Šta je novo?

Sportski događaji

Alba je dobila u prvom delu paklene nedelje Olimpijakos u gostima. Ubacila 93 poena. Ali i dalje mislim da Zvezda veceras moze da dobije, ako pokaze karakter i reakciju i to da dobije vecom razlikom.

Jos kad bi se Zalgiris povampirio, pa dobio PAO...Ali to ne ocekujem. Tesko...vrlo.

Za Zvezdu nije bitno samo da pobedi, nego da pobedi sa sto vecom razlikom.

Kraj tece cetvrtine, Zvezda - Alba, nereseno 62 : 62.

Zenit 81:86 Valensija
CSKA 94:90 Baskonija
Efes 101: 74 Asvel

Olimpijakos i Bajern igraju, vode Grci, Panatinaikos - Zalgiris pocinje.

Kao sto se vidi, Zvezda mora da dobije Albu sa vise od 5 poena, da bi dosla na 7. mesto. Vremena je sve manje, sanse su tu, ali potrebno je da se sada doda gas. Jeste Zvezda krnja i fali energija, ali mislim da se moze. Albin adut je brza igra i to treba zaustaviti.

Produzetak!

Nece Zvezda biti sedma. Imace losiju kos-razliku od Valensije, sve i da pobedi, jer se poeni postignuti u produzetku ne racunaju u kos-razliku. Imalo se sanse. Prvo ovaj nerezonski sut Lazica za pobedu, pored Pantera i Lorenca Brauna, koji su mnogo bolji suteri. Neki takvi nerezonski sutevi i potezi su mnogo puta kostali Zvezdu, to je ona neorganizacija o kojoj sam pricao.

Gledamo produzetak...

Dva poraza kod kuce za redom.

Paklena nedelja, desetkovana ekipa, umor, nije bilo vremena za trening...Sve su to objasnjenja, ali nisu opravdanja. Ovo je losa igra, neorganizovanost...jeste Albu sluzio sut, ali opet, neki potezi...Sama sebe je Zvezda pobedila i nije zasluzila da pobedi. Lose, lose...Ovo nije igra na nivou Evrolige. Svaka cast Albi, dve pobede na gostovanju u paklenoj nedelji, za to samo moze kapa da se skine.

Ali nema sta...od razmisljanja o ovome nema nista,...a tek ide pakao sa teskim protivnicima. A sa njima ce se u duele ulaziti sa manjkom samopouzdanja sto je veliki problem, veci od lose igre.

U utakmici sa Cibonom koja nije nebitna, nego je PREBITNA, mora se i pobediti, ali mora i da se podigne ekipa mentalno, opet je krenulo rasulo. Ne mislim to zbog dve uzastopne izgubljene utakmice u Evroligi, nego zbog igre koja patoloski moze da se proucava.

I dobro je ako je ovo kraj losih rezultata u ovakvoj meri. Ali ne sluti tako, nego na jos veci sunovrat.

Čekaj, Lazić šutirao za pobedu? Pa da li je bar bio blizu.

Ne znam postoji li trenutno gori igrač u EL, sad baš gledam, prosečan PIR 2.1 (kolje se sa Čovićem), a ima 15 minuta u proseku u igri.

Lose odluke Lazica par puta veceras. Najbolje sto je uradio je sto je uhvatio onaj skok pred kraj...U prvom poluvremenu su dali 2 trojke a u nastavku cak 12.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699787#p699787:251kk2ia je napisao(la):
Пантограф » 17 Jan 2020 08:55 pm[/url]":251kk2ia]Gist - u Partizan!

Apsolutno najveći krivac za onoliki broj grešaka u odbrani na kraju utakmice. U Partizanu bi se savršeno uklopio ali više nema mesta. Poslednje tri utakmice su legendina zasluga i njegovo eksperimetisanje sa Tomićem.

Nista jos nije izgubljeno, ima puno da se igra do kraja i sanse Zvezda top8 Evrolige su apsolutno realne i nije nepobediv ni Real, ni CSKA, Ni Efes, ni Barselona. I tek kako jesu. Svi ti klubovi su gubili od onih koje je Zvezda pobedjivala.

