Šta je novo?

Sportski događaji

Katastrofalna odluka je samo potvrda da gledamo poslednju sezonu ABA lige.

Ne, najbolja je liga Doktora Nebojše Čovića i gospodina Dragana Bokana.
Cirkus od finala ABA lige je sigurno doprineo tome da nam se lakše skine garantovano mesto u EL.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698682#p698682:2xd1fgb1 je napisao(la):
Blade » 14 Jan 2020 06:36 pm[/url]":2xd1fgb1]Ne gledamo, ne sekiraj se. Gledacemo ih jos.

po mojim informacijama nećemo

po mojim informacijama

:pročitonainternetu:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698721#p698721:1b4hozyx je napisao(la):
Beki » 14 Jan 2020 09:14 pm[/url]":1b4hozyx]po mojim informacijama

:pročitonainternetu:
Malo se vrati unazad, pročitaj moje postove i posle toga komentariši. Situacija je složena, sukobi su sve vidljiviji i tek će isplivati, 4 kluba rade na eurocup licencama od toga se dva nadaju el. Aba liga....muka teška svima u njoj.

Ja sam nesto ubeđen da ce ove godine finale Aba lige biti između beogradskih rivala. Zvezda do prvog mesta i dalje samo teoretski moze. U praksi skoro nemoguce. Partizan ce ostati prvi. Zvezda ce grabiti ka drugoj ili trecoj poziciji. Buducnost ce biti druga ili treca. C. Olimpija ce biti četvrta. Pa ce parovi polufinala verovatno biti Crvena Zvezda - Buducnost i Partizan - Cedevita Olimpija.

Za Zvezdu je sada bitno da pobedjuje i da ceka kikseve protivnika. Ako se odigra utakmica sa Buducnoscu i Zvezda pobedi, to vec moze da vrati realne sanse Zvezdi da se domogne prvog mesta u regularnom delu, pod uslovom da pobedi sve do kraja, ukljucujuci i Partizan, koji ce valjda, osim od Zvezde, izgubiti bar jos jednu utakmicu. Ima 7 kola do kraja regularnog dela Aba lige.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698783#p698783:10tixziq je napisao(la):
Blade » 15 Јан 2020, 03:16[/url]":10tixziq]Ja sam nesto ubeđen da ce ove godine finale Aba lige biti između beogradskih rivala. Zvezda do prvog mesta i dalje samo teoretski moze. U praksi skoro nemoguce. Partizan ce ostati prvi. Zvezda ce grabiti ka drugoj ili trecoj poziciji. Buducnost ce biti druga ili treca. C. Olimpija ce biti četvrta. Pa ce parovi polufinala verovatno biti Crvena Zvezda - Buducnost i Partizan - Cedevita Olimpija.

Za Zvezdu je sada bitno da pobedjuje i da ceka kikseve protivnika. Ako se odigra utakmica sa Buducnoscu i Zvezda pobedi, to vec moze da vrati realne sanse Zvezdi da se domogne prvog mesta u regularnom delu, pod uslovom da pobedi sve do kraja, ukljucujuci i Partizan, koji ce valjda, osim od Zvezde, izgubiti bar jos jednu utakmicu. Ima 7 kola do kraja regularnog dela Aba lige.

није битно да ли је прва или четврта, битно је да буде у плеј-офу

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698785#p698785:2ygfmybq je napisao(la):
Beki » Today, 04:44[/url]":2ygfmybq]Meloun u strucnom stabu Srbije, vrh!

Dobro, ovaj selektor bar shvata da igra treba graditi oko našeg najboljeg igrača.

Jedino ne bih voleo da čujem tajm-aut na engleskom, ali skoro sam siguran da Meloun neće voditi glavnu reč na tajm-autima.

Па нормално да неће.

Иначе, први селектор кошаркашке репрезентације Југославије је био Француз.

Sto bi on vodio tajm-aut? Inace, ovo je pre svega potvrda da ce Jokic igrati pa onda i potvrda da cemo graditi igru oko njega, sto smo i trebali letos. Tek onda dolazi to da je Majk ok lik i trener i da moze i iskustvom i znanjem da pomogne. Sjajna vest, SJAJNA!

Da ne pricam o tome koliko to simbolicki znaci da trener drugog tima na zapadu dolazi da bude levo smetalo u strucnom stabu Srbije. Sila smo, reprezentacija nam je institucija, hvala i Saletu na tome, bez obzira na neke takticke greske letos, puno je uradio. Treba mu se klanjati i spomenik mu podici samo zbog selektorske karijere, da zanemarimo igracku. A kakva je to bila igracka karijera...

On je povratio reprezentaciju nekako, posle onog SP gde su igrali sa mnogo slabijim timom od ostalih vracena je neka nada u reprezentaciju i narodu. Propustili smo nesto prosle godine ali vraticemo se sigurno jos jaci. Meloun je imao ranije vrlo lose odluke, u Jokicevoj prvoj i drugoj sezoni, ali sad je skroz korektan. Secam se da je svuda bilo nezadovoljstvo medju najvijacima.

