Šta je novo?

Sportski događaji

Ja sam nasao podatak da nijedna ekipa koja je igrala obe utakmice kuci u paklenoj nedelji Evrolige ove sezone, nije pobedila obe utakmice. Mozda nije tacan. Alba nije imala teskog protivnika, Olimpijakos, koji je pobedila u prvom delu paklene nedelje, a gostovala je. I gostovace Zvezdi u sledecoj utakmici. Fener je dobio proslog Zvezdinog rivala, Asvel, kao domacin sa 22 poena razlike. Valensija je dobila Himki kao gost. U derbiju vrha tabele CSKA je kao domacin pobedio real Madrid, Efes je kuci sa plus 20 dobio Armani, a Makabi je kao domacin pobedio favorizovanu Barselonu. Veceras je Zenit domacin i igra sa Baskonijom, koju bi valjalo da pobedi, da je odalji od top8 trke, a i njemu odgovara da Zvezda pobedi Zalgiris i ako se ta dva poklope, Zenit nece vise drzati fenjer, a Zvezda ce za dno zakucati Litvance. A u za Zvezdu, pored svoje, najbitniju utakmicu, nema mnogo nade, jer je Panatinaikos domacin Bajernu i apsolutni favorit, tako da bi pobeda nemackog tima bila svakako najvece iznenadjenje ovog kola.

Zalgirs je veceras da napadne silovito i to ce za Zvezdu biti teza utakmica, nego sa nekim bolje rangiranim timovima. Jasno je i njima da sanse da od Zenita preuzmu fenjer nisu bas male.

Iako ce Zvezda delimicno ili potpuno biti lisena pomoci najboljeg igraca, Lorenca Brauna, mislim da je samopouzdanje na nivou i da je raspolozenje dobro, a utakmica spremljena dobro. Tako da je nada za pobedu skroz realna. Sada je Zvezda blagi favorit, za razliku od pre 21 godinu u Beogradu, kada je Zalgiris, iako je Zvezda imala pomoc Vlade Divca, bio apsulutni favorit. Ali je i tada poklekao u Beogradu.

Nadam se da ce i veceras.

Eh, bio ja tada. Dobar dvoboj bio, Divac-Sabonis, možda najjači koji Pionir pamti.

A bio sam, nažalost, i onomad u Areni, kad nismo pogodili nijednu trojku iz 20 pokušaja...

Zenit je pobedio Baskoniju. Zvezda se muci sa Zalgirisom, poluvreme je i nereseno. Krenulo je nizbrdo, mnogo gresaka za kratko vreme, ali Zvezdu je odrzao u igri skok u napadu i solidan sut. Panter dobar, L. Braun dobar sa obzirom na povredu pod kojom ipak igra, Stimac solidan, Gist i Dobric su se probudili. Beron nije raspolozen veceras, bar do sada. Krnja je Zvezda, ali krnj je i Zalgiris, fali im plej. Ovakvi kakvi su, mislim da i oni mogu bolje, ali ako nastave ovako kako igraju sada, Zvezda sa jednim ozbiljnim naletom moze da ih izbaci iz ritma, sto ne kazem da ce biti lako, ali moze se protiv ovakvog Zalgirisa. Dodatni pritisak ce im sigurno stvoriti to sto je Zenit pobedio, pa ako izgube, idu na zadnje mesto na tabeli. Zvezda to naravno, treba da iskoristi kao prednost. PAO vec ima na pocetku dvocifrenu razliku protiv Bajerna i nagovestava pobedu sa velikom razlikom.

Četvrta četvrtina, umesto prednosti, +9 za Zalgiris i sada se treba vratiti. Los sut za 3 poena, a sa druge strane Litvance hoce sut kao za 2, tako i za 3. Mora bolje i odbrana i napad. Mora jos neko da se trgne i probudi ekipu. Panter je stao. Manje od 6 minuta do kraja, a i dalje +9 za Zalgiris.

