[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485580#p485580:3g9s3xr0 je napisao(la):
Пантограф » Tue Oct 17, 2017 4:18 pm[/url]":3g9s3xr0]Нажалост, вероватно ће тако бити. Изгледа и да су у форми: за викенд су одрали некога у Ендеси са +45, мада, не знам какав је тај тим.
Можда би овај Оџо из ФМП-а могао у неком тренутку да помогне...
Taj Odzo je karta na koju je možda trebalo igrati, a ne ovaj Jovanović. U stvari problem je kad se pogleda naš sastav visokih igrača.
Bjelica, Pero, Jovanović, Janković, Lesor.
Od ovih 5 igrača 4 su mi previše slična. Ne donose nikakvu prednost pod samim košem, za centre izuzetno loši u zaštiti obruča i blokadama (rampama). Glavna odlika im je šut sa distance, i to u smislu da to najčešće rade, a ne da to rade sa bog zna kakvim uspehom.
Npr. meni je prošle sezone Kuzmić ulivao takvu defanzivnu sigurnost, pre svega na skoku. Tu nije bilo dileme, bez obzira na ime protivnika bili smo defanzivno nadmoćni u skoku. Mnogo više npr od sezone 2015/16 sa Cirbesom. Hoću da kažem iako je Kuzmić neopevano drvo u napadu ipak ta njegova telesina i te njegove nožurde su značile straaašno.
Mi sad to nemamo. Ni blizu. Svi su (osim Lesora) prosečni i ispodprosečni skakači. Imaju tu neku visinu (manje više svi su 208-210cm) ali ni blizu rasponom i radom nogu kao Ognjen.
E to ima Odzo. Brdo, ali bukvalno brdo, planina mišića, 216cm i one ručerde. Ne možeš to da nadomestiš. Čak deluje i solidno pokretljivo u odnosu na tu visinu i masu. Ok, treba tu rada i rada, ali moj utisak je da bi on bio veći benefit dugoročno, nego npr. Jovanović.
Lesor je opet sušta suprotnost. I to nam takođe treba. Brzina, eksplozija, loženje, ludilo. Naravno, čovek pravi 1 dobru pa 3 loše stvari, ali to je očekivano. Samo da bude posvećen, on može mnogo da nam donese, u bližoj budućnosti.
Ja Bjelicu jednostavno ne mogu da podnesem. Podseća me i na taj nesrećni period kad smo bili kanta za napucavanje (ne samo rezulatski). Radonji zameram što je insistirao na njemu, iako nam prošle sezone za ič nije trebao. Prototip igrača kakvog nikad ne želim da vidim u Zvezdi. Skup, spor, neatletičan, nesiguran.