Evo fotografija od danas i veceras. Prepoznacete mesta. Ono sto sam primetio su odgradjivanja i prolasci kroz zatvorene delove ulica. Dok to ne bude pocelo da se tretira kao krivicno delo i ne bude kaznjavalo zatvorom, dotad ce se odgradjivati. O mogucnosti da to postane krivicno, a ne vise prekrsajno delo, bilo je reci pre 7-8 godina kada je kod Batajnice neko odgradio nedovrsenu traku autoputa i kada su cetvoro mladih proleteli tuda i poginuli. Danas su neki odgradjivali i kada prodju, ponovo zagradjivali, a neki su samo prolazili i ostavljali otvoreno. Jednom sam ja vratio ogradu, a jednom je neki covek sa detetom. Najzad, veceras se ta ograda razvalila potpuno i ostalo je otvoreno iz smera Borske ka trosarini. U Bulevaru JNA su covek i zena odgradili i prosli da parkiraju ispred crkve i zagradili su. Parkirali pred crkvu i sa detetom otisli da zapale svecu.
Elem, popodne su ogradili raskrsnicu iz Crnotravske i iskopali su kanal. Razdvojili su ogradom smerove u Bulevaru, pa vise ne moze iz bulevara levo u S. Maskovica, niti iz S. Maskovica levo u bulevar. Ono sto moze je, da se u S. Maskovica polukruzno okrene (poput cara u sivom autu na slikama) i vrati, pa kroz pumpu u kontra smeru. Sta mu tesko. Kad sam naisao nije bilo kolone, a posto je on blokirao prolaz jedno 3-4 minuta, kolona se formiral. Takodje, iz Bulevara moze u S. Maskovica nepropisno posle raskrsnice kroz pumpu. Dok se ovi na pumpi ne smore i ne stave rampu, pa samo ko kupi gorivo, moze da prodje.
Shvatio sam zasto su najavili da iz pravca Jajinaca nece moci u S. Maskovica (kako se vidi na sluci u postu @Whiplash). U spicu, kad se popuni S. Maskovica, bice blokirana cela traka bulevara i nece moci ni pravo. Plasim se da ce iz istog razloga da zatvore i Pazinsku, jer je i tu samo po jedna traka po smeru. Tek bi za skretanje u Mosorsku bile 2 trake u oba smera (pun profil bulevara)
Mislim da bi im bilo najpametnije da puste za saobracaj Bebelovu dok traju radovi. Tuda ce ici autobusi koji inace idu Save Maskovica (49, 50 itd.) Mada ce onda biti usporeni i tramvaji, ali sta da se radi, da podelimo muku...