Pobeda, lagano.
Odlična igra, tempiramo formu za Top 8 Evrokupa i Top 4 ABA lige. Čak je Trinkijeri našao minute i za Mekadua, a Reding nije igrao zbog visoke temperature. Poeni super raspoređeni, šut služio dobro, odbrana vrhunska. Gazimo ka Top 8 i 6 0 je skroz realan skor ako budemo ovako odigrali i ostatak mečeva.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Izgubila je Zvezda na kraju sa 6 razlike. Nema sta, bolji je bio Zalgiris, a sa strane Zvezde puno promasaja i recicu da je ovo jos i dobra razlika, koliko je Zvezda u napadu bila losa. Mora da se pruzi ruka Litvancima. Dobro je sto Zvezda na tabeli nece pasti, ostace osma. Razumem da se mora od toliko utakmica i jedna odigrati lose i nemam sta da zamerim igracima Zvezde.

Bajern je ipak u egalu sa Panatinaikosom, mozda tu bude iznenađenje, pa ce biti zal.

Ali mora da se gleda sledeca utakmica koja je za dva dana i nema vremena za razmisljanje o ovoj. Zalgiris se dosta potrosio na ovoj utakmici i Zvezda je samo ucinila uslugu Panatinaikosu za sledece kolo, da mu na domacem terenu zadatak bude laksi.

Sa ovakvom igrom nijedna evroligaška ekipa ne moze da se pobedi, tu mislim i na ekipe koje igraju Evrokup, a imaju evroligaške sastave. Nije dan, sta da se radi.

I dobro je sto Armani gostuje Makabiju u sledecem kolu, a PAO docekuje Zalgiris, koji je Zvezda izmorila i olaksala posao Grcima.

Ovo ce biti tesko nadoknadiv poraz, ali nije se moglo racunati da se sve ove ,,slabije" ekipe sa kojima je Zvezda igrala u nizu, dobiju. Jedan poraz je bio neizbezan.

Koliko je Zvezda igrala lose, govori podatak da je ovako los Lorenco Braun bio najefikasniji igrac sa 14 poena i prveo skoro 3/4 utakmice na terenu. Tako povređen. A nisu bili raspolozeni ni Kevin Panter i Bili Beron. Kuzmic 8 poena, Gist i Stimac po 9. Beron je bio solidan sa 9 poena, ali to je bilo malo.

I ako se ovaj niz od 6 losije rangiranih timova zavrsi sa 5-1 u pobedama, ako se i Alba dobije, mocicemo to smatrati odlicnim.

Idemo dalje...Posle toga Cibona, Barsa, Igokea, Efes, Partizan, PAO i Himki, pre pauze zbog kupa. Ovo podebljano je za 8 dana 4 evroligaške utakmice. Defakto dupla paklena nedelja. Mislim da ce to za Zvezdu biti najtezi period sezone.

Protiv Albe mora da se pokaze reakcija...

I o toj utakmici mora da se razmislja vec...Nije daleko...

Da stvar bude gora, bilo je sansi za vadjenje iz lose situacije pred kraj. Napadi nisu realizovani, par promasenih slobodnih bacanja i to je glavni razlog poraza. A odbrana je fukncionisala zadovoljavajuce. Ocekivalo se od Berona ili Pantera da razdrmaju tim, ali nije ni jedan.

Nastavlja se paklena nedelja Evrolige. Iznenadjenje je Himki, koji je pobedio Real Madrid, ubacivsi preko 100 poena, mozda i glavnom favoritu za evropsku krunu. Barsa je dobila Fener na strani, a igra se utakmica koja Zvezdu najvise zanima, Makabi - Armani. Gost za sada blago vodi, ali Zvezdasi sigurno navijaju za domacina, cija im pobeda otvara mogucnost za sedmo mesto, ako pobede Albu sutra. Makabi je trenutno cetvrti, ako pobedi, ide na 3. mesto, osim ako CSKA sutra ne pobedi Baskoniju nekom mnogo velikom razlikom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699474#p699474:ikqkjwmz je napisao(la):
Blade » 16 Jan 2020 08:57 pm[/url]":ikqkjwmz]Nastavlja se paklena nedelja Evrolige. Iznenadjenje je Himki, koji je pobedio Real Madrid, ubacivsi preko 100 poena, mozda i glavnom favoritu za evropsku krunu. Barsa je dobila Fener na strani, a igra se utakmica koja Zvezdu najvise zanima, Makabi - Armani. Gost za sada blago vodi, ali Zvezdasi sigurno navijaju za domacina, cija im pobeda otvara mogucnost za sedmo mesto, ako pobede Albu sutra. Makabi je trenutno cetvrti, ako pobedi, ide na 3. mesto, osim ako CSKA sutra ne pobedi Baskoniju nekom mnogo velikom razlikom.
Da bi pobedili Albu potreban je kontinuitet igre a to ovaj tim nema. Ima raznih prednosti i mana ali ih ubija konstanta. Osim jako loseg dana Albe (suterski) imacete jako male sanse za pobedu.

