I DeDa je bio na protestima. A uz već pomenutog Nikolu Kalinića, bili su i Vladimri Stimac i Marko Simonovic(stariji), nekadasnji kosarkasi Crvene Zvezde.
Ovo je, bez obzira na sve, rezultat i pozicija iznad na pocetku sezone zacrtanog cilja. Tri vezana poraza nisu smela da se dese, hajde 1, pa i dva u ove 3 utakmice. Pre ove 3 utakmice, realnost je bila borba za domaci teren u 1/4 Evrolige, a sada je da uopste udjemo u play-off bez play-in-a, odnosno 6. pozicija, što bi opet bio veliki uspeh u odnosu na cilj koji je na početku sezone zacrtan.
Zvezda je sistemski tim, trenutno u krizi, gde se bez obzira na izgubljenu utakmicu protiv Armanija, videla neka naznaka da kriza prolazi. Posle utakmice protiv Bajerna, bio sam i ljut i bilo mi je krivo. Posle Armanija mi je samo bilo krivo zbog poraza, jer za razliku od utakmice protiv Bajerna, igraci su se borili, nisu kao u Minhenu, veci deo utakmice igrali kao pi..e, bez energije i želje. Sledeci je Olimpijakos, gde je Zvezda autsajder zbog sveukupne situacije, pored vec povredjenih, povredio se i Bolomboj, a Petrusev ne moze da igra, jer je takav dogovor sa Olimpijakosom, ciji je on i dalje igrač, a u Zvezdi na pozajmici. Zvezda nema u spoljnoj liniji nekog ko je medju boljim igracima u Evroligi, bekove nam svi ,,stavljaju u dzep" na istu foru. Nema nekog igrača koji ce kada krene pad, da unese energiju nekim sudackim sutevima ili prodorima i ko ce preuzeti odgovrnost. Taj sistem koji ima Zvezda je dosta puta bio produktivan, 16-13 je trenutno u Evroligi, ali je dosta ulazio i u kontraritam iz koga izlaza nije bilo. Ako stane šut spolja - sledi potop i protivnici to znaju. A svi bekovi u timu su defanzivne rupe ili bar ne mnogo daleko od toga. Unutrasnja linija drzi svu odbranu, ne moze da drzi i napad, potreban je doprinos spoljnih igrača. U Aba ligi, daleko je od izgubljenog, kosarka je play-off sport, ali je ispod ocekivanog. Bitno je da se u ponedeljak protiv Mege ekipa sastavi, pre svega psiholoski, a onda i kosarkaski i da se upise sigurna pobeda, to ne znaci +30, ali da se sigurnost i povezanost u igri tima vidi. A onda u Pirej ne sme da se ide sa belom zastavom, koliko god da je situacija teska i rotacija skracena.