Šta je novo?

Sportski događaji

Štimac je veoma koristan igrač, pogotovo sa godinama, kako je sticao iskustvo. Neće trošiti previše lopti, boriće se, a imaće izuzetan učinak ako ga krene. Nije samo: "ma dobar je, bori se, neka popuni broj". Višestruko je korisniji od Odža i sličnih.

Za razliku od stranaca, pa i nekih naših, vidi se da mu je baš stalo do Zvezde, a i repke, iz motiva koji nisu samo pare, prodaja, slava...

T-T

Krka je pobedila Buducnost, na veliko iznenadjenje svih. I otvorila put Partizanu za prvo mesto, koji sada igra protiv Cedevite, koju, ako pobedi, ostavice dve pobede iza sebe, a Buducnost jednu.

I Partizan je dobio Cedevitu Olimpiju u zadnjoj sekundi. I krocio na vrh tabele. Evroligaška utakmica, odlicna za gledanje.

Bio na utakmici, za malo umro, ali vredelo je!
f83e4cc341b5916074cf2aeb2058c478.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Mornar je pobedio Primorsku, koja ce morati da se bori za svoj primarni cilj, opstanak, ali mislim da ce uz bar jos jednu-dve pobede sigurno opstati u Aba ligi 1. FMP sutra gostuje Igokei i od te utakmice zavisi da li ce Zvezda da igra za 5. ili 4. mesto. Aba liga skoro nije bila ovako zanimljiva.

Jesi tako glasan bio kad je Beron napravio četvorokorak? Kmeči samo.
https://youtu.be/OjOM3B9TSRc

Evo, plači još malo.

Što se tiče Jaramaza: čini se da je možda pružio treći korak.
Što se vremena tiče: od juče gledate košarku i to je mnogo očigledno kod vas jbg, vreme se računa od kad igrač primi loptu. Jbg, sad će Čović opet da zarpeti istupanjem iz lige, FMP da pukne večeras od Igokee i tu je top 4 koji partijama u Aba ligi niste zaslužili. Nema veze, vidimo se u polufinalu ako Bog da.
Ipak smo mi državni projekat a vi nikad slabiji privatni klub sa samo 10+ miliona € budžeta.

Nikad vas neću skapirati, teški su to kompleksi kad gledate u naše dvorište a borite se za Top 8 EL. Uništio vam Vujošević detinjstvo, još se oporavljate...

337598248cd9a71c876cac1d798a70b7.jpg

Podjednak je kompleks i glupost na obe strane.

U svim sportovima, kako bi naš narod rekao, ćurak se okreće. Jedno vreme će jedni dominirati, jedno drugi, nekada će se brže smenjivati, nekada sporije. Najbitnije je da jedni i drugi misle da je njima Bogom dano, a da drugi nameštaju i mafijaše.

Isto je to, samo zavisi ko gleda.

Na kraju, i jednima i drugima (rukovodstvu) je super, dok zajedno sede i gledaju kako se mržnjom zadojene marionete krve međusobno, a njima samo kaplje.

Batalite te priče. Sport ima poentu nadmetanja, ali ne takvog.

T-T

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=697727#p697727:2xaixt47 je napisao(la):
Daxara » Ned Jan 12, 2020 10:55 am[/url]":2xaixt47]Jesi tako glasan bio kad je Beron napravio četvorokorak? Kmeči samo.
https://youtu.be/OjOM3B9TSRc

Evo, plači još malo.

Što se tiče Jaramaza: čini se da je možda pružio treći korak.
Što se vremena tiče: od juče gledate košarku i to je mnogo očigledno kod vas jbg, vreme se računa od kad igrač primi loptu. Jbg, sad će Čović opet da zarpeti istupanjem iz lige, FMP da pukne večeras od Igokee i tu je top 4 koji partijama u Aba ligi niste zaslužili. Nema veze, vidimo se u polufinalu ako Bog da.
Ipak smo mi državni projekat a vi nikad slabiji privatni klub sa samo 10+ miliona € budžeta.

Nikad vas neću skapirati, teški su to kompleksi kad gledate u naše dvorište a borite se za Top 8 EL. Uništio vam Vujošević detinjstvo, još se oporavljate...

