Šta je novo?

Sportski događaji

NBA je zato i bolji i razvalili bi Bulse jer je sve napredovalo i o svemu se razmislja.

Normalno da ce Doncic i Irving da odmore jednu utakmicu kad su peti pa su peti.

A i ako prodju prvo kolo, ici ce na OKC ili tim iz plej-ina, a ne na Denver.
 
NBA je zato i bolji i razvalili bi Bulse jer je sve napredovalo i o svemu se razmislja.
Shhhh, ovi danas bi tražili faul kao klinci na poljančetu. Uostalom liga tj košarka u kojoj su Jokić i onaj Antetokounmpo najkorisniji igrači više godina zaredom treba da se zapita kuda je (s)krenula.
 
Da, ali ima i do ličnog integriteta, a ako ni toga nema (kao što nema), onda liga mora da vodi računa o svom integritetu! Ako ne suštinski sportskom, onda bar ekonomskom. Mnogo je loše kad se neko naoštri da uživa u svom vremenu i multiprenosu, a ti ga bukvalno oteraš pre poluvremena! Mekani su postali, ovde bi opasne packe morale da se dele. Već su pokazali slabost, ništa nisu uradili za redovno odmaranje igrača!
 
Boston - Filadelfija/Majami/Cikago/Atlanta

Njujork - Filadelfija/Majami

Milvoki - Indijana

Klivlend -Orlando


Oklahoma - Nju Orleans/Lejkersi/Sakramento/Golden Stejt

Denver - Nju Orleans/Lejkersi

Minesota - Finiks

Klipersi - Dalas
 
Alo, Efes smo trebali da pustimo, ne i Studentski centar 🤦‍♂️
 
Prelepo.

To je to sto pricam ovde. Te momke kad pustis, das im vreme i minute, eksplodirace pre ili kasnije.

A jako bitno hoce li igrac da proradi sa 18, 19, 20 ili 23 godine, u svakom slucaju ima 10 plus godina blistave karijere ispred sebe.

Ali nema nista bez toga da se istrpe i da im se tolerisu greske na pocetku i ne skracuje minutaza zbog istih.

Zivim i za dan da se blizanci oslobode uticaja od kriminalaca koji povremeno dodju na tribine i krenu Zvezda i Partizan da dovode igrace iz regiona.

Zvezda je i bila prvak Evrope u fudbalu sa svim mogucim nacijama iz regiona u sastavu.

Jesmo mi talentovani, ali smo ipak i previse mali i ne mozemo bas toliko talenata da razvijemo, a momci iz Hrvatske, Bosne... su isti ljudi kao mi, isti mentalitet, znaju gde su dosli i koji je klub i koji je znacaj svega...

Juce Zvezdini stranci svi zajedno 20 poena. Fucka se njima zivo za Studentski Centar i Jadransku ligu, cekaju da se zavrsi i odu na odmor. Jaka Blazic nije tako razmisljao.

A ni Lesor i Kvinsi Miler. Van regiona samo takve budaletine dovoditi.

Sad ce Mega pare od Jelavica u dzep, a ovi nasi ce kme kme drzavo daj pare. Da im drzava kaze, sto niste doveli Jelavica pa zaradili pare kukali bi kako ne mogu jer je Hrvat i ne daju im navijaci...


Nadam se da mali Miljenovic moze da igra za nas i da nece biti problema za drzavljanstvom. Mada, moze da se vodi i kao naturalizovan igrac, tako je valjda bilo i sa Kuzmicem, nije to problem imati tehnicki naturalizovanog kada svi znamo da nije on stranac.

Jovic je vec krenuo da se zalece, vec se vidi da je njegova sledeca sezona. Svetla buducnost nam je na poziciji 4, dva Jovica, Tristan, Petrusev i Smailagic. Nadam se njima na Olimpijadi, nece sva petorica da igraju naravno, ali uz Lucica i Kalinica koji su tu 3-4, zaista nema potreba za nekim polu-igracima poput Davidovca.

Plavsic pokazao i dokazao da nema domacih igraca samo za one koji ne zele da ih vide. Porediti njega i Tobija i Gilespija je zaista smesno.

A o Djurisicu sta reci. Sacekaj, strpi se i dobices. Svi smo znali sta moze, trebalo je sacekati. A cekali smo u pm dugo, tek mu je 20 godina. Ode i on u NBA... a mi dobismo beka za reprezentaciju za narednih deset plus godina.
 
Nisu Zvezda i Partizan krivi što igrači iz Mege sa 19-20 godina odlaze u NBA, a ne u Zvezdu ili Partizan. Doduše, u Partizan više ne mogu sve i da hoće, jer je Partizan na "ignore" sa Miškom.

Pre nekoliko strana pisao si kako je Topić budućnost Zvezde. Ispostavilo se da neće igrati ni plej of, čuva noge za NBA.
 
Igra sledecu.

Kakva buducnost Zvezde kad ce biti top 3 pik?

To su pare Zvezdi, oni malo manjeg talenta ce moci i da pomognu par sezona dok ne odu.

Buducnost Zvezde je sto cemo dobiti od njega 3,4 miliona da pravimo buducnost.

