Гледају људи, ја сам био и на Боде Глимту и на Бенфики. Био је пун стадион, то што Нова С њаке је само то - кењажа. Звезда није била јача 30 година, игра добар фудбал и одлично је вођен клуб. За мене довољно. Заправо, пратио сам и док је за време Велике и Просвећене (Пристојне и Грађанске) Претходне Нова С Власти клуб водио - Горан Весић (прво кошаркашки, па фудбалски).
Не допада се вођство клуба, навијача? Е, па, против Келна је `89. на клупи као службено лице (члан управе) седео вођа навијача - Аркан (има на снимку те текме на јутубу, баш је дуго у кадру лепотан). Јер, то је био клуб "републичких органа". Пре тога, иза клуба стајали Дража Марковић, Крцун (масовни убица). Па се гледало.
Ето, нпр. мени се не допада ништа - буквално, ништа, од вођства, преко обичаја, неплаћања пореза, ставова о друштву и политици, до пастве - у вези са актуелном СПЦ, па сам и даље православац, одем и у цркву кад треба. Такође сам и Србин, још како. Уз то, сковао сам фразу да "нису сви који пишу ћирилицом будале, али највеће будале пишу ћирилицом" - а увек пишем ћирилицом кад могу. Можда су ми зато нпр. преци били слаб материјал за потурице, ко ће га знати.
I moja baba je kao beba jela travu na Petrovoj gori dok su bezali od ustaskog noza, a moja mama je ipak sela na avion i dosla u Beograd kada su krenule pretnje i otkazi Srbima u Zagrebu. Koliko god rat 90ih bio odvratan i neka je vecna slava svim zrtvama, bio je kamilica u odnosu na 1940-e.
Dok meni danas neko moze da probusi gume zbog tablica ili pozove muriju jer furam kera po plazi.
Tako da, mani me sta je bilo nekad, ovo je 2024. godina. Vodjeni time sta je bilo nekad i zivimo kako zivimo, ubedjuju nas da je to sto je bolje nego nekad dovoljno pa se time zadovoljavamo, a ne gledamo u kojoj godini zivimo i koje sve mogucnosti imamo. Tako i vlada ova bag** - setite se zmija, pacova i narkomana i kako je bilo nekad...
Zvezda je jedan primitivan klub, daleko primitivniji za svoje doba nego sto je bio 1980ih. Dok je nama Arkan sedeo na klupi, Englezi su imali desetine mrtvih po tribinama.
Tad je vladao primitivazam i tamo i ovde, a sad tamo se mozda peru arapske pare, ali nikom navijaci nisu paravojske koje se ubijaju po ulicama, sluze za najprljavije poslove, klicu ratnim zlocincima, u direktnoj su sprezi za mafijaskom vlascu i ne smeju da pisnu protiv iste, klubovi tamo ne sluze za lecenje kompleksa i drzavno pranje para i ne vlada opsti primitivizam i kriminal. Ne znam kome je lik poput Terzica glavni. I da jeste, sigurno bi dobar deo navijaca bio protiv istog, ali ne bi im razbijali glave ako bi se pobunili.
Parkiras se ko covek, sednes na sediste sa grejacima i gledas vrhunski fudbal, ne brinuci hoce li te neko izbosti nozem jer nosis pogresne boje ili te ubiti svetlecom raketom. I mozes se dernjas i vices sta hoces, naravno ako nije rasizam i slicno, ovde ces dobiti po tamburi ako krenes protiv Rio Tinta na primer da skandiras.
Ne citam Novu. Stadion je bio daleko od punog, zna se sta je pun stadion. To sto ne mogu da nadjem tacan broj prodatih karata opet potvrdjuje sve sto pricam i o kakvom se klubu radi. Poenta je da bi da imamo normalan klub, stadion bi prepun i trazila bi se karta vise. A danas bi bili u Milanu, ja, ti, deca, stariji ljudi...