337598248cd9a71c876cac1d798a70b7.jpg
Zanimljivo je da onima koji stalno pricaju o kompleksima, kompleks izbija iz svake recenice :mrgreen:

Eto ga još jedan. Nema nikakvih kompleksa, samo jbg šta čovek da radi kad je 90% navijača Crvene Zvezde krenulo da prati košarku od 2011. Skakali ste ko majmuni kad je Beron napravio četvorokorak, a sad ste našli da glumite sudiju u utakmici gde se apsolutno ne spominjete.
Jučerašnji dan je bio ovakav: prvo ste pričali kako je borba ko će izgubiti jer se svi je l te plaše Zvezde, pa je onda bila priča da su sudije vratile vreme na 0.8, pa priča da je vreme isteklo i onda na kraju koraci. Pošto i ta priča lagano propada krenula je slika: "koga boli uvo za Franjevce koji se lože na nebitnu utakmicu".

Ali da, mene opasno drmaju kompleksi čim napišem realnu sliku.

Sledeće nedelje igramo važnu utakmicu protiv Trenta, pobedom bi se mnogo približili Top 8 Evrokupa, a nadam se i pobedi Virtusa protiv Darušafake pa da ciljano to prvo mesto. Hteo bih da izbegnemo Uniks ako je moguće, mada i oni igraju toplo hladno i nije to ekipa koja treba da nas plaši. Igrali su tesno da Ritasom (što je očekivano, Ritas je svima nezgodan kao domaćin), ali su pobedili i mislim da je realno da imaju 5/1 skor u grupi. Svakako, ako smo mogli da igramo s Lokomotivom, možemo i s Uniksom, ali korak po korak. Trento je definitivno slabiji od nas, ali su nepredvidiva ekipa koja može svakoga da iznenadi.

Ovde nije bilo NIKAKVIH koraka. Mislim da FMP večeras pobedjuje bez problema i da ćemo ići na njih u polifinalu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=697774#p697774:2mxxwyoq je napisao(la):
Daxara » Ned Jan 12, 2020 12:44 pm[/url]":2mxxwyoq]Eto ga još jedan. Nema nikakvih kompleksa, samo jbg šta čovek da radi kad je 90% navijača Crvene Zvezde krenulo da prati košarku od 2011. Skakali ste ko majmuni kad je Beron napravio četvorokorak, a sad ste našli da glumite sudiju u utakmici gde se apsolutno ne spominjete.
Jučerašnji dan je bio ovakav: prvo ste pričali kako je borba ko će izgubiti jer se svi je l te plaše Zvezde, pa je onda bila priča da su sudije vratile vreme na 0.8, pa priča da je vreme isteklo i onda na kraju koraci. Pošto i ta priča lagano propada krenula je slika: "koga boli uvo za Franjevce koji se lože na nebitnu utakmicu".

Ali da, mene opasno drmaju kompleksi čim napišem realnu sliku.

Sledeće nedelje igramo važnu utakmicu protiv Trenta, pobedom bi se mnogo približili Top 8 Evrokupa, a nadam se i pobedi Virtusa protiv Darušafake pa da ciljano to prvo mesto. Hteo bih da izbegnemo Uniks ako je moguće, mada i oni igraju toplo hladno i nije to ekipa koja treba da nas plaši. Igrali su tesno da Ritasom (što je očekivano, Ritas je svima nezgodan kao domaćin), ali su pobedili i mislim da je realno da imaju 5/1 skor u grupi. Svakako, ako smo mogli da igramo s Lokomotivom, možemo i s Uniksom, ali korak po korak. Trento je definitivno slabiji od nas, ali su nepredvidiva ekipa koja može svakoga da iznenadi.

Daj bre, opet kompleksaški post, vrti me se u glavi od tvojih rečenica. Kakvi franjevci, praćenje košarke od 2011-e, glumljenje sudija...

Takvi kao ti, sa jedne i sa druge strane, ne shvatate da ste isti, a kao se mrzite.

Ja sedim i gledam košarku, nemam uopšte u vokabularu te izraze franjevci i slično i ne bavim se takvim stvarima.

Jedino Filipu Čoviću sve po spisku, to priznajem :mrgreen:

Nema niko normalan u vokabularu te izraze.
A Duško Vujošević je bivši trener Crvene zvezde.

Gledajte basket i uživajte, to je za razonodu a ne za mržnju.

Da presečem malo ovu divnu basket diskusiju, Srbija je pobednik prvog ATP kupa. Sumnjam da je Krcan to propustio obzirom da se igralo kod njega i očekujem utiske iz prve ruke :)

Jedna slika govori više od hiljadu reči

IMG-a68dc2e734793ed4211510a9c543b6ab-V.thumb.jpg.bc4374d3d8b3c3c9e449458ae6ec536b.jpg

Partizan je sada, kada Zvezda igra Evroligu i branilac je tutule Aba lige i Srpske lige, trenutno glavni favorit za osvananje istih. Kada dodje derbi...Partizan je za mene favorit. A Zvezda protiv Partizana 15 godina, ne da to nije bila, nego je bila vecinom aspolutni autsajder.

