Šta je novo?

Sportski događaji

Jbg. istrošili smo se dva puta pre te utakmice...

Nismo još dobili najlepše dresove u istoriji fudbala, sledeće sezone smo igrali u njima i oba derbija dobili. Partizanov OKI je isto bio dobar, zanimljivo sa crvenim detaljom dok Zvezdin sa crnim

Dejan-Stankovic

278052578

851044251649f2a395b903987542926_orig.jpeg

33-6-758x560.jpg

Ma, mi igramo svoje prvenstvo, ne zanimaju nas ovi ultra jaki Kanadjani, Spanci, Francuzi, Nemci, Australijanci... 😁

Mi za polufinale se borimo sa Italijom pa sa Grckom/Litvanijom...

Valjalo bi se iskoristiti i verujem da mozemo.

I to je tacno. Meni je cak jos veca tragedija, sto ne koristimo ovaj kostur uz najbolji tim.
Sa druge strane je bas osvjezujuce sa ovim momcima. Gledao sam cijelo U18 prvenstvo, pa sam malo pod uticajem euforije.

Pored njih igracemo sa Kinom, Juznim Sudanom, Portorikom i najverovatnije Dominikanskom Republikom.

Nisam arogantan, ali stvarno mozemo da se manemo prica da svi igraju kosarku, izbusicemo sve ove lagano, mozemo i 50 razlike ako nam bude trebalo, tako da mi vec imamo cetvrtfinale u dzepu i ne moze nam se ponoviti 2007.godina.

Tome se mozemo zahvaliti najretardiranijem zrebu i pravilima za zreb u istoriji.

Grupe su pravili po tako sto su uzimali ekipe iz prvog, treceg, petog i sedmog sesira i druga grupa iz drugog, cetvrtog, sestog i osmog 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ 🤣🤣🤣🤣

Glupa FIBA. Tako smo mi kao drugi sesir izbegli sve ekipe i iz prvog i treceg sesira 🤣 I dobili Portoriko iz cetvrtog.

To uvek ide 1-4-5-8 i 2-3-6-7.

A ukrstamo se sa grupom gde su Filipini ekipa iz prvog sesira jer su domacini. Znaci, realno do cetvrtfinala necemo naleteti na bar jednu ekipu iz prvog i drugog sesira, najjaci ce biti Italijani koji su treci sesir.

Moram priznati, da nisam pratio zrije*******. Ovo je zaista glupo.
Imali smo i prosla dva turnira dosta lake protivnike, pa smo padali protiv prvog jakog.
Kako god, meni je najvaznije, da se ne ukoce od straha, kao smo to prosliih nekoliko puta vidili. Gledati nas takve u kosarci je nesta najzalosnije.
Inace, kad su nas Nijemci pretekli?

Nemci su bili u polufinalu ili možda i finalu na prošlom EP.

Ja bih bio presrećan ako uspemo da osigurano OI. A to znači da budemo u najbolje 2 evropske reprezentacije (Francuska kao domaćin OI se ne računa). Mada to opet znači polufinale, tj. borba sa Italijom i Grčkom/Litvanijom.

Pored njih igracemo sa Kinom, Juznim Sudanom, Portorikom i najverovatnije Dominikanskom Republikom.

Nisam arogantan, ali stvarno mozemo da se manemo prica da svi igraju kosarku, izbusicemo sve ove lagano, mozemo i 50 razlike ako nam bude trebalo, tako da mi vec imamo cetvrtfinale u dzepu i ne moze nam se ponoviti 2007.godina.

Tome se mozemo zahvaliti najretardiranijem zrebu i pravilima za zreb u istoriji.

Grupe su pravili po tako sto su uzimali ekipe iz prvog, treceg, petog i sedmog sesira i druga grupa iz drugog, cetvrtog, sestog i osmog 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ 🤣🤣🤣🤣

Glupa FIBA. Tako smo mi kao drugi sesir izbegli sve ekipe i iz prvog i treceg sesira 🤣 I dobili Portoriko iz cetvrtog.

To uvek ide 1-4-5-8 i 2-3-6-7.