Mislim da je glavni razlog tog nezadovojstva to što igračima u ugovoru piše nešto tipa koliko moraju da igraju. Nurkić je tada imao jači ugovor od Jokića i Jokić i pored očigledne koristi za ekipu nije mogao da se probije.

Oni tamo mnogo robuju brojkama, ali vrlo teško menjaju neke stvari. Imamo timove gde projektovane prve zvezde igraju katastrofalno, a neki igrači iz drugog plana imaju mnogo bolje procente i brojke, naročito u naprednoj statistici, ali teško je izgurati neku promenu u toku sezone.

Plus što je tamo shvatanje igre mnogo drugačije nego u Evropi i sve je podređeno šou, pa tako imamo muve bez glave koji upropaste tri napada, ali onda zakucaju ili daju trojku van balansa (a sami budu krivi što su došli u takvu situaciju za šut) i onda ludilo, publika skače, kupuje hot-dogove dresove...

Zato je njima Jokić uglavnom nezanimljiv jer ne zakucava, ne unosi se u facu, ali zato pravi budalama sve one koji otkidaju na Embida, Grk frika, i ostale koji igraju na snagu. A najbolje od svega je što Jokić uopšte nije ni slab ni spor, jedino što nema definiciju ni odraz (koji mu i ne treba jer igra glavom).

Po meni je Jokic svima koji vole pravu kosarku zanimljiv, ne onu agresivnu i na misice. Meni je basket bas zato privlacniji od fudbala oduvek bio jer nije toliko nasilan sport u vecini slucajeva. Jokic igra glavom i nekako mi deluje da kupuje paznju sve vise ljudi koji su poceli da primecuju sta radi.

Armani je poklekao pre Efesom, a to je Zvezdina sansa za mesto iznad, ako pobedi Zalgiris. Bajern ce tesko pobediti PAO pa se 6. mestu, necu nadati. Posle ovog kola, da Zvezda ostvari pobedu, a sto uopste nece biti lako i bude sedma je prezadovoljavajuce. Ako L. Braun i bude u sastavu, ne verujem da ce moci mnogo da doprinese, jer je rovit sa povredom. Zvezda ce morati da se osloni na Stimca, Berona i Pantera. I nadam se da ce biti bar jos jedan raspolozen igrac.

Samo neka Zvezda krene na svom nivou, pa ce i ovako krnja pobediti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698900#p698900:33bse64n je napisao(la):
astrodule » 15 Jan 2020 12:48 pm[/url]":33bse64n]
Plus što je tamo shvatanje igre mnogo drugačije nego u Evropi i sve je podređeno šou, pa tako imamo muve bez glave koji upropaste tri napada, ali onda zakucaju ili daju trojku van balansa (a sami budu krivi što su došli u takvu situaciju za šut) i onda ludilo, publika skače, kupuje hot-dogove dresove...
Окренуло се, односно, НБА се мења много брже од Европе. Тамо су одбране биле крвничке још пре 50 година. Онако како је кошарка у Европи изгледала деведесетих, са нашим најбољим тренерима у зениту, тако је у Америци било седамдесетих, и тврђе. Има на јутјубу снимак давнашњег финала плејофа Милвоки-Бостон. Хркљуш, пресинг са рвањем по целом терену, не зна се ко одакле и у кога удара. Не може лопта да се пренесе преко пола, ни да се постави акција (знали су и тада за пикенрол), ако Џабар успе случајно да шутне хорог са 6 метара, то је то. Онда су видели да то није баш атрактивно за публику, па су прво олабавили правила о вођењу лопте, па увели линију за три поена и раширили одбране, а у новије време су пооштрили критеријуме за свирање фаула. И данас имамо овакву НБА.

Мислим да ће и Европа ићи у том правцу. Никад није било лакше дати кош у Европи него у НБА, а Лука Дончић је последњи међу онима који су потврдили да је данас тако.

Сад је по мени још бруталнија разлика, јер су сви најбољи играчи тамо. Дражена смо гледали 10 година у Европи, а Дончића? Тешко да ће Европа онда да диктира трендове.

А, рецимо, осамдесетих, можда су се неке ствари мењале и брже код нас него у НБА. Ми смо, рецимо, пре њих имали екипе које су се ослањале на шут за три (добро, линија је била метар ближе) - Цибона или, поприлично екстреман случај, Звезда под Моком Славнићем, екипа која је тако надокнађивала одређен мањак квалитета. Па Сабонис, човек од 2.20 који гађа за три. А тад је у НБА било колико хоћеш текми без убачене тројке. Дочим, види сад...

Ovaj grafikon kruži poslednjih meseci

Takođe, pročitao sam podatak da bi najbrža ekipa od pre 15-ak godina, sada bila najsporija.

А ја сам, са друге стране, прочитао да је Вилт (2.16 м) имао резултат у спринту (40 јарди) као Леброн. Негде око 1957.

Знам за ову мапу, у основи је тачна, мада има их у НБА који су мајстори за шут са полудистанце (Кавај нпр. - а некако он узе и титулу; мој човек је Дамјан:) Лилард).

Teodosić-Micić-Jović
Bogdanović-Gudurić
Kalinić-Lučić
Bjelica
Kaminski
Jokić-Milutinov-Marjanović

:)

Vrh