Sa onakvom igrom kao u sredu - nikakve sanse. Mali je procenat da evrolikasku ekipu dobijes da jednim raspolozenim igracem. Pisao sam vec o tome.

U svoj ovoj zbrci, nesto dobro - Makabi je pobedio Armani kao domacin. I tako odigrao za Zvezdu u smislu, da ako pobedi, docice na 7. mesto. Naravno, sto vecom razlikom, posto je korak iza Zvezde Valensija, sa istim brojem pobeda i poraza i jednom poenom losijom kos razlikom, verovali ili ne. Pa moze da se desi da i ona pretekne Armani.

Inace, Valensija u ovom kolu gostuje Zenitu. Gde je favorit, iako je gost. Ali Zenit nije bez sansi i ta pobeda bi mu mnogo znacila da nastavi bezanje sa dna tabele.

A sto se Zvezde tice, ovako krnja, ako zeli pobedu, mora da nadje prelazno resenje ovako krnja. Videcemo sutra, kakvo je stanje, ko je u sastavu, ko ne i da li ima promena. Ako bude kao na prosloj utakmici gde od Lorenca Brauna ne moze da se ocekuje puno, bez raspolozenih Stimca, Pantera i Berona, sanse za pobedu su minimalne.

Meni nikako ne idu u glavu ova priča sa malim Smailagićem. Ima nepunih 18 i igra treću ligu u Srbiji. Dolaze Ameri i kupe ga i sada sa 19 igra u NBA-u. Sta rade ljudi iz Zvezde i Partizana? Ako su oni nesposobni, gde je Misko tu, on bar uvek ima i licni interes da ga pokupi u Megu...

Право си питање поставио - како то да момка из Пакдинске скеле прво сниме Американци?

Могућ одговор: Наши исувише фокусирани на довођење - Американаца.

(Једино ме чуди да га Мишко први није видео, као Јокића.)

Ja mislim da su skauti došli da gledaju nekog iz višeg ranga i onda ih neko blizak Smajliju naterao da kad su već tu pogledaju "malog iz Koteža".
Za njega je NBA sjajan jer je odmah dobio vrhunske uslove. Njegovo je samo da se uklopi i vredno trenira.

не заборавите, тренери у млађим категоријама (а и мањим клубовима) су веома корумпирани, па ће клинци родитеља са дубљим џепом играти далеко више од талената чији родитељи баш не могу да приуште више од чланарине

Beki":2pcv1ogw je napisao(la):
Meni nikako ne idu u glavu ova priča sa malim Smailagićem. Ima nepunih 18 i igra treću ligu u Srbiji. Dolaze Ameri i kupe ga i sada sa 19 igra u NBA-u. Sta rade ljudi iz Zvezde i Partizana? Ako su oni nesposobni, gde je Misko tu, on bar uvek ima i licni interes da ga pokupi u Megu...

Smailagic je naravno bio poznat svima koji se ozbiljno bave skautingom i igracima. Radio je pod posebnim programom, spremao se za najvece domete, isao leti u Ameriku. U jednom trenutku je bio blizu potpisa za Partizan(Muta Nikolic) ali je prevagnula njegova zelja da proba u NBA.

Zaboravih da napomenem da iza svega stoji Kosta Jankov koji je “otkrio” Zorana Savica, spremao Kuzmica za NBA....

У срећно време тај је радио за Звезду, а сад за Голден Стејт...

Vrh