Блок зграда "Алфа-сити" у улици Живка Давидовића је завршен крајем 2013. године, а продаја је почела ове године. Према речима једног од продаваца до сада је продато око једне трећине станова од укупно њих 199. Види се да има и оних усељених. Ради и продавница Макси у приземљу зграде дуж улице Живка Давидовића.
Цена је 1.750 евра за стан на спољашњој страни, 1.650 евра за дворишну страну и 1.500/1.550 евра за станове у вишем и нижем приземљу (више и ниже приземље су једно изнад другог, у истој згради) - ти станови немају терасе.
Оно што ми се свиђа јесте то што зграде (ламеле) иду у круг (с три прекида) и тако праве пристојно унутрашње двориште ограђено капијама са свих страна, тако да је доступно само станарима. Допада ми се и то што су плафони високи 2,80 цм, иако мени не изгледају тако.
Квалитет материјала и опреме је нижи него у АБлоку. У улазима је по један лифт (за 12 или за 15 особа - али само ако су они некадашњи, ситни Кинези :mrgreen: ). Гаражна места су у подземном делу.
Околина блока је донекле неугледна, у сваком случају у нескладу с његовим изгледом. С горње стране је градилиште, а с десне стране, гледано одоздо, је рашчишћен терен, вероватно исто тако за градњу у будућности. Једини приступ блоку је из ул. Живка Давидовића. У плану је да се направи оно што продавац зове "променада" с леве стране, која почиње од изнад Пашине чесме и широким степеништем поред саме зграде иде нагоре - треба до Булевара, али, на горњем углу зграде и на путу тој променади још стоји једна непорушена стара кућа.
Има веома лепих станова, рецимо један од 61 квм с дворишне стране, двострани, на трећем спрату чини ми се, с дугачком терасом. Веома лепе и велике терасе имају станови на последњем спрату, с одличним погледом, због величине те терасе се продају 500 евра по квм.
Од продавца сам чуо да у све станове уграђују каде јер је тако по неком старом пропису који каже да у случају елементарне непогоде и ратних прилика оне служе за резерву воде! Први пут чујем за то, али звучи довољно блесаво да буде истинито. Каже да комисије за преглед то проверавају, као и да ли станови имају оџаке, који по сличним стародревним прописима такође морају да буду изграђени.
https://imageshack.com/i/f0peLCe4j