Ali...ne moze neko da bude igrac Crvene Zvezda zato sto je ranije dobrom igrom zaduzio klub. Faje, koga cenim kao igraca, veoma, ove godine nije za Evroligu i ispravno je sto je sklonjen. Lazic kuburi drugu sezonu i vise takođe nije evroligaski igrac, a kao takav moze da ima ulogu kao Covic (da odigra koliko mora), da prestane sa igranjem i da mu se da neka druga fukncija u Crvenoj Zvezdi, ako toliko ne moze bez kluba ili da ode u neki drugi klub koji ne igra evropsko takmicenje. Nema cetvrtog. Ja ga postujem, kao i Covica, kao velikog borca i sada i legenda je kluba zbog onoga sto je bio, ali vazno je sta je, a ne sta je bio. Mene mnogo vise brine Dobric, koji je mladji, a nikako da pronadje formu. Neki igraci i sa 35 godina igraju kao da imaju 25, nekima sa manje od 30 totalno padne forma. Luk Sikma je isto godiste kao Branko Lazic, a uporedite ih.

U ponedeljak dolazi Cibona, treba probati nesto novo, kada se moze, treba tu utakmicu shvatiti kao trening u realnim uslovima, a to je objektivno tim koji Zvezda sa najlosijom postavom moze da dobije. A u ,,Blaugranu" ne treba ici sa vec upisanim porazom, bez obzira na ovu losu situaciju, onda bolje da se ne ide. Treba ici na pobedu, pa nisu oni Lejkersi. Barselona treba da se napadne, pa sa Igokeom da se opet, kao i sa Cibonom, upise pobeda, a igraci da se pristede koliko mogu.

Za Efes ce vec biti veliki problem, po cenu poraza i tu igraci moraju da se pristede, jer za par dana posle toga dolazi Partizan, sto je mnogo bitnija utakmica i pobeda. I tu ni o cemu drugom, nego o pobedi ne sme da razmislja. I za tu utakmicu mora da se ima sto kompletniji tim i sto spremniji. Drugacije, smesi se drugi uzastopni poraz u derbijima.

Koja smo mi banana država, majku nam je...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nego zašto su BBRS tek sad poveli navijanje protiv Terzića ?
Slika sa grobljem se pojavila pre oko 10 dana, a da je lopov znamo odavno...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699934#p699934:15okulzv je napisao(la):
Trejsi » 18 Jan 2020 11:22 am[/url]":15okulzv]Za sve ljubitelje Premijer lige, Evrolige, Primere, Formule 1, Moto GP, NFL lige i ostalih sportskih događaja, a korisnici su kablovskog operatera Supernova koji je u vlasništvu Telekom Srbije. Više nećete moći to da gledate preko vašeg televizora.

https://mojasupernova.rs/a811/Vesti/Oba ... a-SBB.html
Ja svojevremeno prešao sa ukletog poštinog KDS-a (Krkobabićev distributivni sistem) na Radijus vektor, jer sam jedino tamo mogao da gledam i Arenu i SK. Na TV-u u principu jedino gledam sport, inače bih mogao i bez televizora. Ne lezi vraže, Telekom kupi Radijusa vektora...

Jbg, ne može u šit zemlji i Liga šampiona i Premijer liga. Mnogo je.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699969#p699969:3gfpt0j8 je napisao(la):
Dart » Sub Jan 18, 2020 12:58 pm[/url]":3gfpt0j8]Nego zašto su BBRS tek sad poveli navijanje protiv Terzića ?
Slika sa grobljem se pojavila pre oko 10 dana, a da je lopov znamo odavno...
Koga briga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=700001#p700001:1ycnm4q0 je napisao(la):
Пантограф » 18 Jan 2020 02:39 pm[/url]":1ycnm4q0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=699934#p699934:1ycnm4q0 je napisao(la):
Trejsi » 18 Jan 2020 11:22 am[/url]":1ycnm4q0]Za sve ljubitelje Premijer lige, Evrolige, Primere, Formule 1, Moto GP, NFL lige i ostalih sportskih događaja, a korisnici su kablovskog operatera Supernova koji je u vlasništvu Telekom Srbije. Više nećete moći to da gledate preko vašeg televizora.

