Šta je novo?

Sportski događaji

Naravno. Prvo je potrebno par godina finansijske stabilnosti da nam talenti kao Radonjić ne odlaze čim postanu nešto (ili čim ih progura menadžer u sprezi sa FSS)

Takođe su bitne i mlađe kategorije, ali sve je to u suprotnosti sa nabavljanjem poluproverenih stranaca (opet menadžeri u glavnoj ulozi) koji zauzimaju mesto našoj deci.

Dobićemo ove sezone dosta bodova za UEFA rangiranje klubova, pa to možda olakša put do Evrope sledeće godine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571900#p571900:2ssyj220 je napisao(la):
tragac » 03 Oct 2018 09:20 pm[/url]":2ssyj220]Ništa strašno, ništa neočekivano.

Ono što je uspeh je što su navijači JSD toliko izbalavili za šatiranim melezom da su potpuno zaboravili na košarku večeras.

Hvala Predsedniku na ovoj divnoj sportskoj priredbi! Beograd čeka sedmicu!

Čuo sam da će Partizan sada da promeni boje kluba, da Juventusove zameni PSG-ovim.
Projekcija neostvarenih želja...
Najsmešnije je što se niko baš nije previše uzbudio zbog ovih 6:1 :) ... uostalom, bili smo na istom ovom putu 80tih godina...

Da se vratimo na mešto u čemu postojimo u Evropi, a to je košarka...

Zvezda je počela Evrokup pobedom protiv Ulma, a Partizan porazom od Trenta koji nije smeo da dozvoli. To je bila utakmica koju je trebao da upiše kao pobedu, realno bolja je ekipa.

U Nedelju, Zvezda igra protiv Budućnosti u ,,Morači". Valjala bi jedna ubedljiva pobeda, čisto da im vrate za izgubljenu titulu Aba lige prošle godine. Nisam siguran da li će Omić igrati za Budućnost.

.. i nama Regland nije siguran, temperatura, još od Ulma nije trenirao! Biće veselo sa Filipom 25+ min..

Pre basketa, u nedelju u 13h, FKCZ nastavlja pohod ka tituli na nezgodnom gostovanju u Gornjoj varoši .

Kud nisu upali u neku bar malo lakšu grupu, pa da prezimljavanje u Evropi sa trećeg mesta u grupi bude malo realnije. Ovako, teško da i to može da se očekuje. A prvenstvo svakako ne sme da se ispusti, kao ni kup.

A za košarku, uz Filipa, mislim da ima i ,,džokera" koji mogu da pokruju ,,keca". Beron, Lazić, Nenadić,...Ali da je Regnald mnogo bitan za ekipu, što će se tek pokazati kada na red dođu teže utakmice, tačno je.

Nemo' Lazu na keca, b'ate Blejde.. :shock:
JR će peglati tih 25min, a ova druga dvojica pokrpiti ostatak. Čekamo i Davidovca sa se vrati. Ponoviti igru iz Laktaša i nastaviti sa vraćanjem duga Futuri.. a mnogo su nam dužni, jednu EL!
:sesir:

Dobar je Laza, prošla sezona mu je bila najlošija od kad igra u Zvezdi (po meni). Čini mi se da ove igra bolje.

Možda ovo igranje Evrokupa i nije tako loše, jer je Zvezda sada bolja ekipa, nego prošle godine i realno je da uđe u vrh tog takmičenja. A uz sreću i junačku borbu ga možda i osvoji.

Jel se neko seća 1998. godine i meča sa Mešom iz Verone, Kupa Radivoja Koraća, gde Zvezda u revanšu pred svojom publikom nije imala sreće da osvoji tadašnji evropski trofej?

To je jedan divan primer kako su navijaci sje*******ali svoj tim i gurnuli ga u grobarsku raku.

Lazic je divan klupski igrac koga je prosle godine ubila reprezentacija. Eurokup je prava mera a Tomic odlican potez.

Pobeđena je Budućnost u, renoviranoj za Evroligu, Morači. Da nije bilo opuštanja pred kraj, razlika je mogla da bude 30+. A najefikasniji kod domaćina, bio je upravo, bivši košarkaš gostiju, Alen Omić. A kod Zvezde Perperoglu. Regnald je imao više asistencija, nego ceo tim Buducnosti.

Mišljenja sam, a vi ispravite ako ne mislim dobro, da ima šanse u teoriji da imamo dva predstavnika u Evroligi sledeće godine. Ako Zvezda osvoji Evrokup, to znači igranje u Evroligi naredne sezone, a u finalu Aba lige da igra sa Partizanom, recimo. I ako pobedi, pošto već kao prvak Evrokupa ima kartu za Evroligu, onda sledeći najbolje plasirani tim Aba lige, ima prolaz u elitu, a to bi bio Partizan. A ako on pobedi Zvezdu, onda, jasno, kao prvak Aba lige, ide u Evroligu.

Sve ekipe koje gođu do top8 Evrokupa, su evroligaške ekipe i po kvalitetu ništa ne zaostaju za ekipama iz elitnog takmičenja, a od nekih lako mogu da budu i bolje. Zvezda ove godine ima, po ovome do sada, mnogo bolji tim, iako ne igra Evroligu. Primarni cilj je naravno ABA, ali mislim da su i šanse za Evrokup, realne, uz malo sportske sreće, koja uvek treba.

Nadajmo se tome.

ABA liga bi po jačina morala da ima 2 predstavnika, ali ne gleda se samo jačina već i novac uložen u tim i sponzori.

Mislim da će Budoćnost biti ubedljivo poslednja u EL.

ABA liga po jacini trebali da ima dva predstavnika, ali ce njen sampion da bude poslednji u EL. Ok.

Budućnost je dobila finale na fore koje ne pale u EL.

