Šta je novo?

Sportski događaji

Bobinator is back.

8 poena i 4 skoka protiv Olimpijakosa do sad (tri minuta do kraja prvog poluvremena).

1000011584-jpg.213761
1000011613.jpg

I to bez Teodosica.

Uz 20% razlike u šutu za 3, moralo je da ode na 10+, ali dobro, pobeda. :)

U proseku dobiješ ono što zaslužuješ, pa nije dobro imati dugove, generalno, ne samo u statističkim raspodelama...

Ne bi ni valjalo da smo sad bolji. Ali pobede se broje i pisu.

Pobeda je pobeda u svakom slučaju, ali se vidi da nesto fali i tek kako. Mnogo oscilacija u igri, dugi periodi kontra-ritma, problemi su i dalje tu. Moram da pohvalim bracu sa tribina, tokom cele utakmice se čula njihova pesma. Sledeći protivnik je Baskonija u sredu u Areni. Mnogo teži rival, ali mi ćemo biti uz našu Zvezdu. Pre toga u okviru Aba lige, Zvezda gostuje Splitu.

Posle poraza od Splita, za koji niko sa strane ne može da se okrivi, a posle čega za moj pojam, crveni alarm treba da se upali na Kalemegdanu...Podsećam da je za isti takav start u Aba ligi, Milan Tomić podneo ostavku, a Duško Ivanović je dobio otkaz za bolji start, u oba slučaja, razlog nije bio rezultat, nego izgubljena svlačionica. Ni sam ni za kakvu seču, teranje, ni bilo kakvo donošenje odluka preko noći. Ali nešto da se menja, pod moranje je. Za početak doselekcija na 4.

Sutra je utakmica sa Baskonijom, gde će Arena bar po onome što se piše, biti dobrano popunjena. I ako ekipa želi da se drži pre početka postavljenih ciljeva u Evroligi, ova utakmica je na spisku onih koje je realno moguće dobiti, čak je Zvezda i blagi favorit.

Jaka odbrana, bukvalno borba da se svaki napad odbrani. U napadu kreativno, uz nadu da ce i sut da posluzi. Da se nekako izbegnu duge serije bezidejnih napada, iz kojih protivnik sa druge strane pravi prednost. Ako nema drugog rešenja i faulovi da se uspori, pa pravovremene izmene. Posle toga ide Fener u gostima, Barselona kući u paklenoj nedelji Evrolige, pa gostovanje Realu i to su tri F4 ekipe, bez obzira što ni neke do njih nisu za počele kako su želele.

Utakmicu po utakmicu, u rikverc ne vredi da se vraćamo.

Da sam Grobar, navijao bih za ovu Zvezdu.

Jako bitna pobeda, s obzirom da se smese 3 poraza u sledecim utakmicama. Ne mora da znaci, mozda padne Fener i to mozda. Ostalo tesko.

Nema sanse da izgubimo sve tri.

Najrealnije je da dobijemo Barsu kod kuce, koja je precenjena, ali verovatno nece biti tako nego cemo roknuti Fener ili Real u gostima.

Svako svakog dobija ove godine i u Evroligi i po domacim/regionalnim prvenstvima, svaka prognoza je nemoguca.

Celokupni utisak, kakav dugo nisam imao, da ova ekipa Zvezde posle odigrane evroligaske utakmice može bolje od sinoc prikazanog i to protiv ekipe koja je daleko od pukog učesnika. U najmanju ruku F10 ekipa po sastavu, a mislim da sam ih time pocenio.

Biće težih izazova, ovim je ekipa ,,porasla" timski i sigurnosno. Značiće pred dva favorita u paklenoj nedelji.

Onaj poraz od Splita koji je boleo, počeo sam da razmišljam da idem na bolovanje jedno 2-3 nedelje, zalečen je ovom pobedom i deluje da je krajnje ozbiljno shvaćen i ako je tako, prestalo je da mi bude žao. I dalje je sve u rukama Zvezde i u Aba ligi.

Zahvalan sam svima na lepo provedenoj večeri na jedinom mestu gde volim da vidim gužvu, a to su Zvezdine utakmice.

Opet 45% za 3, nerealno na duži rok! Jednostavno matora ekipa koja ne može da odigra toliko utakmica na visokom nivou const. Prednost je što će se sigurno skupiti kad bude najbitnije, npr PO ABE (koliko god je nebitna sad cela liga). Ja bih svakako Abu max iskulirao do PO, kad ne donosi ništa sad, razigravao klupu, full koncentracija na EL.