https://mojasupernova.rs/a811/Vesti/Oba ... a-SBB.html
Ja svojevremeno prešao sa ukletog poštinog KDS-a (Krkobabićev distributivni sistem) na Radijus vektor, jer sam jedino tamo mogao da gledam i Arenu i SK. Na TV-u u principu jedino gledam sport, inače bih mogao i bez televizora. Ne lezi vraže, Telekom kupi Radijusa vektora...

Jbg, ne može u šit zemlji i Liga šampiona i Premijer liga. Mnogo je.

Istine radi, može, ali je preskupo. U varijanti kad si na MTS infrastrukturi, imaš opciju SBB van mreže, a kad si na SBBu imaš opciju m:Sat, u oba slučaja su tu svi SK i sve Arene... Ali je brate komplikovano, puno uređaja, kabliranja i daljinskih....

Naravno da je kretenizam da jedan operater ne može da ponudi sve kanale, po kojoj god ceni... to je zapravo kriminal. Bosanci su to fino rešili, tamo SBB Telemach ima u ponudi Arene, ali mi smo banana nad bananama.

U ponedeljak protiv Cibone mora da se igra motivisano. Ima sanse za trece mesto. Mornar je pobedio C. Olimpiju. Partizan sa +30 pobedio FMP, a Buducnost je uspela da se obrani od Meginog naleta i dobije.

Koliko god smesno i kako god zvucalo, mnogo je bitnije dobiti Cibonu i naredno kolo Igokeu, nego izmedju Barselonu u Evroligi.

Aba liga je prioritet i tu nema sta. Po cenu losih rezultata u Evroligi, Aba mora da se igra dobro.

Poraz Cedevite otvara mogućnost da Legenda prvi put učestvuje sa 2 tima u završnici ABA lige.

Tesko.

Partizan ce gotovo sigurno biti prvi. Zvezda druga, Buducnost treca (ili obrnuto). A Cedevita Olimpija cetvrta. Za to cetvrto mesto se bore FMP i Mornar. I sumnjam da ce se FMP izboriti.

Uz dužno poštovanje, uglavnom se trudim da iskuliram tvoje poruke, ali previše si pristrasan.
Ko garantuje da će Zvezda dobiti sve do kraja? Igrate protiv Mornara u gostima, nas nećete dobiti lako (ne mislim ni da ste bolja ekipa, za početak), a ni Budućnost nije za bacanje. Cedevita jeste van forme, ali sve je moguće. Ti ovde pričaš o drugom mestu, a ako Zvezda izgubi bar 2 utakmice od ovih 4, moguće je da ne bude ni na F4. Polako, nije još kraj, ne trči pred rudu.

Nemam ja problem sa tim da ti imas svoje misljenje. Ja jesam Zvezdas, ali realno gledam. A ti pocenjujes. Misljenja sam da je Zvezda kosarkaski bolja ekipa od Partizana, ali organizaciono Partizan je bolji. I sam odnos u igri medju igracima je bolji. Partizan je sinhronizovanija ekipa od Zvezde, ako tako mogu da kazem.

Niko nista ne moze da garantuje. Ja prvi kazem da ce biti tesko, ali Zvezda je pod pritiskom svake pobede. Ne mislim da su Cedevita i Buducnost timovi koji Zvezdi nisu konkuretni, jesu i tek kako. Iz vise razloga.

Partizan je favorit, kada dodje ta utakmica i tako cu da ga gledam. Tu je Zvezda samo kosarkaski bolja, a Partizan po svemu drugom. Trinkijeri sigurno nece docekati tu utakmicu kao svaku Aba ili Evrokupsku drugu. Moze da bude Partizanov trener 100 puta, covek je doktor-profesor u svom poslu.

Bolje organizovana ekipa je tezi protivnik od igracki bolje. Seti se Armanija pre 2 i 3 sezone koji je bio vrhunska ekipa, ali lose vodjena i organizovana. I kao takva je bila kanta za napucavanje svima.

