Ma kakvi, nemoj da gledaš te navijačke tabele, Grci su najveći perači love na svetu, uz nas. Pao i Oli su tu negde na sredini, možda top 8, baš kao i KKP. Izdvajaju se jedino 2 Španca, s tim što je REal baš daleko na vrhu, Armani, Monako i Makabi, svi ostali su baš tu negde. Opet ta razlika među tim klubovima na sredini je sada gotovo beznačajna. Razlika u budžetu od 5M je greška u jednom igraču, nosiocu, koji se nije prilagodio ili sl! Nije isto razlika 25-20 ili 7-2 u milionima! A i ove na vrhu što sam nabrojao, nemaju prednost nad onim najgorima, kao što su je imali pre 10-15 godina! Manja je razlika kad su budžeti od 20-40M kao danas, nego od 3-15M kao pre 15 godina. Jako bitna stvar je i
poreski sistem. Mi ovde na Balkanu i istočnije (Rusi) smo skoro za trećinu konkurentniji u odnosu na zapadne klubove (pa i Špance), naših 500K igraču je kao kad Monako da 800K,
čime se neuspeh naših klubova ove godine u EL dodatno pojačava! Nije čudo što su ta alba i Asvel na dnu. Em su pri dnu ovako nominalno, em kad se pogledaju neto plate igrača, imaju ubedljivo najjeftinije timove!
Inače čisto košarkaški, baš mnogo lepa tekma! Odličan, odličan Turčin sa celom ekipom! Fali mnogo Dek Realu, otvorili su sa onim crncem na 4, da rasterete Hezonju (kao mi što smo sa Birčom otvarali sa reprezentacijom
). Dečko je više centar bez centimetara, sa 2 poena i 2 skoka average celu sezonu, nema ni ruku, bukvalno je celu sezonu na 25% za 3, sve su sa njega
skupljali i on dade dve trojke (iz 2 pokušaja). Ok, kockao se Turčin, primio 36 poena za četvrtinu, opet bih isto sutra uradio! Obično se gube tekme kad se tako nešto uradi, tj kad taj neko kome daš više prostora ispogađa u visokim procentima (kao npr kad puste našeg pleja Jovića da šutira za 3 iz driblinga, idu mu ispod bloka, a on da recimo 3 od 4, to je gotova tekma), ali ne samo da su ih obrnuli, nego su ih svaku četvrtinu razvalili. Jedino je bilo gusto kad su ih iznendaili sa zonom na neka 2 min u 4/4.