Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Суви центар Београда је својеврсно саобраћајно полуострво, и са таквим положајем има јединствену прилику да се саобраћани транзит у њему усмрти без икаквих проблема. Мост у наставку Тадеуша би упропастио ту јединствену географску позицију.

Могло би на стубовима поред Зрењ. путa, са источне стране нема пуно објеката. Питање је само да ли су дозволили легализацију.

@stf
Hear, hear!

vucko":18deyrih je napisao(la):
Nego drugari,da se mi vratimo na temu? :)

Zna li neko kako ce izgledati taj privremeni most i dokle ce ga porinuti na Dunavu?Prvi put cujem za tako nesto pa me zanima kao radoznalog laika.

Koliko se secam bio je predlog da za saob. uvek bude otvorena jedna strana mosta. Tj. prvo se radi jedna pa druga strana. I da se u sredini mosta ukloni pruga i napravi podloga za auto saobracaj?

Pontonski most je isto pominjan i to odmah pored Pa.mosta. Na mestu sadasnje sljunkare bi bio ulaz.

Ali na kraju je ispalo da je najbolje sacekati zavrsetak Kineskog mosta

Nisu. Taj prostor, tj. deo ''Vojnih bašti'' jer pre par meseci ograđen i ko zna šta im je sad tu.

''Kineske barake'' su ovde.

Jel bilo na televiziji zvanican pocetak izgradnje ovog mosta, sa sve Djilaosm i kinezima? Cudno mi je da se u medijima uopste ne prica. Koliko vidim izgradnja je pocela.

Đilas da pređe Panč. most? 'Oće, kad krene izborna kampanja, ako ne i tad.

Dok most ne bude došao do Zemuna, nema ni Đilasa.

Evo nekih novosti: Kinezi su se preselili u novosagradjene objekte tamo ka mostu, iza Borce i Kovilova. Ranije su bili na vise lokacija oko Zrenjaninskog puta. Trenutno im radi masina za sipovanje koja verovatno proverava sastav tla. Poceli su da prave neke pomocne celicne mostove i da pale i seku rastinje sa Banatske strane na trasi ka mostu. Zale se da ne mogu da pocnu da rade sa Zemunske strane jer neki ljudi tamo nisu raseljeni pa ne mogu da pridju i pocnu da rade (kako se zove naselje, valjda Prigrevica?)
Ne mogu da verujem, secam se da je grad jos pre 2 meseca rekao da ce razmestiti tih 70tak ljudi iz tih baraka. A posle ce nasi da izadju pred TV i kazu Kinezi su krivi za kasnjenje.

jel bilo ovo mozda? Mislim da sam stavio link, ali nisam siguran. No posto ima dosta novih clanova da postavim kako god.

Pristupne saobracajnice

saobracajnica-ka-mostu.jpg

zrenjaninska-petlja.jpg

most-ka-pancevu.jpg

severna-tangenta-nadvoznjak.jpg

http://www.goblenstudio.rs/most-zemun-borca.html#

@ biki smoki - Jeste, bice do jaajaaaaa....jel prodaje neko stila, moze i dobar punto sporting..

Homer Jay":30nr2fms je napisao(la):
Od ove raskrsnice me boli glava samo gledajuci u njen render :D

јес' да је идиотски, али уз добро синхронизовање семафора, не би требало да буде већих проблема овде

mesta za kružni tok koliko hoćeš...

evo klasičnog primera - zašto protočno i bezbedno kad može drugačije.

Ne mora cak ni kruzni tok, mogli su samo jedan pravac da podignu na stubove, Budimpesta ima takvih raskrsnica, protocne su.

JohnnyLee":160n1fmh je napisao(la):
Homer Jay":160n1fmh je napisao(la):

јес' да је идиотски, али уз добро синхронизовање семафора, не би требало да буде већих проблема овде
Провозај се левим краком будуће раскрснице, па ћеш видети како су "добро" синхронизовали семафоре.

При томе, главни саобраћај ће ићи у смеру север-запад. Нема ту ништа од доброг решења.

Homer Jay":3m833c49 je napisao(la):

Исто сам помислио. Зашто је толико тешко направити кружни ток? :bash: :bash: :bash:

Zato sto grad u ovom projektu namerno je napravio zakrcenje u Zemunu znate i zasto.Opstina Zemun je trazila petlju tu i nize ali dobise sipak od grada.Valjda ce jednog dana da to srede kako valja,a do tada ce drug Njile da pizdi na forumu.

P.S.Ko boga vas molim ne kvotujte vise tu sliku na ovoj strani,vec je 4 puta bila!

Pet, Vučko, pet. Jednom gore među svima i 4 puta sama.

I ja ću sa Njiletom da pizdim ovaj most mi je ispod nosa, a oni ga usraše.
Inače sve je bolje samo da ne bude semafor tu.

Prošetaću se ja sutra kroz taj deo da vidim jel se dešava nešto, pa ću vam javim...

vucko":1gwh1vkt je napisao(la):
Zato sto grad u ovom projektu namerno je napravio zakrcenje u Zemunu znate i zasto.Opstina Zemun je trazila petlju tu i nize ali dobise sipak od grada.Valjda ce jednog dana da to srede kako valja,a do tada ce drug Njile da pizdi na forumu.
Да је само због тога... Још ћу више да пиздим што ће спирала да ми тутњи пред носом...

Vrh