Od Smarta, Tobija... necemo dobiti nista, niti smo dobili ove sezone.

Zvezda i Partizan nisu krivi sto idu iz Mege u NBA nego sto idu u Megu pre Zvezde i Partizana.

To je inace jako tezak posao, taj skauting, recimo da vidis Jokica, ima 211 i zna da igra kosarku.

Dovodili su Misanovica, Mileta Ilica, Gagica... pa ako imas preko 210 i znas da hodas, vec si na pola puta da bude koristan za Zvezdu i Partizan, a kamoli Jokic koji ume sve sto ume.

Oni prave dilove sa strancima oko njihovih ugovora. Klasicna posla sitnih kriminalcica, da su bar pravi mafijasi.

Vode se onom - daj da ja uzmem 100 000 danas, a ne milion za deset dana.

Misko je jedini tu ril gengsta 😎
 
Jutros po društvenim mrežama Zvezdaši za Čovića pišu sve ono što Grobari za dotičnog pišu godinama... lepo...
 
Što se mene tiče da vrati otetu PKB banku koju su otuđili sa Ljubom šiptarom.
 
Nisu Zvezda i Partizan krivi što igrači iz Mege sa 19-20 godina odlaze u NBA, a ne u Zvezdu ili Partizan.
Pocinje to ranije. Samo pogledaj kako izgleda u mladjim kategorijama. Dva velika kluba su dopustili da Misko im uduzme sistem rada.
Tako da ako izadje neki Drezgic, je u pitanju velika sreca. Uz to veliki broj nasih mladih igraca odlazi u Ameriku na Koledz kao alternativan koncept.
Partizan i Zvezda uglavnom zive od emocije kod talentovanih klinaca. Pa ko jos zeli da stagnira pored uglavnom prosjecnih stranaca ili tih bez odnosa prema klubu. A tek prema djecurliji, koja bi nesta naucila od njih...
Isti ti stranci dolaze i odlaze. Trenerske koncepcije se mijenjaju radikalno iz sezone u sezonu. Ko u takvoj situaciji jos da ostavi prostor nekom Djurisicu za korekciju suta?
Mega vec ima vrlo jasnu ideja a i perspektivu za igrace. Nemaju iskusnog Amerikanca, koji diktira igru. Moraju sami da se izbore sa nezgodnim situacijama.

Jos veci problem je sto mi nemamo centre pored Mege da izradjuju igrace do 19-20 godina. Borcu i drugima svaka cast na pokusaju.
Razumijem potrebu drzavnog novca da bi imali klubove u Evroligi. Ali mogao bi koji dijelic tog novca biti vezan za buducnost a ne samo za sadasnjost?
Vidimo da se to moze isplatiti. Da, Misko je pravi OG u ovoj prici.
 
Centri poput Leskovca, Uzica, Vrsca, Subotice itd.su uguseni jer u kosarci je kao i u drustvu celom Beogradizacija uzela maha. A o Misku na koji nacin sada posluje i skuplja mlade klince da igraju za njega. Ako imate vremena posetite neki od turnira od petka do nedelje se odrzavaju turniri u Novom Sadu, Beogradu, Nisu i Kragujevcu U15 selekcija u kosarci.
Screenshot_20240416-181311~2.png
 
Zvezda je i bila prvak Evrope u fudbalu sa svim mogucim nacijama iz regiona u sastavu.
Premda je to potpuno drugo vreme i sasvim neuporedivo sa ovim danas, ipak je činjenica da Zvezda bez jedinog stranca u timu - M. Belodedića - ne samo da ne bi bila prvak Evrope i sveta, nego ni prvak Juvoslavije prethodne godine (bio bi Dinamo). Jeste Srbin, jbg, ali je strani igrač. Džaja ga je bio ispratio iz kancelarije ne shvativši šta hoće, ali su ga na sreću 'službena lica' tamo vratila. Da je Džaja bio manje tup, igrali bi i Ugo Sančez i Hristo Stoičkov za Zvezdu, pa bi bio još neki evropski trofej.

Jedina moja poenta je da treba dovesti prave igrače - nema tu nekog jednostavnog kriterijuma - a procenat uspešnosti od 100% u tome nema niko. No, ako padne na 15% - ne valja. Dosad smo najčeśće bili dobri sa Amerikancima, sad nismo. Biće bolje (ili neće).

Inače, ovo sa Meginim igračima što pominješ govori da je kuknjava na temu naše košarke - šuplja priča. Jednostavno, tu smo dobri, ne treba se baviti sitnicama. E da smo još u nekoj oblasti na nivou košarke... ali nismo ni u čemu, tako da ne trošite tastaturu i tačskrin.

Vrh nam je basket, jbg.
 
Poslednja izmena:
Tim koji je pobedio 13 od poslednjih 14 utakmica izgubi na svom terenu od tima koji izgubio poslednjih osam gostovanja.
To je košarka, najbolji sport na svetu.
 
A eto, i Lorenco Braun razbi Baskoniju u Areni. Zvezdin izbor, jbg. Izgleda da nekad pogodimo...
 
Nije ni "naš" CMM bio loš - 32 poena
 
Vrh