Šta je novo?

Sportski događaji

U svakom slučaju sutra igraju i Zvezda i Partizan. Zvezdi je lakše, jer igra kao domaćin protiv Limoža, a Partizan protiv Ritasa kao gost. Koliko sam pratio, iz grupe ukojoj je Zvezda i grupe u kojoj je Partizan, u top8 se ukrštaju prvi i drugi, tako da i tu postoji mogućnost da gledamo derbi. Zvezda će teško biti prva u svojoj grupi, ali nije neralno. A Partizan mora da bude drugi bar, ako hoce dalje.

Pogledajte sami...
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... BF_2018/19.

Zvezda pobelila, mrsavo, ali je pobeda upisana i to je vazno. Partizan ispustio odlicnu sansu da upise pobedu na gostovanju. Nisu imali srece u nekim vaznim trenucima. Zvezda u naredna dva kola ide na megdan starim evroligaskim rivalima, Unikahi i Valensiji. Sreca je sto u Aba ligi nema tezih protivnika narednih par kola, pa moze malo da se pristedi za Evrokup.

Imate trenera koji je uspeo da u uvodu sezone razigra sve raspolozive igrace, resi plasman na f4 ABA lige, obori formu u periodu od kraja prozora do pred Buducnost i sada potpuno spremni cekate najtezi mesec u godini. Mozete i da gubite u Aba bez posledica, da eventualnim brejkom u Spaniji udjete u realnu sansu za osvajanje Eurocupa. Nimalo mi se sve ovo ne svidja :)
Sa druge strane i dalje mislim da za nas Eurocup ove godine potpuno trosenje snage i novca.

Da, to si u pravu - meni se, recimo, baš sviđa što igrate na više frontova:)

Elem, Ostoja je rekao da je odbrana trofeja u kupu prioritet, tako da... biće zanimljivo u Nišu (ako je tamo finale, a uvek je).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592930#p592930:3vjnvu31 je napisao(la):
Пантограф » 03 Jan 2019 09:46 am[/url]":3vjnvu31]Da, to si u pravu - meni se, recimo, baš sviđa što igrate na više frontova:)

Elem, Ostoja je rekao da je odbrana trofeja u kupu prioritet, tako da... biće zanimljivo u Nišu (ako je tamo finale, a uvek je).

Ako udjete u Top 8, a po meni je realno da hoćete, kup vas neće interesovati uopšte i taj mesec ćete iskoristiti za pripremu za napad na nešto što nikada niste osvajali. Nebojša živi za to. Nama ostaje da se nadamo da ćemo u nekom ludom raspletu uspeti da budemo drugi u Aba.

Kakav crni kup - besmisleno takmičenje za klubove koji ciljaju (i igraju) evropska takmičenja.

Dobro je za razigravanje mladih igrača da osete malo atmosferu i za manje klubove, da osvoje bar nešto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592940#p592940:pi6kpgl9 je napisao(la):
astrodule » 03 Jan 2019 11:25 am[/url]":pi6kpgl9]Kakav crni kup - besmisleno takmičenje za klubove koji ciljaju (i igraju) evropska takmičenja.

Dobro je za razigravanje mladih igrača da osete malo atmosferu i za manje klubove, da osvoje bar nešto.

Nekada ste izdavali VHS kasete za osvajanje kupa :D :D :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592937#p592937:3j29yiit je napisao(la):
Kokili » 03 Jan 2019 11:12 am[/url]":3j29yiit]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592930#p592930:3j29yiit je napisao(la):
Пантограф » 03 Jan 2019 09:46 am[/url]":3j29yiit]Da, to si u pravu - meni se, recimo, baš sviđa što igrate na više frontova:)

Ako udjete u Top 8, a po meni je realno da hoćete, kup vas neće interesovati uopšte i taj mesec ćete iskoristiti za pripremu za napad na nešto što nikada niste osvajali. Nebojša živi za to. Nama ostaje da se nadamo da ćemo u nekom ludom raspletu uspeti da budemo drugi u Aba.