A ukrstamo se sa grupom gde su Filipini ekipa iz prvog sesira jer su domacini. Znaci, realno do cetvrtfinala necemo naleteti na bar jednu ekipu iz prvog i drugog sesira, najjaci ce biti Italijani koji su treci sesir.

Нисам то ни испратио, каква будалаштина, кад би пренели на фудбал то би било отприлике ако си у 1. шеширу добићеш у групи на пример Португалију, а ако си у 2. шеширу добићеш Северну Македонију.

Pa Nijemci su na Evropskom igrali jako cvrstu kosarku za razliku od nas. Sada koliko je sam turnir bio kvalitetan...
Ja od Saletog perioda nisam vidio to kod nas. Daleko su oni od toga, da igraju lijepo, ali pruzaju ono sta znaju.
Slazem se, osigurano mjesto na OI bi bilo sjajno.

Ovo je, kada se svi faktori saberu, najbolji tim koji trenutno imamo. Mislim da pojasnjenje ove rečenice nije potrebno, razumete me, verujem.

Kakav rezultat ce napraviti i kako ce do njega doći, od toga zavisi da li cu isti nazvati uspehom ili neuspehom.

Kakav sou Juzni Sudan - Portoriko 🤣🤣🤣

Nerealna utakmica.

Ajmo sad Juzni Sudan!

Gledam sad ove Kineze protiv nas - kako toliko pojma nemaju, lože se na basket kao deca svi, imali Jao Minga, ulažu pare... a tablu kad pogode, vatromet reba da pripale. Neverovatno.

Kakav bratski zagrlaj Avramovica i Davidovca posle tekme.

A ovde se na temi kolju Zvezdasi i Partizanovci...i to je mala beba za ono sto se radi.

Невероватно ми је да Кинези од милијарду и по њих не могу да пронађу бар 10 играча који нешто могу без обзира на висински хендикеп,, поготово зато што су спремни на све, мислим да је и Јао Минг настао “генетским инжењерингом”, то јест упаривали спортисте да имају децу.

Cak i u 3x3 basketu sponzorisu timove, da bi ukljucili njihove igrace. Zgrce fin novac Sale sigurno.
Nemaju oni tu ljubav prema igri kao Filipinci.

Baš naprotiv, imaju ogromnu ljubav prema igri; košarka je najpopularnini sport u Kini, a Peking je jedini strani grad gde sam, maltene u centru, u stambenim blokovima video (prepune) terene za basket...

Nego izgleda nije ih bog dao za sportove s loptom (bez reketa).

I to za visinski hendikrp nema veze; Han Kinezi i nisu tako niski, a posebno novije generacije. Mislim da su porasli u proseku 10 cm u poslednjih 40 godina, ili tako nešto.

Kakav bedak za Raula Neta, završio prvenstvo već u prvoj utakmici i to u trenutku kad su vodili skoro 40 razlike.

Dobra je ovakva pobeda za samopouzdanje kompletne ekipe. Naravno, ovo ne treba da bdue znak da će se naš tim kroz grupne utakmice prošetati do pobeda, treba da se nastavi ozbiljno i jako.

Opet kažem, ne osuđujem nijednog igrača koji nije hteo ili nije mogao da igra za reprezentaciju i stojim pri izjavi da je ovo najjači tim koji naša zemlja trenutno ima. Ako npr. Nikola Jokić nije uz ekipu, ne znači da Bog nije i da će neće biti uz naše reprezentativce. Na stranu što je pre ovog prvenstva, javnost u Srbiji pocenila i nije nešto očekivala od ove ekipe. Mislim da je ova ekipa tim. A između ekipa i tim, ne stoji znak =. Konkretno - prošlosezonska Zvezdina ekipa nije bila tim na početku sezone - što je bio uzrok mnogo loših stvari. Duško Ivanović je to mnogo popravio, ali za ciljeve ekipe, to je bilo nedovoljno i premalo vremena i ostalih resursa da se stvari pravo isprave. Pravim poređenje da me razumete. Mnoge slabije na papiru ekipe, pobeđivale su na papiru jače - samo iz razloga što su bile tim. A da li dobro mislim i da li mi se dobro čini, videćemo sa prvim jačim protivnikom, kada će neke stvari u tom smislu doći do izražaja ili neće.

Vrh