Šta je novo?

Spoljna Magistralna Tangenta (SMT), Most preko Ade Huje

Ђубре на све стране. Окрњени ивичњак, изгажена трава.

Само то да је дотерано и одржавано, огуљене фасаде и испуцали асфалт бих могао да прогутам.

Danas sam prolazio kroz S. Maskovica i koliko sam video za 10tak minuta obilaska, svaki 7. - 8. auto u proseku polurkuzno okrene i vrati se, neko kroz raskrsnicu, neko preko pesackog, a neko pre semafora (nekad u nizu po 3, a nekad 15tak ne krene, pa zato kazem prosek).
Ono sto je veci problem je, sto je niz bulevar 10m od raskrsnice moguce polukruzno okretanje izmedju barijera, ali je usko, pa ne moze da se okrene odjednom, nego iz 3-4 puta napred-nazad i to uzasno blokira prolaz u oba smera. 100m nize postoji regularan prolaz na mestu gde su 4 trake i normalno moze da se polukruzno okrene. E sad, tu sam vidjao delije, koji prodju u drugu traku, ali levo da se vrate gore, nego uz ivicu voze SUPROTNIM SMEROM BULEVARA 20tak metara do skretanja za SC Banjica. Ja bih tu postavio policijsku patrolu, kojoj bih dao macetu i panj i ko to uradi, odmah ruke na panj. To je idiotizam ogromnih razmera. Ja ne znam imamo li mi bilo kakvu granicu.

Vratio sam se na gradiliste i nasao sefa gradilista i rekao mu da postoji problem i pokazao mu fotografije polukruznog okretanja izmedju barijera. Kaze da zna za to i da je postojala zuta traka koja je bila vezana izmedju barijera, ali da su je odmah pokidali. I stvarno, kad sam ponovo naisao, na barijerama stoje samo cvorovi trake, ostalo je pokidano. Ali nismo mi krivi sto smo st***, nego oni sto ne ograde stoku bolje. Moj deda je bio stocar i kad st*** provali zicu, on stavi cobanicu, a kad pocnu da provaljuju i to,on ogradi bodljikavom zicom. Kaze sef kako se danas na praznik povremeno napravi guzva, da ce sutra biti totalna blokada. Videcemo...

Sto se tice prolaza iz bulevara kroz parking SC Banjica, mislim da ce to tesko funkcionisati. Danas, kad je neradan dan, formirala se kolona u 17:45. Mogu zamisliti kako ce biti sutra u 16h kad zaguzva u oba smera.

Radilo se i danas, na praznik:

Ovo je primer skretanja levo na NIS pumpu. I odmah se formira kolona koja stane.

Ovako izgleda polukruzno u Save Maskovica.

Polukruzno se cesto radi odmah iza ovog zatvorenog pesackog prelaza

Nepropisan, ali malo bezbolniji je ovaj nacin

A propisan nacin je ovaj. Sem kada neko hoce kontra smerom do raskrsnice.

Na sledece 2 slike se vidi kolona na obe strane SC Banjica

Ko bude ovuda morao na posao, nek mu je sa srecom.

Ne znam šta se izmotavaju.
Zatvori totalno ceo taj potez i radi ga.
A ne ovo pola zatvoreno, pola otvoreno

Banjica jutros u kolapsu, nema ulice, glavne,sporedne ili bilo koje da nije zakrčena.
Oko SC-a kolone vozila, sve do posle VMA-a.
Pandemonijum

Po planu ispod u BO iz pravca Jajinci ka gradu ne moze u Save Maskovica, e kad to zatvore bice zurka, ovo do sad je samo generalna proba :D

1613212257_2264.png

Kuda sada idu autobusi, recimo 50, u oba pravca?

tribi":1f13by5v je napisao(la):
Kuda sada idu autobusi, recimo 50, u oba pravca?
Baštovanskom, pa šinama do V.Stepe i dalje...

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824219#p824219:1rpgu3tm je napisao(la):
tribi » Sre Feb 17, 2021 4:16 pm[/url]":1rpgu3tm]Kuda sada idu autobusi, recimo 50, u oba pravca?

Evo mapa

1613146218.JPG

Da li je tačna mapa za linije sa poteza 400? Na sajtu piše da linije idu preko Kumodraža, a da samo 503 ide Bebelovom i Baštovanskom.

Ovde pišu trase https://gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/3826.pdf
Tačno je za 400 potez.