Hmh. Osvojili smo Kup pobednika kupova, a to je skoro pa današnji Evrokup (dobro, nije baš, ali je najpribližnije).
Ne slažem se sa Duletom da kup nije važan - trofeji se broje i treba ih skupljati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592957#p592957:3gxpdy3p je napisao(la):
Пантограф » 03 Jan 2019 12:40 pm[/url]":3gxpdy3p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592937#p592937:3gxpdy3p je napisao(la):
Kokili » 03 Jan 2019 11:12 am[/url]":3gxpdy3p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592930#p592930:3gxpdy3p je napisao(la):
Пантограф » 03 Jan 2019 09:46 am[/url]":3gxpdy3p]Da, to si u pravu - meni se, recimo, baš sviđa što igrate na više frontova:)

Hmh. Osvojili smo Kup pobednika kupova, a to je skoro pa današnji Evrokup (dobro, nije baš, ali je najpribližnije).
Ne slažem se sa Duletom da kup nije važan - trofeji se broje i treba ih skupljati.

Ne može se porediti, svake godine je mnogo teže. Ono što je dobro za vas je teška grupa koja će tačno spremiti igrače za TOP8. Nemam sumnju da prolazite.

Moje mišljenje je da Kup u sadašnjem sistemu vrednosti i slabe domaće lige ne predstavlja ono što je nekada bio. Sada imamo više takmičenja koje donose nešto konketno, a Kup služi samo za brojanje trofeja i skupljanje na vitrinama klupskog muzeja.

Važan je kup, makar i kao broj i zao mi je kao Zvezdašu što ga Zvezda prošle godine nije osvojila, ove nadam se hoće.

Ebeš taj broj, ako u gustom rasporedu, u delu sezone kada se odlučuje o tome ko će igrati Evroligu i Evrokup umaraš glavne igrače.

Naravno, to koriste slabiji timovi. Ali mislim, bez lažne skromnosti, da Zvezda kroz kup može rutinski da se prošeta do prvog mesta. A za najbolje igrače, to će biti trening. Kao i narednih nekoliko utakmica u Aba ligi. Osim utakmice sa Partizanom, ako je bude u kupu.

Zvezda je pregazila Krku u gostima i ostala daleko od svih na prvom mestu Aba lige, a Partizan je od sigurne pobede napravio neizvesnost, ali ipak nekako dobio Mornar u skoro praznom ,,Pioniru". Sa time se uklopila i pobeda Cedevite nad Megom i Partizan će sada posle verovatno sutrašnje pobede Budućnosti nad Igokeom biti četvrti. Njihov cilj je svakako da budu bar treći kako bi u polufinalu play-off-a izbegli Zvezdu, pošto se spaja prvi - četvrti i drugi - treći. Kako sada stoje stvari, Mega i Partizan će se boriti da budu četvrti tim.

Prosto se covek zapita gledajuci Nikolu, zasto drugi ovo ne mogu, deluje kao najlaksa stvar na svetu... Genije!

Upravo sam odgledao siNfoniju Grumenja protiv Stršljenova kod kuće. Veliko N je za Nidžu, kome se baš igralo, pa ih je uprkos ožiljcima, podlivima i ljubičastoj njuški na kraju zatrpao, kakav šou! :D Uz njega, odskočili su doktor Milsap i Heris, protiv odličnog protivnika (do kraja 3/4 bili u egalu).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9XjwRQUZeRM[/youtube]

Bonus, uz nedeljnu kaficu - komentar na prethodnu tekmu protiv Kraljeva. :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jKH0B7dPHLo[/youtube]

Biju ga kao konja, jači su od njega, ali ima mozak kakav nije skoro vidjen. Njegovo vreme tek dolazi, on će sazreti tek za 5-6 godina.

Mozak i mekan šut. Taj mekan šut se vidi prilikom šuta sa oko 2-3m.

Trebalo bi neko da napravi video sa svim faulovima pri šutu u toku jedne utakmice.

Sa druge strane Dončiću su počeli da sviraju skoro svaki kontakt (skoro kao Hardenu), ali to su očigledno neka pravila u NBA koja su povezana sa marketingom.

