E pa to je ono kad kažem da neke franšize imaju prednost! Veći, bogatiji gradovi! Taj San Francisko, LA, Boston, NY, mogu sebi da priušte i veću taksu na luksuz i da opet budu profitabilniji. Liga malo progleda kroz prste i franšizama koje marketinčki više donose. A i atraktivniji su za život. Majami nije sad neka istorijska franšiza, ali lepše je živetu tu nego u Koloradu, Detroitu, Oklahomi! Onda ti, ako hoćeš da pojuriš rezultat, ostane kao Zvezdi da potpišeš neku gerijatriju, ex all star igrače, da se kockaš (Redži, DAJ, Grin) ili stalno neki rebuilding, pa šta ubodeš. Ovi klinci su se baš kriminalno pokazali, pogotovo onaj Nađi, nit je C, niti ima ruku, niti neki size, Pejton i Strouter ispali skroz iz rotacije. Taj Denver ne bi imao ni ovo, da Jokić nije taj fazon
small town boy i da mu to baš ne prija.
Mada i psihološki pristup nije bio ok, taj voljni momenat. Nisam odgledao celu tekmu, niti ću (ugl pogledam HG od 10, 15 min, neznajući rez i trudeći se da ga ne vidim slučajno
), ali na +20 moraš baš da igraš neodgovoran basket sa strašno lošom selekcijom šuta da to ispustiš! To i može da se desi u sezoni kad imaš gomilu vezanih tekmi, kad ni jedna ne odskače nekom važnošću, ovde ne! Ono kad su pukli 45, gledao sam prvo poluvreme i otišao da spavam. Nedopustivo je i na amaterskom nivou da ode razlika na toliko, a ne u NBA PO, to govori dosta. Čak i govor tela, one konferencije posle i prihvatanje tako nečega, meni je dosta govorilo! Na stranu ta fizička strana, nedostatak rotacije, pogotovo mesa pod košem (taj matori Džef Grin je bar 2.05 i 110 kg), ali baš sam osetio to neko samozadovoljstvo učinjenim prošle godine. To je generalno neki kompleks malih, ne preterano ambicioznih ekipa. Nije da mi je to neočekivano, mnogo je psihološki i motivaciono teže zadržati titulu, nego je prvi put osvojiti, ali sam očekivao da će igrati maksimalno koncentrisano kad je najpotrebnije, ipak jesu šampionska ekipa. To rade velike ekipe, znaju kad mogu da istaktiziraju, a kad mora da
leti perje!
Nema veze, zato je Zvezda prebacila očekivanja, mora postojati balans u univerzumu.
3 tekme sa začuđujuće dobrim suđenjem i mnogo sreće za nas. Prosečno smo ih dobijali 5 razlike. Sinoć su recimo imali 20 poseda iz igre više od nas i opet uspeli da izgube. Mi smo imali zasluženo 15 penala više, što mu dođe nekih 6, 7 poseda (neki penali su dosatna bacanja). Dakle baš retko dobiješ tekmu kad imaš 13, 14 poseda manje. Znači da su promašili gomilu zicera, otvorenih situacija i da su te odvalili u off skoku i/ili da si mnogo gubio lopte. To je Dejo
Šablonac znao da dobija tako sa nenormalnom potrošnjom u odbrani, kada smo bili skakački inferiorni uglavnom.
P.S. Jedini sa klupe koji mi se sviđa je beli Braun, on ima tu neku sportsku drskost koja mi se sviđa. Vrhunska fizikalija za belca i taj celokupni mentalitet voljni, šampionski. Ipak i on je dosta limitiran, da ima ruku, bio bi starter u boljim ekipama, ovako je idelana za bench Denvera na duže!