Šta je novo?

Sportski događaji

Ja sam bas nesto dokon danas, sto se vidi i po mom pisanju na forumu, i pitao sam sest ortaka stranaca, uglavnom Engleza, sta misle, da li je gol ili ne. Svi su rekli da je gol cak je i vecina rekla da je cist gol. Ja i dalje tvrdim da nemam pojma i da ne moze da se vidi i sa sigurnoscu kaze, ali su mi isto tako smesne optuzbe da se ovde radi o nekoj ociglednoj kradji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=569679#p569679:1hcnagb5 je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 24 Sep 2018 05:00 pm[/url]":1hcnagb5]
Na zalost, nacrtna geometrija je prilicno egzaktna nauka, a i lopta je isla dovoljno sporo da je ova pomocna dileja bez problema mogao da vidi da nije presla celim obimom.

S tim što se nacrtna bavi statičnim slikama i projekcijama, a ovde se radi o dinamici elastičnih tela :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=569686#p569686:1hcnagb5 je napisao(la):
Beki » 24 Sep 2018 05:25 pm[/url]":1hcnagb5]Ja sam bas nesto dokon danas, sto se vidi i po mom pisanju na forumu, i pitao sam sest ortaka stranaca, uglavnom Engleza, sta misle, da li je gol ili ne. Svi su rekli da je gol cak je i vecina rekla da je cist gol. Ja i dalje tvrdim da nemam pojma i da ne moze da se vidi i sa sigurnoscu kaze, ali su mi isto tako smesne optuzbe da se ovde radi o nekoj ociglednoj kradji.

Pa ovo je tema dana, zato što je sramota kako nam dobro ide :roll:

Ali svi gledaju neke zamrznute slike iz nekog kosog ugla, kao da time može nešto da se odredi.
Ima 4-5 snimaka, treba ih sve ukrstiti pa videti gde se nalazio Boaće kada je šutnuo loptu, kojom putanjom i kuda je išla, gde je bio Stojković kada se bacio i kako se bacio, kako se lopta odbila od njegove ruke, sa koje visine i pod kojim uglom je pala na teren ispred gol linije.
Što više gledam snimke, sve sa uvereniji da je on loptu izbacio iz gola.

Al što je glup, na nivou je zapostavljenog deteta....

Za nas Zvezdaše je juče bio sportski dan sa dve utakmice i obe cu komentarisati...

Fudbaleri...Protiv Napolija su izdržali herojski, to je ekipa par klasa iznad Zvezde i treba biti realan. Da su imali srece da daju bar jedan gol, to bi bilo spektakularno. A da su na jučerašnjem derbiju igrali kao protiv Napolija, rezultat bi bio 5:0 za Zvezdu. A Zvezda je juče igrala sa 30% od onoga što može da pruzi, na sve to imala srece i spasila se bruke. Rezultat nije realan, Partizan je zaslužio da pobedi, jer je igrao bolje i više želeo pobedu. A što se tiče gola Zvezde, mislim da je odluka ispravna. I ponavljam, kako je tim za koji navijam igrao, realan rezultat je trebao da bude 3:1 za Partizan, ali nije, jer je Zvezda imala sreće.

Košarkaši...Još je rano da procenim koliko je realno da ova ekipa pruzi, ali sudeci po Aba kupu koji su osvojili, daleko je iznad svih ekipa sa kojima je igrala. I napomenucu da mi je žao što Partizan nije pobedio Budućnost u polufinalu, pa da Zvezda ima priliku da protiv najljuceg rivala osvoji trofej, ali ni ovako nije loše, da se ublaži izgubljena Aba liga prošle sezone. Vec sa prvim utakmicama u Aba ligi i Evrokupu, dace se mnogo jasnija slika toga koliko je realno da očekujemo, ali mislim da je tim bolji ove godine, nego prošle. Učestvuje u 5 takmičenja, jedno je bilo uspešno, osvojen je prvi trofej, ostaje još 4, od kojih je Aba liga prioritet, kao i prošle godine, ali mislim da bez lažne skromnosti i trofej Evrokupa može ozbiljno da se napadne, pa i tako dođe do Evrolige, uz srecu da u Aba ligi u finalu igra sa nekim našim timom i pobedi, pa ako bi bila osvajač Evrokupa i kao takva direktno kvalifikovana za Evroligu, taj drugi posle nje, najbolje plasirani tim Aba lige, bi bio drugi učesnik elitnog takmičenja.