Zvezdi je potreban jak Partizan (i obrnuto) i samo tako (a ne političkim unitavanjem protivnika) ćemo uspeti u klupskim sportovima.

Naravno, dosta toga je i do trenera.

I ne treba da dobijemo 2 mesta dok se ne srede stvari na Balkanu.

Ja mislim da je to jedno mesto realno u ovom trenutku. Sto si ti i rekao, i ne treba da dobijemo dva mesta dok ne sredimo neke stvari. Ako i kada budemo imali dva tima na EL nivou, onda treba kukati da je nepravedno. Mada ima uvek i taj prolaz kroz Evrokup.

Ja sam siguran da ako Zvezda osvoji Evrokup i ABA ligu, da onda samo Zvezda ide u EL i da drugi iz ABA lige ne ide u EL u tom slucaju. Jedini nacin je da neko drugi osvoji ABA ligu ako Zvezda osvoji Evrokup.

Ne mogu da nadjem datume finala za ovu sezonu, ali prosle godine je finale Evrokupa igrano od 10. do 13. aprila , a finale ABA lige je pocelo 9. aprila. Dakle, ako Zvezda udje u finale Evrokupa, a raspored bude bar otprilike kao prosle sezone, pomera se finale ABA lige. Tj. prvo se igra Evrokup pa ABA, sto znaci da Zvezda u slucaju osvajanja Evrokupa moze i da pusti ili proda finale ABA lige da bi imali dva predstavnika.

I onda se sazna da je prodato to mesto, pa nas kazne :)

Sad malo gledam timove i potpuno sam zaboravio da ima samo 16 ekipa. Tako da povlačim potrebu za 2 ekipe sa ovih prostora.

Verujem da će zbog pritiska sponzora biti povećan broj klubova u narednim sezonama. Samo treba precizno definisati koje lige imaju prolaz jer je sve više regionalnih takmičenja.

Pa od sledece sezone ce vec biti 18 timova, Bajern i prvak Francuske jos upadaju. A planira se jos dodatno prosirenje u sezonama posle sledece.

Pobeđen je i Monako u gostima. Utakmica, po meni, ne baš dobra za gledanje, par prekida, mali broj poena, loša igra obe ekipe. Ne kažem da je ovo pun sjaj Monaka, ali Zvezda može mnogo bolje. Pobeda je upisana i to je najvažnije...Sledeći protivnik u Aba ligi je Krka, koja je prošlom kolu pobedila Mornar, inače ima skor 1-1. Zvezda je domaćin i ima skor 2-0.

Da popričamo malo i o utakmici Partizan - Zenit. Naravno, drago mi je što je Partizan pobedio. Ali seljačko vređanje Marka Simonovića, samo zato što je Zvezdaš, a nije neki igrač koji voli da pocenjuje protivnike, niti je ložana u smislu da se kezi navijačima i slično...Navijači su generalno takve ćudi da vole da vređaju protivnike bez razloga. Hipotetički, npr. mene kao igrača lično, ako sam to zaslužio samo zato što igram ili sam igrao za Zvezdu, neka vređaju, nije problem. Ali da se pominje porodica i slično, to je ispod svakog nivoa ljudskosti i normale.

Ljudskost, moral i "navijači" nekako ne ide zajedno.

Zvezda - Monako totalno ružna utakmica za gledanje. Dobro je što smo pobedili, inače bi bila još ružnija.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Što se tiče ove faze, krajnje je realno, bez da pocenjujem bilo koji tim, da Zvezda prođe dalje bez problema. Po meni će utakmica sa Galatasarajem mnogo toga da kaže, a Zvezda igra sa njim za 3 utakmice u Evrokupu. To je tim koji kao i Zvezda ima veće abmicije, pa je i ravnopravan. Kao i jedan od kandidata za osvajanje ovog takmičenja.

Pala i Andora u ,,Pioniru" , inače veliko iznenađenje ACB lige Španije. Zvezda je ovaj put ,,tesno" pobedila, ali najvažnije je da je pobeda upisana i da je tim ostao neporažen. Osnovni razlog što pobeda nije bila veća je veliki broj izgubljenih lopti.

Žene ušle u finale Svetskog prvenstva u odbojci. Ulaskom u polufinale smo postali jedina zemlja koja e imala polufinaliste i u muškoj i ženskoj konkurenciji ove godine.

Sutra finale protiv Italije. Italijanke pobedile Kineskinje i uskratile nam priliku za revanš za poraz na OI.

Odbojkašice su svetske prvakinje...o tome se ni jedan dan nije pričalo. A kada fudbaleri prođu grupnu fazu, to ce da bude čudo koje ima da se pamti.

Hajde da se ipak nadamo da Zvezda nece izgubiti od Liverpula kao od PSŽ. A o tome da ce izvući bilo kakve bodove, uzevši u obzir situaciju da je protivnik favorit za osvajanje LŠ, da se igra u gostima, da je taj isti protivnik izgubio prethodnu utakmicu, a sada će naravno da ,,grize"...Necu da pričam...Samo sam realan, da mi se ne zameri. Nerešen rezultat da se izvuče...Verovatnoća 1:20.

Košarka: Partizan je izgubio od Asvela u ,,Pioniru" i nastavio niz poraza. Inače za njih je zaigrao bivši igrač Crvene Zvezde, Stefan Janković. Zvezda igra sutra sa Brešom kao gost, koja ima skor 0-3, za razliku od Zvezde koja ima 3-0. Očekujem naravno pobedu, a sledeća utakmica u Evrokupu je sa Galatasarajem, za koji Zvezdu vežu neke ružne stvari, ali taj duel će da pokaže jasniju sliku o spremnosti Zvezde, jer je Galatasaraj takođe jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja. Taj meč je 30. Otkobra u ,,Pioniru".

Vrh