Šta je novo?

Sportski događaji

Čist gol iz penala je večeras poništen Atletiku protiv Reala iz Madrida. Kao dodirnuo je loptu drugom nogom kojom ne sutira, kada se ukliznuo. Vraćao sam snimak više puta, iz više uglova, usporavao...Da se lopta ni malo ne zatrese, a da je zakačio - nemoguće. Atletiko je oštećen.

Još jedna utakmica u Evroligi koja je izgubljena pred Delijama. Naravno da nisam zadovoljan kada klub izgubi, ali moram da kazem da je ovo, bar kosarkaski, mnogo bolja partija od one iz Minhena i nadam se da nagoveštava izlazak iz krize. Dodatni problem je povreda Bolomboja.

Mnogo grešaka i mnogo igrača ih je pravilo, na sve to, šansa za pobedu je postojala, nudio se čak Armani na kraju. Promaseno je 10 slobodnih bacanja, dve napadacke greške i prokockana napada u finisu, Teodosica, pa Kalinica...Ovakav protivnik to ne prašta.

Bilo je borbe i timskog zalaganja, mnogo bolja igra, nego na prethodnoj evroligaskoj utakmici, nažalost, za pobedu nedovoljno.

Idemo dalje, a crta se na kraju podvlaci.

Najgori domaci teren u ligi, vreme je da caciji prestanu sa vodjenjem navijanja.
Koji je taj caci koji vodi navijanje? Šta pričaš ti faco? Ne može da budeš caci i da vodis navijanje, moras da budes na radnom mestu, placen si - nema slobode.

Losi ljudi = los domaci teren.
Dokle god postojite vi prekoputasi, ne mozemo da budemo losi ljudi, suvise u tome prednjacite u odnosu na nas, pa se ne primecujemo.

Poslednja izmena:
Koji je taj caci koji vodi navijanje? Šta pričaš ti faco? Ne može da budeš caci i da vodis navijanje, moras da budes na radnom mestu, placen si - nema slobode.

Dokle god postojite vi prekoputasi, ne mozemo da budemo losi ljudi, suvise u tome prednjacite u odnosu na nas, pa se ne primecujemo.
Sta je prekoputas?

Jel ti krivo sto si los covek ili sto sam ti rekao da si los covek?

Divni su ovi protesti, ujedinili nas. Ne smaram vise klince komsije u Partizanovim majicama, ne salim se vise sa njima i ne peckam ih, samo kazem - Bravo mali! 🤣

Ma prosvetli me,...Evo toliko vremena sam navijač, pa nisam znao da je to uslov i trebalo je da dodješ ti i da mi kažeš. Čak si uspeo i da me nasmeješ. Mislim, dobro, neću ja da ti rušim sneška, samo napred.

Sta je prekoputas?

Jel ti krivo sto si los covek ili sto sam ti rekao da si los covek?

Uf, nije tebi lako. Prekoputaš je ono što si ti - da se zaključiti. Jesi ti normalan? Jesi zaboravio da popiješ terapiju danas, pa si umislio da si bitan ne znam koliko? Ne znam da li uopšte postojiš, a ne da me zanima tvoje mišljenje o meni. Nisi ti ovde da bi rasuđivao da li sam ja loš ili nisam, ti meni možeš samo da poslužiš za razonodu i to onda kada ja to hoću. Mada posle ovoga, dodje mi te i zao, pa ne znam da li ću više.

#nismoisti

1000028986.jpg

Ne treba u ovim trenucima gledati klupske boje. Nego svi zajedno, da se istraje koliko treba.
Svakako pohvale za sve sportiste koji su otvoreno podržali studente, a što se tiče košarkaša Zvezde, čini mi se da postoji neki problem u svlačionici i da je mogući uzrok toga upravo što većina ili svi domaći košarkaši podržavaju studente, a što se sigurno ne sviđa upravi kluba.

I DeDa je bio na protestima. A uz već pomenutog Nikolu Kalinića, bili su i Vladimri Stimac i Marko Simonovic(stariji), nekadasnji kosarkasi Crvene Zvezde.

Ovo je, bez obzira na sve, rezultat i pozicija iznad na pocetku sezone zacrtanog cilja. Tri vezana poraza nisu smela da se dese, hajde 1, pa i dva u ove 3 utakmice. Pre ove 3 utakmice, realnost je bila borba za domaci teren u 1/4 Evrolige, a sada je da uopste udjemo u play-off bez play-in-a, odnosno 6. pozicija, što bi opet bio veliki uspeh u odnosu na cilj koji je na početku sezone zacrtan.

Zvezda je sistemski tim, trenutno u krizi, gde se bez obzira na izgubljenu utakmicu protiv Armanija, videla neka naznaka da kriza prolazi. Posle utakmice protiv Bajerna, bio sam i ljut i bilo mi je krivo. Posle Armanija mi je samo bilo krivo zbog poraza, jer za razliku od utakmice protiv Bajerna, igraci su se borili, nisu kao u Minhenu, veci deo utakmice igrali kao pi..e, bez energije i želje. Sledeci je Olimpijakos, gde je Zvezda autsajder zbog sveukupne situacije, pored vec povredjenih, povredio se i Bolomboj, a Petrusev ne moze da igra, jer je takav dogovor sa Olimpijakosom, ciji je on i dalje igrač, a u Zvezdi na pozajmici. Zvezda nema u spoljnoj liniji nekog ko je medju boljim igracima u Evroligi, bekove nam svi ,,stavljaju u dzep" na istu foru. Nema nekog igrača koji ce kada krene pad, da unese energiju nekim sudackim sutevima ili prodorima i ko ce preuzeti odgovrnost. Taj sistem koji ima Zvezda je dosta puta bio produktivan, 16-13 je trenutno u Evroligi, ali je dosta ulazio i u kontraritam iz koga izlaza nije bilo. Ako stane šut spolja - sledi potop i protivnici to znaju. A svi bekovi u timu su defanzivne rupe ili bar ne mnogo daleko od toga. Unutrasnja linija drzi svu odbranu, ne moze da drzi i napad, potreban je doprinos spoljnih igrača. U Aba ligi, daleko je od izgubljenog, kosarka je play-off sport, ali je ispod ocekivanog. Bitno je da se u ponedeljak protiv Mege ekipa sastavi, pre svega psiholoski, a onda i kosarkaski i da se upise sigurna pobeda, to ne znaci +30, ali da se sigurnost i povezanost u igri tima vidi. A onda u Pirej ne sme da se ide sa belom zastavom, koliko god da je situacija teska i rotacija skracena.

Vrh