Šta je novo?

Sportski događaji

Sad smo u elitnom društvu, samo Kanađani i mi zviždimo tuđim himnama 😎🇨🇦🇷🇸

Ovima je Srbin trener, mora da je upleo prste u sve ovo 😁

Znaš li koliko ovoga ima na svakoj utakmici? Obrati pažnju...

Ja barem mnogo primetim, da igrači naprave čak i korak pre nego što tapnu loptu, nebitno da li je iz dotrčavanja ili ne i da se to ne svira kao koraci. Ranije se sviralo na 1, a to su obično radili američki igrači.

Isto kao Željko Obradović, gledaš šta su uradili oni protiv kojih igraš, a ne šta si uradio ti ili neko sa tvoje strane.
Da se ovako nešto svira svaki put, u današnjoj košarci, svaki 3-4 napad bi bili koraci, možda i češće.

Večito je neko drugi kriv, do juče je su samo Aba liga i srpska takmičenja bila neozbiljna, sada je i Evroliga neozbiljna, a do skoro, pre oko 2 meseca je bila ozbiljna.

Meni je kriv neko drugi???
Ti si definitivno pomesao vodu i ulje...

Arena je raspodata za veceras, navijanje mora na max, a pobeda je veliki imperativ.

Asvel ne sme da se poceni, ni slucajno.

Čovek ima pravo da navija za koga hoće i iz kog razloga hoće, ovo je demokratska zemlja.

Lepo je bilo sinoć, nas 20500 u hali možda nije gledalo neku za oko lepu košarku, ali količina zadovoljstva je i dalje velika. Ovih 15-10 je značajno iznad na početku postavljenog cilja za Evroligu. Navijanje je moglo bolje.

Ostade Virtus i bez teoretske šanse za play-in. Tabela posle ovog kompletnog kola izgleda ovako:
1738796816052.png

Evo mog komentara 26. kola Evrolige iz zvedaškog ugla do duše, ima mnogo, pa ko želi, neka čita.

Kompletno 26. kolo:
image.png.0d09722937db41f58bc1b6fc535a0035.png
image.png.4acade7a72c12564a779529bea3028b8.png

Najvažnije je naravno, da pobedimo mi, ali zavisi nam i od ostalih.
Prvo i osnovno, da naša Crvena Zvezda pobedi Albu.
Ovaj put, valjalo bi nam da Real dobije Fener, kako bi Zvezda prišla bolje plasiranom timu.
Žalgiriš - Armani, pa neka dobiju Litvanci, da se malo zakuva taj deo tabele, jer u slučaju pobede, Armani napreduje, a mogućbnost veće konkurencije nam ne treba.
Panatinaikos - Efes, dva ogavna tima, ali matematički nam odgovara da dobiju Turci, to je pored naše pobede, možda i najvažnije, pošto, ako se pogodi, idemo na 4. mesto.
Bajern - Asvel - odgovara nam da Asvel dobije, jer nam je Bajern tik iza leđa, valjalo bi da bude bar jedna pobeda razlike.
Monako - Partizan - matematićki nam odgovara da Crnokošuljaši nastave svoju seriju, jer ako mi pobedimo, ne prilaze nam,a Monako nam približavaju i imaćemo mogućnost da već u sledećem kolu, napredujemo dalje, mada bi, kada bi se sezona posle ovog kola završila, u tom scenariju bili ispred Monaka, znači 3. Opet, njihovo zakuktavanje pred kup nam ne treba, tako da bi jedan šamar u vidu poraza valjao. Kako god bilo - jedno će da valja, drugo neće.
Virtus - Pariz, biće zanimljivo. Kako će Stefan protiv ćaleta? Naravno voleo bi da pobedi Virtus, bolje i za nas, a i za našeg bivšeg trenera. Time bi još jedan tim bio dalje od nas.
Baskonija - Makabi - nema baš nikakav uticaj na nas, ali totalno je svejedno.
Olimpijakos - Barselona, matematićki trenutno, više nam odgovara da pobedi Barselona, ali opet, teško ćemo Olimpijakos da preteknemo, mada ja do kraja kao nepopravljivi optimista verujem i idem na svaku pobedu Crvene Zvezde, bez obzira ko je sa druge strane, pa šta bude. Sa druge strane, ako Olimpijakos dobije, jos jednog trenutnog konkurenta nam odaljava niže, što je za duže staze možda i bolje. I ponovo, kako god bilo - jedno će da valja, drugo neće.

