Šta je novo?

Sportski događaji

Da li je na mestu da porediš situacije gde je par ljudi, neka grupica dobacila vašem tadašnjem treneru ovako nešto, a onda je neki novirar to malo ,,našminkao" i ispalo je daje cela hala vređala i situaciju gde cela hala horski vređa majku i ženu jednom čoveku (Nemanji Nedoviću) u više talasa tokom utakmice?

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne odobravam ni to da par ljudi dobaci tako nešto, naprotiv, osuđujem. Porodica je ipak porodica, svakome od nas.

Neke stvari jesu navijački folklor, uz neko preterivanje u trenucima najvećeg navijačkog žara, neke nisu i neke krajnje ljudske granice ipak moramo i treba da poštujemo. A horsko vređanje porodice ne ubrajam u ovo što sam podebljao.

Međusobnog vređanja na taj način, ranije je bilo, kada su obe grupe bile u halama, pa jedna krene, druga se nastavlja i ko koga nadjača.

Direktno vređanje nekoga kao ličnosti i može pod navijački folklor da se podvede, a da mu vređaš porodicu, ipak ne treba. Ma ko on bio, ali ne zato sto se ja sada pravim fin i kulturan, pa sada nešto nekome spočitavam, daleko sam ja od finog na tribinama, ali neka granica se zna.

1737662005425.png

Za sada najlošija utakmica u Evroligi ove sezone, komplet faktore uzevši u obzir. Nema igrača oko koga može da se zavrti igra, najefikasniji igrač je postigao 6 poena, Džon Braun. Ne zna se na kojoj strani terena je veća tuga, napad bez ideje, za 2 solidno, za 3 loše. U Evroligi, ni protiv jedne ekipe, sve i da imate fenomenalno napadačko veče, ne može da se igra čunj-odbrana.

Ostalo je kompletno drugo poluvreme, nije ovo prednost koja ne može da se stigne, naravno, ali radikalna promena mora na obe strane terena.

Jasno mi je šta je pokusano, da se skine teret sa glavnih igrača i prebaci malo na ostale, ali to ne ide, videlo se i posle prve četvrtine, koja je ipak izdržana u egalu, u drugoj potonuće.

U jednom trenutku, u konopcima je bila Zvezda, sada pred početak 4. četvrtine, uzevši u obzir sve što se dešavalo, nazvaću to, pristojnih 8 poena zaostatka za Makabijem. Ovaj zadnji napad, svakako je mogao mnogo bolje. I mnogo bolji momentum bi bio pred početak zadnje četvrtine.

1737665814971.png

Čestitam Makabiju na pobedi, potpuno je zaslužena.

Statistički gledano, rekao bi čovek da je Zvezda izgubila utakmicu zbog očajne 2. četvrtine, ali nije tako. Porazu nije kumovalo samo to, nego i dosta drugih faktora.
Pre svega, unapred je upisana pobeda, to se videlo po igri, vecinu utakmice losa odbrana. Napadacki bez ideje, na snagu je vecina poena postignuta, bez dobrog procenta šuta kakav krasi ekipu u zadnje vreme...I kada se sve to sabere, ovo jos i nije tako tezak poraz. Propuštena je mnogo dobra prilika zbog neozbiljnosti.

Šta je, tu je - sada je bitno ekipu motivisati, sledeća utakmica je za vikend, u Evroligi ide derbi, koji je sada jos više pod moranje da se dobije.

Ako za neku utakmicu budemo rekli: ,,Da smo nju dobili, ostvarili dosta bolje na kraju", to će biti ova. Iako će to biti jedno mesto gore, a to jedno mesto može da bude 11. ili 10. , 7. ili 6. Gde su razlike velike, iako je mesto do mesta.

Trenutno 13-10, idemo dalje.

Šta izgubi Baskonija, 20 sekundi do kraja na +1 promašuju tri slobodna bacanja, jedno daju, odlaze na +2 i primaju trojku od Hezonje u poslednjoj sekundi utakmice.

Vrh