Cilj Zvezde je da udje u F4 Aba lige, sa kog god mesta.

Od Evrolige se i dalje ne odustaje i biju se paralelno dve jake bitke.

Evroliga je zahtevna, a Aba sezona mora da se spasava protiv realno konkurentnih timova - losa situacija.

Sa Cibonom sutra, prilika je za stabilizaciju, primarni cilj je pobeda, sa Igokeom isto.

I da se nadamo da Barsi ne budu sve koze na broju, pa da im se nametne ritam. Ali i jak poraz od Barselone, za sta su velike sanse, je mnogo manje vazan od, koliko je vazno da se protiv Cibone i Igokee upisu pobede.

Posle Efes, pa Partizan. Ako se nesto brzo ne promeni, ne pise se dobro. Fale igraci, ali ne moze uzrok svega loseg u Zvezdi tome da se pripise.

Uzgred, Primorska i Igokea su prakticno pobedama u ovom kolu prebrinule opstanak u Aba ligi.

I jos je teze, to sto kazes, sto je Zvezda pod pritiskom da sve do kraja mora dobije u ligaskom delu Aba lige, eventualno jednu moze da izgubi. Za druge, to je jos jedna prednost.

Da se pobedi Partizan trebace puno energije i dobre igre. Ni za C. Olimpiju nece biti bez muke. Sto se tice Buducnosti, ta utakmica se nece igrati skoro sigurno, tako da na to necu racunati.

Znam samo da vas sigurno nećemo pustiti, da se ne pusti posle ta priča. Nemamo zašto, niste ni vi nas pustili kad ste mogli pre par sezona, tako da ćemo da se borimo sigurno. Ne zavisi nam život toliko od te utakmice kao vama, ali Trinkijeri zna šta znači derbi, a što je još gore po vas skapirali su to i stranci. Mekadu mi deluje kao lik koji će baš brzo da uđe u naš sistem.
Da je sad F4, siguran sam da bi dobili bilo koga. Ali ovako, daleko je, videćemo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=700417#p700417:3nhcq1r8 je napisao(la):
Daxara » 19 Jan 2020 10:59 pm[/url]":3nhcq1r8]Znam samo da vas sigurno nećemo pustiti, da se ne pusti posle ta priča. Nemamo zašto, niste ni vi nas pustili kad ste mogli pre par sezona, tako da ćemo da se borimo sigurno. Ne zavisi nam život toliko od te utakmice kao vama, ali Trinkijeri zna šta znači derbi, a što je još gore po vas skapirali su to i stranci. Mekadu mi deluje kao lik koji će baš brzo da uđe u naš sistem.
Da je sad F4, siguran sam da bi dobili bilo koga. Ali ovako, daleko je, videćemo.

O ovome naravno ne odlucujemo ni mi ni oni, nego samo njih dvojica. Zavisi koliko im to bude u fokusu. Idu izbori, privid balansa je divna stvar.

I ne treba Partizan da pusti Zvezdu. Nije je pustao ni kada je mogla da ispadne iz lige i skoro ugasena. Ne treba ni sada, svako bije svoju bitku, a bolji sveukupno neka pobedi.

A za Zvezdu to nece biti, ako pobedi, samo pobeda vise i poraz vise Partizana, te smanjena razlika na tabeli. Ni smanjen za jedan poraz zaostatak na vecnoj listi. Za Zvezdu to ce biti velika pobeda na psiholoskom i planu samopouzdanja. A poraz vodi u ,,ponor". To je za Zvezdu mozda i utakmica sezone. I ne samo Partizan, svima je jasno da je Zvezda pod pritiskom svake pobede u Aba ligi i svi ce probati to da iskoriste.

Ni 30 poena viska iz ,,Blaugrane'' za Zvezdu ne vrede vise od jednog protiv vecitog rivala.

Vazno je sutra protiv Cibone se sabrati i pohvatati konce. Bilo sta je bilo, od toga nema nista, nego napred.

Vrh