I za mene je to nesto zdravo. Da liga ima vise konkurenata za titulu i da se do titule dodje lalovskom borbom i srcem ostavljenim na parketu, a ne da bude rutinska setnja do titule jednog tima, kao sto je to bilo u vreme Partizanove dominacije u skoro svim sezonama, sto se konkretno Srpske lige tice, u Aba je i imao konkurente.

Ako Zvezda ostane na ovom putu na kome je sada i osvoji Aba ligu, to ce joj biti najteže osvojena titula te lige do sada, jer za konkurente ima defakto evroligaša, koji je sigurno medju 3 favorita za osvajanje Evrokupa i dve ekipe koje su jake i ispale su iz Evrokupa, pa ce imati vise snage, nego sto bi imale da su ostale u Evropi.

Zvezda eventualnom pobedom nad Megom, ne bi bila 4. , nego 5. , jer ce imati bod manje od FMP-a, bez obzira na bolju kos-razliku, koji joj je oduzet zbog Buducnosti. Jedino ako međusobni skor nije prioritet u odnosu na poene, isti broj pobeda i poraza i kos-razliku.

Дакле, ФМП неће изгубити утакмица колико треба, да би га Звезда претекла?

Juče smo društvo i ja uzeli lagane pare na Igokeu. Kvota na Igose bila 2.00 i magično na kraju pala na 1.38

Meni je Ostoja delovao kao korektan covek, iz pocetka, ali prevario me je utisak. Ali da spojimo njega i Nebojšu Čovića i da ih tako objedinjene 10 puta povecamo, opet ne bi dobili Duska Vujosevica. Onakav gmaz se vise ne radja.

To sto rade predsednici vecitih rivala je i dalje u neku ruku prihvatljivo.

Meni je kao navijacu Zvezde vazno da taj tim ostvari svoje realno ostvarive ciljeve za ovu sezonu...Da osvoji Aba ligu, Srpsku ligu i Kup Radivoja Koraca. I da udje u top8 Evrolige. Msm, voleo bi da osvoji Evroligu, ali to nije realno ostvarivo.

A Partizan neka slobodno osvoji Evrokup. Voleo bi da Srbija ima dva predstavnika u Evroligi sledece godine. I da gledamo derbi u istoj.

Jeste, Ostoja i Vujošević kriminalci, Čović poštenjak. Lik koji je bukvalno opustošio Kosovo i koji nije u zatvoru samo zato što međusobno ćute i on i vlast.
Muka mi više o pričama o gepekovanju, davljenju igrača i sudija, kako je i Partizanu nuđen UPPR kao i Zvezdi (ustvari je to otpisivanje dugova od strane države, uglavnom), ali je Vujošević odbio da ne bi ostao bez toliko i toliko para.
S druge strane imamo lika koji je i pre 2000-tih pravio problema i uništavao našu košarku, ali priča kreće od onda kad mu se nije svidelo što ne može fer da pobedi Partizan pa se okrenuo drugim medotama. Silom je uveo Srbiju u jadransku ligu, razne pretnje su korišćene protiv Partizana, u prvoj sezoni Zvezda igrala fajnal 4 itd itd. Šta se sad dešava? Posvađao se sa svima ponovo i sad bi da istupi iz lige.
On zaštitnik srpstva, mi Franjevci. Zvezda uvek ginula za Srbiju (ovo čak i da ima smisla, on treba da prestane da sebe izjednačava sa Zvezdom), a mi uvek ustaše i još hiljadu debilnih komentara. Pričao kako će sve biti super kad Vujošević ode, eto Vujoševića nema a ovaj i dalje vileni i sve mu ne odgovara čim Zvezda nije prva.
Između toga sklanjao igrače s terena, navijači drmali koševe, na svakih par meseci saopštenje, bacanje kese s urinom, pritisci na sudije (šta, ovo kao ne znamo). U skorije vreme svađe s navijačima, pretnja kako će ih naći jer mu diraju sina i ženu (čak je i ona jurila navijače, ali jbg i o tome se ćuti, otišli 2 puta na utakmice a ovde na forumu sve znaju).

Stvarno ne bih više o ovome jer sve što kažem se samo odbije nazad, pričam sa zidom a ne sa razumnim ljudima.
Ajde sad lepo napišite kako sam iskompleksiran i šta još sve ne, jer što bi priznali da je nešto ovako, čemu to? Sad će doktor Nebojša da izda još neko saopštenje i sve kul.