Stvorena je atmosfera kao da Zvezda igra sa Denverom, a u praksi, kada se vidi gde je Alba u Evroligi, a i gde je u nemačkoj ligi, rekao bi čovek da će biti defakto abaligaška utakmica. Istina će biti negde između, a gde je mnogo prostora.

Ponovo ne nešto lepa utakmica košarkaški za gledanje, ali velika Zvezdina pobeda i velikih 16-10, skor iznad očekivanja.
Ako Efes pobedi Panatinaikos, eto Zvezde na 4. mestu.

Malo zanimljivosti koje se ne viđaju svaki dan

Jesi li gledao utakmicu ili samo statistiku? Posto vidim sta ti je namera da dokažes, a da si gledao bar sa jednim poluotvorenim okom i da si bilo šta hteo da vidiš, ovo ne bi potencirao.

Mozda ti je bio upaljen televizor i kanal SK1, možda si onako, blejao u isti, ali gledao sa bar malo pažnje, nisi sigurno.

Nastavljam da gledam drugo poluvreme Panatinaikos - Efes...

Ne bre, zanimljivo mi je da F4 timu treba 20 bacanja više da bi jedva pobedio poslednjeg na tabeli.

Večeras su bile takve okolnosti. Misli ti i da su poklonjena, to je tvoje pravo, ali nemam nameru da se sa tobom na tu temu raspravljam.

Zvezda nije F4 tim po sastavu, da si rekao F10 ili F8, to je ok. Zvezda je tim koji po sadasnjim rezultatima, a ako nastavi tako, može na F4 da se nadje. Kao što je Real Madrid F4 i tim projektovan da osvoji Evroligu, iako trenutno ne izgleda tako. U košarci nije nemoguće da se na kraju timovi kojima je predviđena visoka ili niska pozicija na tabeli, nadju mnogo ispod i mnogo iznad te pozicije. Ko je verovao da će Real, Barselona, Pariz, Zvezda, Bajern, Baskonija ili Makabi da budu na pozicijama gde su sada? Sedam timova su veće ili manje iznenadjenje ove sezone...Neki pozitivno, neki negativno.

Ali to je košarka, ti to ne razumeš.

Zaboravio sam...I Virtus je naravno negativno iznenadjenje. Od 18 timova, 8 nije ni blizu mesta gde im je predviđeno da budu.

Sutra bi pobeda u Monaku bila ravna čudu, pre svega zbog toga što je EL poslala čuvenog sudijskog specijalca, mrzitelja Partizana, Pereza, koga je svojevremeno Dule Vujošević javno nazvao lopovom. Kad se doda da će mu društvo praviti sunarodnik i Grkinja (trener Monaka Grk), nema se šta dodati.

Onda tražite da se upiše 20:0 i nemojte ni da igrate.

Ako gledam iz ugla protivnika, nama vise odgovara da izgubite, jer ide kup, gde nam se crtate kao protivnik i ne treba vam kao protivniku veca euforija, ni naboj, nego da imate veći pritisak, koji ume da bude kontra-produktivan.

A ako gledam iz kosarkaskog ugla da analiziram utakmicu...Makabi je za malo u pre nekom kolu pobedio Real u Madridu koji je u nezavidnoj poziciji. Bio, a i sada je. Monako jeste favorit, ali ne toliki da skoro pa sa belom zastavom idete tamo. Fener vam je odigrao na ruku, a ako Barselona izgubi, a vi dobijete, možete na 8. mesto.

Da sam ti, ne bi gledao tako pesimisticno.

BRAVO PARTIZANE!

Kao što sam predvideo. Brutalna sudijska krađa. Da ih nisu bezobraznim odlukama držali u igri, ovo bi otošlo na +25, možda i +30.

Večeras samo još navijači na tribinama i kraj malih ekrana nisu dobili tehničku.

Ali ko ih j***. Ponizili smo ih u njihovoj kući. Drugo uzastopno duplo kolo sa dva gostovanja rešeno sa dve pobede.

BRAVO PARTIZANE!

Vrh