S tim što su danas neki vozači 47/48 rešili da preskoče Paunovu i prepreče kroz Baštovansku pravo u Bahtrijara Vagabzade... Dok ljudi nisu zakukali kako stanice nije bilo gotovo 2 kilometra (od crkve u bulevaru), pa su tako birali neke nasumične pešačke prelaze da bi pustili putnike...

U obaveštenjima za trase piše jedno, dok mapa pokazuje drugo. Nisam još uvek išao na tu stranu od kako je nastupila nova izmena, pa pitam jer je možda neko video uživo stanje na terenu.

Simonida":1cub0cjg je napisao(la):
Ovde pišu trase https://gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/3826.pdf
Tačno je za 400 potez.

S tim što su danas neki vozači 47/48 rešili da preskoče Paunovu i prepreče kroz Baštovansku pravo u Bahtrijara Vagabzade... Dok ljudi nisu zakukali kako stanice nije bilo gotovo 2 kilometra (od crkve u bulevaru), pa su tako birali neke nasumične pešačke prelaze da bi pustili putnike...
Тако треба да иде само 50 а 47 и 48 оставити да каче Пет солитера јер нешто мора да остане на том потезу.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Što je bitnije da Bulevar Oslobođenja ne izgubi vezu sa Pet solitera od Konjarnika, Medakovića i Braće Jerković?

Јел тешко изаћи у Раковици или отићи на 18?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=824748#p824748:kdm9cpmt je napisao(la):
Djole Pevcanin » 19 Feb 2021 13:45[/url]":kdm9cpmt]Јел тешко изаћи у Раковици или отићи на 18?
Ni manje ni više nego što bi bilo korisnicima 47 / 48 da siđu u Rakovici. I nije svima cilj da idu u Kumodrašku, Autokomandu i NBG / Zemun. Ima dosta njih kojima je cilj Pet solitera / Banjička pijaca.

Danas bio kod TC Banjica. Ono je totalni haos tamo. Dva saobraćajca regulišu saobraćaj, a kolone vozila i autobusi na svim pravcima na raskrsnici Paunove i Baštovanske. Linije sa poteza 400 saobraćaju Bebelovom i Baštovanskom. Kada god neki autobus ili vozilo hoće da skrene, raskrsnica se blokira.
U Crnotravskoj su izvadili jedan deo stabala sa strane gde se nalazi kineski TC, i stambene zgrade. Skida se asfalt sa druge strane.
Nažalost ništa od fotografija, bio mi prazan mobilni.

Rekoh ja pre neki dan da je pandemonijum...tek ujutru da vidite haosa kad je špic.
Popodne ne znam kako je nisam prolazio ali ujutru...jeza

Јерковић има 18 па ово кружење 50 није потребно.

18 ne staje na stanici "Pet solitera".
Inače, Bulevar Oslobođenja ima 401 i 402, a Miljakovac 505, Resnik 94, 507, 503, 504, tako da nije potrebno ni da 47 i 48 kruže.

Може се и на Аутокоманди преседати за Раковицу и на БГ ВОЗ ако треба, 50 и треба да се убрза и да прескаче гужву а не да де гура линија тамо где јој није место - кроз део Бањице који је много добро повезан. Брже је са 18 саа него са 50 се цимати до 5 солитера.

A da mi lepo ukinemo 50 dok su radovi i rešimo te svih muka. :)
Ionako možeš sa 56 do Mostara pa na 17.

Може, ја свакако идем на 17 у оба смера јер ће пре доћи 17 него 50.

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/3629 ... va-na-leto
Rekonstrukcija Ulice Save Maškovića u beogradskoj opštini Voždovac biće završena na leto, poručeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Zorana Radojičića i rukovodstva te opštine.

Radojičić je naveo da je u toku završetak radova na delu unutrašnje petlje i obilaznice koja će rasteretiti saobraćaj u tom delu grada i dodao da će se izgraditi i bezbedni trotoari.

- Radovi su počeli u decembru, očekujemo da će do leta biti završeni - naveo je Radojičić.

Vrednost radova je 430 miliona dinara, a umesto dve trebalo bi da dobije četiri trake i razdelno ostrvo sa zelenilom.
Da li je Radojičić pogrešio u izjavi ili su novinari pogrešno preneli, koliko znam cela deonica od Vojvode Stepe do Bahtijara treba da bude gotova do leta, a ne samo Save Maškovića.

Vrh