Neverovatno je koliko Hardena štite, čak i Kariju sude ono što njemu ne. Ne znam ni po kom to principu uopšte funkcioniše, ako im je Jokić nezanimljiv zato što je debeli belac iz istočne Evrope koji ne zakucava, zašto li je Harden zaštićeniji od Karija?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-lPvBUwuwas[/youtube]

Nije mi zao što je Zvezda večeras izgubila od Unikahe. To je zasluženo, a igračima španskog tima mora da se pruzi ruka. Bez Fajea, Cirbes se povredio,...Ali sve to nije izgovor. Igrali su generalno loše u prvom poluvremenu, u drugom bolja slika i na kraju nisu imali srece u zadnjim trenucima. Teško je vratiti se, kada krene naopako, posebno protiv ovakve ekipe, koja je jedan od favorita za osvajanje Evrokupa. Oni nisu ni nepobediva, ni najbolja ekipa u ovom takmičenju, ali da bi im bio nanet poraz, mora od početka da im se namente ritam, a ne da se sa polovine utakmice stiže razlika, pa da se misli da li će se na kraju imati sreće ili ne, kao što se u ovom slučaju nije imalo. Što reče komentator: ,,Zvezda ovim porazom nije izgubila mnogo, ali je mogla da dobije puno sa pobedom" , što je tačno. Sa dve pobede u dva kola, napravila bi veliki korak ka prolazu u sledeću fazu. A prilika za pobedu i bolju spremu, bila je sada kada u Aba ligi, na drugom frontu, nisu teški protivnici. Ostalo je još 4 utakmice, ništa nije gotovo. Ali da sve bude crnje, i sa ovako lošom igrom, mogli su da pobede ili izbore produžetak protiv ovako dobre ekipe, da su imali sreće kod poslednjeg ofanzivanog skoka na utakmici ili da je Regnald pogodio trojku, čije veče, ruku na srce, definitivno nije bilo večeras.

Da vidimo šta će Partizan uraditi...

Vala, i nije red da se pobedi posle onakve debilne igre iz prvog poluvremena. Ne znam šta bi Reglendu, nije vola mogao da ubode celu tekmu.

Uspeh je i to, ja necu da osporavam. Od prvog poluvremena u kom si bio skoro nakautiran, dovedes da izgubis utakmicu na jednu loptu, a protiv onakvog protivnika. Samo jedan raspolozen igrac je delio Zvezdu od pobede, a sa onakvom igrom, jos u gostima...I to je uspeh. Zvezda u grupi ima dva realna kandidata za osvajanje Evrokupa, a jednog od njih treba da izbaci. Tesko je to. Ali da su sada imali srece da dobiju Unikahu, necu da kazem da bi bili jednom nogom u top8, ali bi bio ogroman korak ka tome.

Da dosolim i ja, totalna brljotina od igre, to ni Doktoroglu ne može sam da iščupa. Nisam ugasio, da bih odgledao njegove radove. Jesmo li imali ikada ovakvog majstora!?

Iskustvo tog čoveka je dragoceno Zvezdi. Nekad pokriva velike brljotine drugih igrača, ali protiv ovakve ekipe ne može sam.

Moje mišljenje...Ristiću je povredom Cirbesa dat vruć krompir u ruke, za šta nije bio spreman. Smatram Tomića genijalcem, ali na utakmicama u Aba ligi, gde su slabiji protivnici, takvi igrači trebaju da dobiju više šanse, a ne da ulaze na kraju, eto da bi dali neki koš. Protiv Krke je trebao više da igra.

Sada je Odžo startna petica, dok mu je Ristić jedina ista zamena. Simanić i Faje mogu u nuždi da igraju petice, Kešelj ne može, a sva trojica su četvorke. Cirbes mnogo fali. A na četvorke mogu na neku silu u nemogućnosti drugih rešenja da se ubace Perperoglu, Dobrić i Davidovac. Čović sinoć takođe nije bio tako loš, zamenio je lošeg Regnalda.

Partizan se drži za sada...Videćemo šta će da ispadne na kraju.

Partizan je pobedio, odlično je igrao, svaka im čast. Uspeli su da namentu svoj ritam ekipi Albe, koja možda nije među glavnim favoritima za osvajanje EK, ali je prilično dobra. Stvari idu uzlaznom putanjom. Jedva su prošli u ovu fazu, a imaju sasvim objektivne šanse da se nadaju da će proći u sledeću.

Vrh