Počinje Aba liga i Evrokup za Zvezdu. Cibona, Ulm, Buducnost...prvi protivnici, ako sam dobro video. Alen Omić je novi igrač Buducnosti, to je takođe sveža informacija. Mišljenja sam da Zvezda nije trebala da otpusti tog igrača, ali dobro...Tu su Odžo, Cirbes i Ristić.

Otvorena fudbalska akademija u Bačkoj Topoli (vredna 9,5 miliona €)

Posle osvojenog prvog trofeja za Zvezdu, u Aba ligi i Evrokupu, debitovala je pobedama protiv Cibone, odnosno Ulma. Igrači mi kao pojedinci odlično deluju, ali kao ekipa su još neuigrani, ali to će vreme promeniti, uz naravno rad. Sledeća utakmica je u nedelju sa Budućnosti, u gostima, koja će svakako tražiti ,,osvetu" i sve usmeriti na tu utakmicu. To će biti bolja slika Zvezde, nego ona u Aba kupu, a i mnoge stvari će da pojasni. Posle toga u Evrokupu sa Monakom, takođe u gostima.

Fudbalerima sutra sa PSŽ-om, neka je Bog u pomoci. Neki pristojan poraz (1-0 ili 2-0), ne bi mogao da im zamerim. Samo da ne bude neki fijasko tipa 5:0, 6:1, 7:1....Zvezdi se objektivno jedva prognozira nerešeno, a o pobedi se i ne govori. Nerešen rezultat tamo, bio bi veliki uspeh.

Kazem da je KatarSG promasena investicija.
Da je toliko para ulozeno u Zvezdu vec bi osvojila 3 lige sampiona.

Da se vratimo na igru, 20 dobrih minuta zvezde u pocetku, posle potop i silovanje Borjana.
Marin ipak spasao obraz, treba izvuci pouke iz ove igre.
Ustedeo sam 100 evra veceras sto nisam isao da gledam tekmu.

Kakve pouke?

Da naši klubovi nemaju šansu protiv klubova iz Lige petice?

I reprezentacija i klubovi nam igraju loše u odbrani i nikako u napadu, tako da je 1:0 najbolje čemu možemo da se nadamo u LŠ

Pa pouka da ne mozes uvek da igras totalni bunker i prepustis loptu protivniku toliko jer se to skupo placa biti topovsko meso.
Protiv Napolija smo imali srece sto je bilo 0-0, ovde su mogli da nas izbuse 12-1 koliko su pucali ko blesavi.
Realno u drugom poluvremenu je malo bolje igrala zvezda jer je imala veci posed lopte, mada vec su se ovi razigrali nije bilo potrebe da nas ponizavaju jos vise.

Da se Zvezda otvorila ranije, još više bi nas izbušili. Svaki njihov igrač je brži od svakog našeg i svaka druga kontra bi bio siguran pogodak.

Nego, karta je mogla da se nabavi regularnim putem?

Na sajtu PSG-a nije bilo moguće kupiti kartu samo za tu utakmicu u LŠ.

Nisam rekao daj je zvezda trebala da se otvori vise i da napada kao blesava tu bi nas tek napumpali ali nije trebala da igra toliko zatvoreno i da prepusti toliki posed lopte da te teska artiljerija napada konstantno.
Ovde je psiha odigrala svoje, doziveli su prelom.
Zvezda prvih 20 minuta je zaista igrala korektno i branila se onoliko koliko je trebalo, dakle ne tako defanzivno i uz bolji posed lopte sa nekoliko napada.
Ovi parizani cak poceli da se brinu, secam se face trenera PSGa izmedju 10og i 20og minuta, poceo je da pravi grimase.
Nego opet nas je sje*******ao taj prvi gol i odmah drugi za njim, tu je zvezda potpuno promenila lice i igru, usrali su se i poceli su da gube veru u sebe i tu je krenuo debakl, Borjan koji bar 5-6 puta ne zna da izbaci loptu iz kaznenog, odbrana koja kad oduzme loptu se spetlja i tako vraca loptu u sredinu, nepreciznost u pasevima.
Ben koji dribla i ne moze nista da postigne.
Sve u svemu primis 2 gola u minut i po, tu nije razlika u kvalitetu igraca bila toliko presudna koliko su psiholoski popustili.

Mogla je karta da se nabavi normalnim putem, to su blokirali jedno vreme pa nisi mogao da kupis kartu, posle su pustili par sektora (istok, zapad) bilo je karata do pre par dana od 84 evra pa na dalje. Bilo je 5-6 sektora slobodnih u prodaji za zvezdu.

