Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

па да је бољи кружни ток, то стоји, петља би била још и најбоља, али изгледа да односи град-Земун нису баш најбољи

Petlja bi bila najbolje resenje, kruzni tok je dobro resenje za manje prometne deonice i magistrale a ovde imamo pune profile auto puta i to nikakav kruzni tok nebi mogao da isprati. I po pitanju same bezbednosti u ovom slucaju petlja je daleko bolje resenje od kruznog toka.

Kad vec pricate o kruzno toku, da li ce ovde napraviti kruzni tok?A mislim na put, koji vodi desno od te slike sto boli glava.(da je ne postavljam)

kt.jpg

када се направи та саобраћајница ту ће се укрштати 5 улица, тако да ће ту кружни ток бити једино логично решење

Nebojsa":1ee623n6 je napisao(la):
Petlja bi bila najbolje resenje, kruzni tok je dobro resenje za manje prometne deonice i magistrale a ovde imamo pune profile auto puta i to nikakav kruzni tok nebi mogao da isprati. I po pitanju same bezbednosti u ovom slucaju petlja je daleko bolje resenje od kruznog toka.
Проблем је што ниједан од 4 крака ове раскрснице није ауто-пут. Наравно, то не значи да овде не би требала петља из милион разлога које смо сви навели.
BOKI SMOKI":1ee623n6 je napisao(la):
Kad vec pricate o kruzno toku, da li ce ovde napraviti kruzni tok?A mislim na put, koji vodi desno od te slike sto boli glava.(da je ne postavljam)
Мислим да улица по плану не би требало да изађе тачно на ту раскрсницу. При томе, тешко да ту има места за кружни ток. Игор би можда могао да помогне са неким планом, ако га има.

^^

PA gde tacno udara taj put onda?

ranko999":2c22nbve je napisao(la):
Kad bi gradili taj produzetak? Tu treba 6-7 kuca exproprisati... :rolleyes:

To je najmanji problem.Svugde drugde osim tu kada bi isao vise bi kuca moralo da se rusi.Barem meni tako ispada.

Ima plan negde ali samo saobracajnice mislim da je na polovini teme.

Moguce da je taj nastavak postavljen cisto radi neke pro forme sto se samog rendera tice. Mada, opet, nema tu bas mnogo objekata za rusenje tako da nebi bio veliki problem sto se tice naknade vlasnicima i same izgradnje, videcemo. Ja sad prvi put vidim taj produzetak a koliko se secam nije pominjan ni u jednoj reportazi o tangenti do sad.

^^

Moguce i meni je to palo na pamet, ali kad pogledas, deluje logicno da tu bude put.Bez njega deluje nekako falicno.

Mozda ce se taj put graditi ali nece obuhvatiti izgradnju mosta i pristupnih saobracajnica, vec ce biti zaseban projekat. A na renderu su to sve stavili da izgleda kao da je projekat pristupnih mostu, da bi lepse izgledalo, kao sto si ti rekao.

Nastavak ima smisao, bez sumnje, da, sigurno ce se izgraditi nezavisno od glavnog projekta.

Predvidjeno je po G(L)UP-u. Ne samo po ovom djubretu od plana, odavno je tu predvidjena saobracajnica. Koliko se secam, to je bilo zajedno sa prolaskom bulevara kroz EI, Cvetnu, Vrtlarsku, Ugrinovacku, itd. Na kraju je od svega ostao samo ovaj patrljak. Na zalost, na svim planovima se ne vidi gde se sve to tacno zavrsava. Svakako, tom saobracajnicom bi se mogao, uz dobru regulaciju izbeci horor koji sad nastaje neposredno pre ukljucivanja Ugrinovacke na T-6, gde neposredno pred raskrsnicu gomila vozila izlazi sa Pazovackog puta.

Bogami ako bi islo pravolinijski skroz bilo bi tu dosta kuca za rusenje, sad se bolje vidi, morali bi da naprave krivinu prema Ugrinovackoj. Ali i u tom slucaju je veliki problem jer je kompleks zgrada poste vec skoro spojen sa Baranjskom.

Kao što sam i obećao, otišao sam do pregrevice svaki kamen je na svom mestu, nema šta da se brinete. Po mojoj nekoj proceni na ovoj strani će sve biti mirno do sledećeg leta. Jer je ovo rušenje posao naše države, a ko još počinje sad neki posao pred zimu i kad ga počnu na proleće pa dok ga završe. Voleo bih da grešim.

Вучко, Игоре, имате ли неки план за четврти крак раскрснице од лакта ка Угриновачкој?

Wile E. Coyote":35siqpbs je napisao(la):
Вучко, Игоре, имате ли неки план за четврти крак раскрснице од лакта ка Угриновачкој?
Nema druge nego da se rusi cela strana onog bloka prema Ugrinovackoj a kojeg oivicava Baranjska sa prednje i Banatska sa zadnje strane. To je izuzetno lep i uredjen blok, pun zelenila, stvarno steta.

Njile,ja nemam nikakvu ideju niti plan.Valjda ce Igor da iskopa neke dodatne informacije.Valjda ce uskoro i zvanicno da pocnu sa gradnjom i da obeledane i na TV-u da su kinezi na lokaciji i rade vredno kao mravi,dok su nasi kao cvrcak i cekaju zimu pa ce da kukaju.

Људи, око чега лупате главе, па знамо ваљда наше урбанисте:

1j0p77.jpg

;)

Bio je prilog na Studiu B a videh i mikrofon RTS-a.Od januara rade stubove duboke 30m u Dunavu.

I kaze inzinjer kinez da iskreno receno ovaj most nije tezak jer su radili mnogo komplikovanije.

Vrh