astrodule
Professional
Mislim da je prava adresa Sekretarijat za saobraćaj.
Ni oni ne postuju...Barem kada sam isao nekim novim busem do PKBa..Za one stare zute(crvene) Ikarbusove ne znam :mrgreen:...ističe Vujanić i dodaje da trenutno možda samo vozači gradskog prevoza poštuju propisanu brzinu.
ТЗоран1, о прекорачењу брзине за 1 км смо причали на теми "Бахато паркирање,...."[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372733#p372733:154slhb3 je napisao(la):tzoran1 » 22 Феб 2016 03:32 pm[/url]":154slhb3]IZVOR BLIC ?
SAOBRAĆAJCI VIŠE NE OPRAŠTAJU NIŠTA Kazne i za najmanje prekoračenje brzine
Vuk Z. Cvijić , I.M. , | 22. 02. 2016 - 07:07h izmena vesti 08:28h
Saobraćajna policija pooštrila je kontrole, pa tako više nijednom vozaču neće praštati ni najmanje prekoračenje brzine, već će obavezno pisati novčane kazne.
Kako nam je nezvanično rečeno, nova pravila uvedena su zbog veće bezbednosti u saobraćaju.
Kazna za prekoračenje brzine do 10 kilometara na sat od dozvoljene u naseljenom mestu je 3.000 dinara, dok je van naseljenih mesta prva kazna propisana za prekoračenja veća od 20 kilometara na sat takođe je 3.000 dinara.
Vukašin Perišić iz sela Galovići kažnjen je jer je vozio brzinom od 51 kilometara na sat na delu puta gde je dozvoljeno 50.
Prekršajni nalog u koji je, između ostalog i detaljno opisan Perišićev „prekršaj”, objavljen je na internetu.
Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je bitno da se kontrola obavlja na mestima gde često stradaju pešaci, a ne gde je bez razloga brzina ograničena i nema pešaka.
- Ne bi bilo dobro da policija kontroliše brzinu na mestima na kojima se ne događaju saobraćajne nezgode, a propisano je bez potrebe malo ograničenje brzine. Ima puno primera za to. Recimo, Pupinov most, Zrenjaninski put, gde je brzina ograničena samo na 50 kilometra na sat - navodi Okanović
Ova severna tangenta ce biti novo policijsko "loviste" za odstrel nedisciplinovanih vozaca
/
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372877#p372877:31wqkod2 je napisao(la):Гага » Today, 01:53[/url]":31wqkod2]С обзиром да је то градска саобраћајница ограничење је 50 км на час. Наравно да ограничење могу да подигну и да буде до 80 или до 100 км. Али чим почне да се ту граде објекти, шта већ све ту буде било, вратили би ограничење на 50.