Pa to je normalno za početak svakog ovakvog meča gde se unapred zna pobednik. PSG je u početku malo bio strpljiv, ali znali su da će Zvezdina odbrana da pukne u jednom trenutku.

Zvezda (i svaki drugi naš klub) može da izvuče povoljan rezultat samo ako ne kiksa u odbrani i protivnički napadači nemaju svoj dan.

Lepo je izgledao početak, ali sve je to bilo u neku ruku predvidljivo i završilo se očekivanim rezultatom.

Naravno, svi smo nadali nekom čudu (kao protiv Napolija), ali Mbape i Nejmar i Kavani i Di Maria, kako protiv njih?

Ništa strašno, ništa neočekivano.

Ono što je uspeh je što su navijači JSD toliko izbalavili za šatiranim melezom da su potpuno zaboravili na košarku večeras.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=571897#p571897:jzehdp29 je napisao(la):
astrodule » 03 Oct 2018 09:18 pm[/url]":jzehdp29]... ali Mbape i Nejmar i Kavani i Di Maria, kako protiv njih?

Da ih napiju u kafani dan pred utakmicu na "Mitiću", ne znam drugi način...

Gosn. Miloje (kojeg mnogo cenim) je od dvomeča sa Salzburgom pa nadalje (u Evropi) pogubio konce vođenja ekipe! Igrači su totalno nespremni, mislim na psihu, poseda nemamo, kada ga imamo ne možemo da povežemo 2_3 pasa i da zadržimo loptu duže od 10-ak sekundi! Linije su nam PREVIŠE razdvojene, loptu ispucavamo u panici, totalno smo pogubljeni u napadu. Ebisilio je morao da igra, a za Simića i Čaušića nemam objašnjenje osim da su menadžerska kombinacija. Ben, inače uz Krleta, najbolji igrač ovoga tima, se PONOVO nije video na mestu centarfora i nadam se da je Miloje to napokon uvideo.. da ponovim, psiha nam je labava u Evropi, činjenica je da igramo protiv top 10 klubova, ali ne skidaj gaće_igraj fudbal!! (pogledati pod Branko Stanković & Velibor Vasović)

Pa nije ovo Surdulica pa da se igra tika-taka. PSG cepa presing sve vreme. Zvezda je imala sreće pa je ušla u LŠ. Realan domet joj je LE.
Kakva psiha kad su ispred Zvezdinih fudbalera fudbaleri za nekoliko klasa iznad njih. Šta da radiš protiv njih?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Naravno da psiha utice na igrace. Cim su primili 2 komada poceli su da se gube. 20 prvih minuta nemaju veze sa ostatkom utakmice. Kao da su 2 razlicite zvezde igrale.

Taj presing koji igra PSG, igrao je i Napoli a bogme i Salzburg .. zato i zameram Miloju što ne igra Ebisiljo pa i Kafu, jer Simić i Čaušić ne mogu da zadrže loptu nit' da daju smislen pas! Ne može se igrati protiv ovih zveri kao u Kokeza super ligi ili u kvalifikacijama za Evropu, jednostavno, nije dobro spremljena ekipa, posebno_ponavljam, psihički.

Nadam se da smo izvukli neke pouke, i da ćemo se u nastavku CL "pošibati" i izvući još koji bod (milionče) :sesir:

Taj presing ne može da se poredi sa prethodnim.

Govorite o nekoj psihi. Da su psihički bili pripremljeni primili bi 4, a ne 6 golova. Da li treba da analiziramo svakog igrača Zvezde? Osim Marina, niko ne može da stane na loptu protiv ovakvih timova. Ostali igrači nisu ni blizu neke reprezentacije.

Pa Savić (kapiten) uvek napravi neki kiks, da mu nema oca, ne bi igrao ni u Javoru. Pogledajte njegovu karijeru (nekoliko godina u inostranstvu i počeo da igra tek u Moldaviji)

Nije ovo tenis gde su prvih 50 slični po kvalitetu i gde psiha odlučuje (jer na treningu svi pogađaju linije). Jednostavno, ovaj tim nema kvalitet i ako ostanu zajedno, nekom uigranošću mogu da ponovo dođu do Evrope sledeće godine (LE ili LŠ).

