Posto dotice i ovu temu, da podelim sta sam poslao sekretarijatu za saobracaj vezano za T6 i za novosadski autoput do Batajnice vezano za glupe semafore:
Poštovani, kao građanin Beograda iz naselja Batajnica, moram da Vam se obratim u vezi jednog problema.
Već nekoliko godina svaki dan u oba pravca svojim vozilom muku mučim sa sa saobraćajnicama od petlje Zmaj na autoputu do Batajnice. Da krenemo od petlje Zmaj do Batajnice sa problematikom.
Prvi semafor na saobraćajnici T6 nakon isključivanja sa petlje Zmaj u pravcu ka Batajnici je jedan od problematičnijih. Gužva se stvori na samom ukljčivanju na T6 pošto zeleno svetlo na tom semaforu traje mnogo kratko i vrlo često se dešava da po dva-tri puta se ugasi zeleno svetlo a ne prođem raskrsnicu. Pritom zeleno svetlo koje je upaljeno u poprečnoj ulici, predugo traje i uglavnom nema vozila.
Dalje, sledeća tri semafora u pravcu ka Batajnici na saobraćajnici T6 do raskrsnice sa Novosadskim autoputem nisu povezana ikakvim zelenim talasom i samo zbog toga se pravi još veća gužva, a da ne pričam o enormno povećanim potrošnjama svim vozilima koji se zadese tu.
Kad se na toj raskrsnici skrene za Novosadski autoput i krene ka Batajnici, imamo semafore kod Galenike, kod Male pruge, kod Metro C&C, kod Zemun parka, kod Zemun polja i kod 13. Maja gde je pumpa Knez Petrol. Nijedan od ovih semafora nije međusobno usklađen. U 90% slučajeva se zeleno svetlo na sledećem semaforu gasi. Takođe dosta kratko traju zelena svetla obzirom da je to malo brža saobraćajnica i nije naseljeno mesto. Opet je potrošnja goriva enormno velika svim vozilima.
I moram da dodam da na većini semafora postoje i neregularnosti kao na primer kod Galenike iz pravca Batajnice, gde je uključeno zeleno svetlo za levo, dok je za pravo crveno, a iz drugog pravca ne postoji semafor za levo, tako da bi moglo slobodno da svetli i zeleno za pravo, ali ne svetli. Celom trasom Novosadskog autoputa ima neregularnosti i trebalo bi ih sve revidirati i možda ponovo isprojektovati.
Najiskrenije Vas molim da uzmete moj problem u obzir, pošto nije samo moj, već od stotine hiljada građana koji žive u naseljima Batajnica, Zemun Polje, Altina, Nova Pazova, Novi Banovci koji svakodnevno putuju tom trasom gde je relativno prav put, a stresa i povećane potrošnje previše.
Srdačan pozdrav, Sava.
Sent from my LG G2