Znali su i Zvezda i KKP da omanu u basketu. Sale Đorđević je okarakterisan ako netalentovan u Zvezdi. KKP je raspustio generaciju sa Belim, pa je ovaj posle nekog šamaranja u bloku otišao u Austriju, pa ga je Kari Pešić povukao u Zvezdu gde je završio kao plej. Hoću reći, lako se pogreši u tim godinama, 16, 17, ne vidiš ništa spec prosto i u tom uzrastu je bilo boljih prosto. Mislim da moju ekipu Beli nikad nije dobio u uličnom basketu, doduše klinac je bio baš, ali i mi svi smo već bili ex. Ok, mekana ruka sa 8m, ali i mekani pristup.
Jokić je posebna priča, njega je Miško doveo čitajući neki sportski list, zato što je imao ludačku statistiku u amaterskoj konkurenciji. On dečko nije mogao sklek da uradi i vrlo lako je moglo da se desi da se on sam povuče od igranja. U normalnom takmičarskom timu na tom nivou (ABA) ne bi dobio tih 20 min sa 16, 17, jer ih prosto nije zasluživao tada.
Dakle puka slučajnost! Jednostavno nema sistematičnosti! U USA već od high school ni jedan igrač ne može da prođe ispod radara, makar sa 14 godina imao 165 cm i 108 kg. Ti možda na sajtu škole nećeš ni naći kako se zove taj dečkić, ali ako si neki skaut koledža npr, platićeš softver koji će ti reći ne samo statistiku koju mi vidimo preko TV npr, nego da taj dečko u 87% slučajeva na left side postu ide na horog unutra npr sa tim i tim učinkom! Za ultra talente i ranije imaš takva praćenja, ali od HS niko ispod radara, muško ili žensko...