Pre svega, @srdjanprpa dron ti se pozlatio
Sto se pomeranja guzve tice, tacno je da ce se delom pomeriti na raskrsnicu Vojvode Stepe i Kruznog puta, ali je bitno da krenu da rade. Bolje je nego da ne krenu. Zivim u Stepi i kad vec udjem u Save maskovica, meni vise nije problem. Do Stepe ostane oko minut-dva, a nek je i 3. Nije mi zapelo za 3 minuta, ako od Banjice do Save Maskovica ponekad cekam i po 20. A to nije samo da cekam, nego se i nerviram, budem pod stresom. Trenutno kada je guzva, ne postoji propisan nacin da se ukljuci u Save Maskovica bilo odakle. Propis kaze da se ne ulazi u raskrsnicu, dok se ne oslobodi izlaz iz nje. Ko bi zeleo da bude propisan, mogao bi da spava ispred raskrsnice, jer ce sa svih strana neko da popunjava Save Maskovica. Jedino kada bi se svi pridrzavali propisa, tad bi moglo da se prodje, ali se to nikad nece desiti. Najstresniji deo mi je kad moram da se guram kolima da udjem u SM, da ne ostanem u raskrsnici i da ometam Bulevar oslobodjenja.
Ovim prosirenjem u prvoj fazi i kruznim tokom, oslobodice se prolaz onima koji ce da voze samo Bulevarom oslobodjenja u oba smera ili onima koji ce iz Save Maskovica da idu bilo gde. Nece trpeti blokiranu raskrsnicu, jer u kruznom toku ljudi malo pricekaju i ostave mesta da se prodje, dok na semaforu gura napred dok mu je zeleno iako ne moze da prodje.
Druga stvar je, sto oni koji iz Save Maskovica nece ka Stepi, nego ce desno u V. Stepe, mogu lakse da se odvoje desno, kad imaju posebnu traku i verujem da ce tu sad da uvedu zelenu strelicu desno i da time povecaju protok. Idealno bi bilo da i tu bude kruzni tok, ali nema mesta za njega.
Verujem i da ce fazu od V Stepe do Naselja Brace Jerkovic raditi iz dva dela i da deo do Stepe nece cekati da se zavrsi nadvoznjak od Kumodraske ka B. Jerkovic, nego da ce pustiti deo od V Stepe do Kumodraske.
Oduzice se radovi, probice se rokovi, to svi znamo, ali samo neka su poceli. (Nazalost, takvo je vreme doslo, da smo srecni kad ne biju)