

Ja Bjelicu jednostavno ne mogu da podnesem. Podseća me i na taj nesrećni period kad smo bili kanta za napucavanje (ne samo rezulatski). Radonji zameram što je insistirao na njemu, iako nam prošle sezone za ič nije trebao. Prototip igrača kakvog nikad ne želim da vidim u Zvezdi. Skup, spor, neatletičan, nesiguran.
 
Ма, разумемо се, исто размишљамо.

То су ти те помодне тенденције у кошарци: за НБА ол стар се не гласа за класичне центре, па онда ЦСКА хоће да одбрани европску круну са петицом од 198 цм... и онда ти кажу - Вилт Чемберлен данас не би био доминантан. Булшит.

Ми смо, са друге стране - и гробари и ми у ужем смислу, тј. Звезда - све успехе у Евролиги последњих година постигли јер смо били конзервативни, зато што смо имали једно дрво јаворово од најмање 211 цм испод коша (Крстић, Перовић, Марић, Врањеш, па Марјановић, Цирбес, Кузмић...). Сад немамо класичну старовременску петицу, и мени се то не свиђа, јбг. Са друге стране, ФМП има, и то је прилика.

А Бјелица је добар на четворки, бољи него на петици, не могу да кажем ништа, мада и ту разумем твој резон.
 
Vrh