Дуле Дукља комите опкупља,
коље брава и Цетињски манастир опкољава.

Досадно је то, људи. ФМП, Игокеа, Небојша Човић, Игор Додик, Сале Муатви...
Ја никад нећу признати да смо ми лоши а ви добри момци, а ви нећете супротно. Онда боље да се о томе ни не расправља. То је игра лоптом, не би ни требало толико труда да се улаже да би се доказало да је неко у праву.

Daxara,
Ja necu. Ne pada mi na pamet da se bavim tvojom psihoanalizom, nemam toliko slobodnog vremena. Niti je moj stil da spustam polemiku na forumu na licni nivo. Ti misli kako mislis, ja mislim ovako kako mislim, dovoljno je da bez vređanja razmenimo misljenja. A licno misljenje je elementarno pravo svakoga od nas. Zvezda je bukvalno bila tim koji je postojao samo na papiru 2011. godine, a svakog trenutka je i formalno mogao da prestane da postoji. Partizan nikada nije bio u toliko losoj situaciji. Da budemo pošteni. E sada, sta je uzrok toga i sta se desavalo, o tome i dalje mozemo da pricamo.

Zvezda je odnela 100-tku iz ,,Žeravice" , ali to je bilo nedovoljno za mesto iznad crte. Ipak su poeni merodavniji od međusobnog skora. Bitno je da se pobeđuje, minutaza je raspoređena lepo. Zvezda i dalje bez Covica i Odža, a u sastavu nije bio ni Kuridža, ali je opet bilo 12 igraca na raspolaganju.

Minutaza je mogla bolje da se rasporedi. Jedino sto je maskimalno posteđen Lorenco Braun, nesto malo je igrao. Simanic i Davidovac su trebali da igraju vise. A Beron da se pristedi. Panter neka igra, jos je svez, i igrao je dovoljno na ovoj utakmici.

U sredu dolazi Zalgirs, ide se utakmicu po utakmicu. Trenutno je u novoj Evroligi 4-3 za ,,Zelenu sumu" u pobedama. Šestaesti su na tabeli, a to sigurno nije mesto na kome bi trebali da budu. Docice ovde da pobede, a ne da Zvezdi otezaju borbu za top8. A da bi im se naneo poraz, bice potrebna junacka borba. Zvezda je sada bolja ekipa u svakom smislu od one iz prve utakmice, ali ni oni nisu bez promena i boljitka. Imaju odlicnog trenera koga Zvezdini navijaci izuzetno postuju. Moze se reci da je tim sa Malog Kalemegdana blagi favorit. Igracki su tu nedge, ali domaci teren i velika motivacija, koje svakako treba da bude, nisu male prednosti. Ni Litvanci nece doci bez motivacije, jer mi se cini da se on i dalje drze za slamku spasa, sto se tice Evrolige i daleko od toga da ih ne zanima vise.

Od ostalih, Armani gostuje Efesu, gde se nadam da Turci mogu da odigraju za Zvezdu, odnosno pobede. PAO igra sa laksim protivnikom, gostuje mu Bajern. A Grci imaju korektnu kos razliku, tako da ce ih Zvezda tesko preteci. Za to je potrebno da zbir brojeva poena kojim Zvezda dobije Zalgiris i kojim Panatinaikos izgubi od Bajerna pređe 33. A to ce tesko. Jedno mesto gore ce biti veliko.

Zvezda protiv Zalgirisa sutra, bez Covica, naravno Perperoglua i dalje, Kuridže. Pod znakom pitanja su Lorenco Braun i Dejan Davidovac. Naravno, zna se cije je neigranje najveci hendikep.

Beron, Panter i Dženkins u tom slucaju moraju da budu zamenski kečevi. Lorenco Braun je protiv Mege probao da igra, ali nije islo...Nije ni trebao da bude u sastavu. Bolje je da se povreda sanira i odmori da bude spreman, makar za Albu. Za Zalgiris bi svakako tesko bio. Kuridza po izvorima, nece biti spreman ni do Cibone za vikend.

Deo Zvezdine zalbe za utakmicu sa Buducnoscu je urodio plodom. Bod je vracen, kazna je smanjena na 15000 evra, umesto 20000 i nece joj biti stavljeni na teret troskovi neodigravanja utakmice. Ostaje jos da se resi da li ce se utakmica ponoviti ili nece, to je i dalje u razmatranju.

Tako da je Zvezda sada 4. na tabeli i u play-off zoni.

Znači Štimara sutra plus.

Vrh