Šteta je što Petruševa nisu doveli, baš šteta. Baš bi dobar match bio na ovu ekipu. Godine i energija, mekana ruka i centimetri ali sa poziicje 4 (po mom ukusu), što je opet vrlo komplementarno sa našom generalno niskom ekipom. Imaće protivnici const 10+ off skokova kroz EL, ali čak izgleda i dobro kako sam očekivao. Jedan detalj odlučio. Povredi se visoki u Oliju, mali dobije šansu, odigra vrhunski superkup, pa i EL sad, možda je i najbolji tamo po odigranom minutu!

Tako je kako je, to je ona razlika između velikih i malih, uvek si u drugom, trećem redu. Uzimaš ono što drugi neće (što finansijski, što ovako, lepše je kupati se u Ljoretu u maju, nego trpeti onakvu tenziju u BG). Onda neke godine pogodiš, pa te raščerupaju odmah, a veliki su već na vrhu, pa kad ne pogode, naprave doselekciju, ali 2, 3, 4 igrača. Pao je bo izuzetak, možda će i kkp. Svakako nisam ni ja optimista za PO, možda 1 BG tim dobaci do TOP 10.

Tako je kako je, to je ona razlika između velikih i malih, uvek si u drugom, trećem redu. Uzimaš ono što drugi neće (što finansijski, što ovako, lepše je kupati se u Ljoretu u maju, nego trpeti onakvu tenziju u BG). Onda neke godine pogodiš, pa te raščerupaju odmah, a veliki su već na vrhu, pa kad ne pogode, naprave doselekciju, ali 2, 3, 4 igrača.
Zato pravis svoje 😉

Zasto bi, pobogu, imao 12 takvih?

I bas su retki koji vrede da su otisli, ako uopste ima ijedan.

Pa kažeš pravi svoje. Tog koji je ekstra-kvalitet sa 17nema, pojavio se 1 Dončić i 1 Jokić sa totalno atipičnim putem, dakle momak je 1 u milijardu! svakako ga ne bi zadržao. Nisi mogao ni Petruševa. Ovaj koji je tu negde potencijal, ali ne znaš šta će biti od njega, on će sve češće (tvrdim, videće se) direktno sa 17 na koledž, da uzme lovu već sad! Nama su ostali igrači koji NIGDE ne bi mogli da zabodu bolji ugovor, nego u Zvezdi sad. :)

1 Dubai ima 5x jeftiniji tim od nas (imali bi samo 3x da kažem opet igračima nije lepše da brčkaju u martu, nego da budu u BG smogu), sa tom gangsta selekcijom. To je drugi koncept, ali ja tu vidim ogromnu prednost da sutra oni imaju prednost da dovedu sve te najbolje divljake, dok ćemo mi kvalitet preplaćivati.

Ниси могао ни Топића. Од суперталентованих клинаца имаш макс. 1 сезону на високом нивоу и - ћао (онда молиш бога да пропадне у НБА, да можеш да га враћаш).

Tako je. A on je primer dečka koji je iz čiste ljubavi ka Zvezdi došao u polusezoni da pomogne i potvrdi kvalitet (na ličnom nivou), iako je svaki raciionalan parametar govorio da to ne treba da uradi! Dakle imaš po projekcijama dosta lošu draft godinu, gde imaš ogromnu šansu da budeš baš visoki pik (več na polusezoni je bio po projekcijama u TOP 5, čak su mu neki davali i drugu, treću poziciju), sa perspektivom da imaš ključeve tima koji do kraja može samo da raste i 25 + min po meču sa odličnom statistikom i da nema putovanja i da može uz to da trenira nedelju dana i više se razvija u sasvim dobroj konkurenciji (ošurili su i Zvezdu i KKP)! Ovako imaš opciju da se povrediš u toj konkurenciji (mogao bi i ovako, ali manje su šanse), da se izgubiš u takvom seniorskom timu i izgubiš minute (i tu mu se najviše divim na mudima da je bio siguran u kvalitet) i na kraju je i platio i povredom i ugovorom (5M je razlika godišnje plate između drugog i 12. pika) i još je Zvezda uzela obeštećenje! On je na neki način primer deci kako ne treba sutra, a mi kao simpatizeri/navijači treba da ga volimo kao i njegovog ćaleta.

A sad nećeš moći ni poluproizvode. Taj koji nije siguran u kvalitet, pre će da ode za 300K usd sa 17 god!

Vrh