Ovo im je prva velika utakmica. Do juče su videli ove skupe igrače viđali samo na Soniju i ne postoji ta psihološka priprema koja bi im ulila više samopouzdanja. Ova sezona će im biti odlična škola. Ako otkinu još koji bod (kao protiv Napolija) - odlično, ako ne, steći će neko iskustvo i možemo se nadati da će većina tima ostati i dogodine i da će igrati Evropu.

Da napravim jedno poređenje, ja mogu da se trudim, da odigram srčano, ali jednostavno nemam ja taj kvalitet da uradim nešto. Prošlo je vreme srčanosti i truda, sada se gleda ko može više da pretrči, ko je jači, ko je tehnički potkovaniji.

Onaj podatak o pretrčanim kilometrima koji vidimo na kraju, ne govori dovoljno. Mislim da smo bili skoro isti, ali ono što se gleda kod te vrste statistike je broj sprintova i brzina. Objasnio je to lepo neki lik koji se bavi pripremom sportista na RTS-u za vreme SP (jedan od retkih dobrh gostiju u njihovom studiju tada)

I za kraj, ne toliko vezano za igru, koliko za RTS. Dobro je što RTS ne prenosi sve ove bitne utkamice (kako klupske, tako i reprezentativne) jer im je većina komentatora katastrofalna (na čelu sa sinoćnim). Ne znam tačno šta me nervira kod njega. Da li dikcija, da li čitanje besmislenih statističkih informacija, da li podizanja glasa kod ne tako izglednih prilika, da li prenaglašeni patriotizam, ne znam. Sport klub mi najviše prija, Arena ne toliko, ali njihove studijske emisije, gde se dovede pravi stručnjak su mi uvek zanimljive (za razliku od RTS-a i Strajnića).

Добра анализа, квалитет наших играча се апсолутно не може поредити са њинима. Али, ипак доказ да се само добром физичком спремљеношћу, залагањем и тактиком може постићи успех (под успехом у овом случају убрајам и пораз од 1-2 гола разлике) је репрезентација Исланда. Имају само једног професионалног играча који игра у некој релевантној лиги, имају дупло мање становника него Црна Гора или Луксембург, а успех који постижу је невероватан.

Sve što bi rekao, već ste rekli. Ali da kažem koju...Posle godina tavorenja neigrajući evropska takmičenja, ne može odmah i sada da se očekuje dostojno rivalstvo sa favoritima za osvajanje LŠ. Francuska liga nije ni među 3 najbolje u Evropi, nego se po meni najbolji fudbal igra u (redom): Engleskoj, Španiji i Italiji. Na četvrtom mestu bi mogao da stavim Nemačku, a Francusku tek na petom. Ali mislim da je 2. liga Francuske na mišiće nivo sa našom prvom, objektivno. Pod time mislim da bi se Zvezda u toj ligi tek izborila za opstanak. Uspeh je što Zvezda uopšte igra LŠ, treba biti realan. Možda će se sa vremenom podići neki standard, ako se bude išlo u smeru u kome se ide.

A šta mislite, šta će biti sa Liverpulom u Engleskoj...Kakav rezultat tada da očekujemo? A koji je realno, kvalitetniji klub, nego PSŽ...

PSŽ je poznat kao tim koji igra dobro u grupi, ali posle brzo ispadnu. Takođe je bio tekst (mislim na Sport klubu) kako leče svoje komplekse na lošijim ekipama.

Zvezda im je došla posle poraza u prethodnom kolu, a isto tako će Zvezda doći na noge Liverpulu. Rezultat će, na žalost, biti sličan.

Milojević očigledno radi dobar posao, i njemu, a i igračima su potrebne ovakve utakmice, prvo da oseti atmosferu, sudije (gde nisu ni malo povlašćeni kao u domaćoj ligi), a posle i da pokušava nekim taktičkim zamislima da izvuče maksimum iz ovog limitiranog (za LŠ) tima Zvezde.

Slažem se sa tobom, ali...Ni sve te velike evropske ekipe nisu preko noći postale to što jesu. I oni su pretrpeli velike tranzicije. Mislim na ekipe tipa PSŽ, Napoli i slične koje su dobre zadnjih godina, a ne na one koje gotovo svake godine već 40 unazad igraju LŠ. Pa i mi moramo da se usavršavamo, a za to su potrebne godine uzlazne putanje. A Vladan Milojević...Pa šta da mu zameriš? To je kao da ti ideš tenkom na mene, a ja imam samo automatsku pušku i pokušavam da te onesposobim. I naneo bi ja možda tvom tenku po neko oštećenje, ali ti ćeš stići do mene i pregaziti me u svakom slučaju.

Vrh